Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 47 tys. ocen
6,4 10 1 47105
6,4 53 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Mój faworyt (jest ich kilku):

➡️ Pod koniec filmu Rain I android uciekają szybem windy lewitując w warunkach nieważkości. W pewnym momencie generator się wlącza i Rain leci w dół (pun intended) ale nagle pojawia się alien, który ją łapie ogonem i ostrożnie jak jajeczko odstawia na drabinkę, po czym niespiesznie zaczyna obwąchiwać. W pierwszym momencie miałem taki mindf_ck, że pomyślałem, że ten obcy to tak na prawdę ta baba w ciąży, która w obcego zmutowała pod wpływem Black goo I teraz będzie wspierać ocalałych xD.

A wasze ulubione sceny z solidną dawką absurdu?

ocenił(a) film na 7
Icheb

Wbrew pozorom to nie były głupie chodź na seansie tego od razu nie zauważyłem. Głównym celem obcych nie jest zabijanie, a powiększanie kolonii. Może delikatność z jaką obcy się obszedł z bohaterką była trochę przesadna, ale w jednym ujęciu było widać twarzołapa który już się skradał od dołu więc intencja obcego były oczywista.

Rukio

gdyby chodzilo o powiekszenie roju to by od razu zostala zneutralizowana i oddelegowana do kokonu w bezpiecznym gniezdzie

ocenił(a) film na 7
Icheb

ta sama akcja ale ciut dalej gdy alien spada na sam dół, winda blokuje odpływ powietrza a Andy strzela do obcego nie obawiając się tego, że kwas przepali dach windy, choć kilka minut wcześniej włączyli stan nieważkości by uniknąć przepalenia kwasem kadłuba statku.

Icheb

Andy zatrzymuje windę trzymając się schodka drabinki...