Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 47 tys. ocen
6,4 10 1 47105
6,4 53 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Warto!

ocenił(a) film na 8

Klimatem blisko 8 pasażera Nostromo. Trzyma w napięciu, dobrze zrobiony i zagrany. Nie przegadany i trzymający się kupy. Mi się bardzo podobał, a jestem fanem Obcego od lat.

użytkownik usunięty
weah81

To żaden z ciebie fan obcego w takim razie.

ocenił(a) film na 8

No to nie wiem jakie masz wyobrażenia! Pokaz mi filmy które kolejne części przebijają pierwsze? Nie ma takich. Wiadomo że nie dorówna pierwowzorom ale nie jest zły, czego nie można powiedzieć o wcześniejszych Obcych lub innych trylogiach.

użytkownik usunięty
weah81

Jest bardzo zły bo to recykling a nie samodzielny film.

ocenił(a) film na 8

No na tym to ma polegać! Jak może to być samodzielny film w kontynuacji trylogii?

weah81

Ojciec chrzestny . Terminator 2

ocenił(a) film na 8
Morek1983

No właśnie, na tyle kontynuacji dwa przykłady i to w dodatku do dyskusji jak w przypadku Romulusa.

ocenił(a) film na 9

Do R_K_4: Ja też jestem fanem Obcego, szczególnie 2-ki, a Romulus bardzo mi się podobał (9/10). Nie podobał ci się, to trudno, ale przestań pisać, że jak ktoś ma inna ocenę od ciebie to nie jest fanem Obcego.

ocenił(a) film na 6

Tradycyjnie, jak na filmweb przystało, zero konkretów xD Pewnie nawet jakby przemówił (i przemawia) totalny fan uniwersum, który przeczytał wszystkie komiksy, obejrzał wszystkie filmy i ograł wszystkie gry, do tego w kolekcji ma Obcy RPG, którego jest stałym gamemasterem (a raczej gamemother) i gry planszowe z tego uniwersum to i tak będzie mniejszym fanem od Ciebie.

użytkownik usunięty
Virsitaris

Człowieku, chcesz konkretów to poczytaj forum. Znajdziesz naprawdę sporo.

ocenił(a) film na 9
weah81

Zgadzam się. Klimat pierwszych części. Daje mu trzecie miejsce po 2 kultowych.