PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010007}

Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 45 tys. ocen
6,4 10 1 45158
6,4 65 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Warto!

ocenił(a) film na 8

Klimatem blisko 8 pasażera Nostromo. Trzyma w napięciu, dobrze zrobiony i zagrany. Nie przegadany i trzymający się kupy. Mi się bardzo podobał, a jestem fanem Obcego od lat.

użytkownik usunięty
weah81

To żaden z ciebie fan obcego w takim razie.

ocenił(a) film na 8

No to nie wiem jakie masz wyobrażenia! Pokaz mi filmy które kolejne części przebijają pierwsze? Nie ma takich. Wiadomo że nie dorówna pierwowzorom ale nie jest zły, czego nie można powiedzieć o wcześniejszych Obcych lub innych trylogiach.

użytkownik usunięty
weah81

Jest bardzo zły bo to recykling a nie samodzielny film.

ocenił(a) film na 8

No na tym to ma polegać! Jak może to być samodzielny film w kontynuacji trylogii?

weah81

Ojciec chrzestny . Terminator 2

ocenił(a) film na 8
Morek1983

No właśnie, na tyle kontynuacji dwa przykłady i to w dodatku do dyskusji jak w przypadku Romulusa.

ocenił(a) film na 9

Do R_K_4: Ja też jestem fanem Obcego, szczególnie 2-ki, a Romulus bardzo mi się podobał (9/10). Nie podobał ci się, to trudno, ale przestań pisać, że jak ktoś ma inna ocenę od ciebie to nie jest fanem Obcego.

Tradycyjnie, jak na filmweb przystało, zero konkretów xD Pewnie nawet jakby przemówił (i przemawia) totalny fan uniwersum, który przeczytał wszystkie komiksy, obejrzał wszystkie filmy i ograł wszystkie gry, do tego w kolekcji ma Obcy RPG, którego jest stałym gamemasterem (a raczej gamemother) i gry planszowe z tego uniwersum to i tak będzie mniejszym fanem od Ciebie.

użytkownik usunięty
Virsitaris

Człowieku, chcesz konkretów to poczytaj forum. Znajdziesz naprawdę sporo.

ocenił(a) film na 9
weah81

Zgadzam się. Klimat pierwszych części. Daje mu trzecie miejsce po 2 kultowych.