7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

4/10

ocenił(a) film na 4

Hiho. Właśnie obejrzałem ten "klasyk" i jestem zawiedziony. 2 godziny nudy. Murzyn szarżujący na Obcego , atakujący go gołymi rękoma. No i płaski tyłek Ripley na koniec , mogli sobie to oszczędzić. 4x podniosło mi się ciśnienie więc 4/10 , tylko dlatego że to "klasyk".

Bakane

Słuchaj w tamtych czasach nie zwracali uwagi na kawałki z dyskusją, i czekali niecierpiliwe na koniec, a nie jak teraz wszyscy tylko akcjii żądają, ograniczone durne

ocenił(a) film na 4
cezarywi

ale poprostu przez 2 godziny wiało nudą poprostu było nudno i to ma być horror?

ocenił(a) film na 10
Bakane

Są gusta i guściki... Dla mnie to arcydzieło w swoim gatunku, dla Ciebie wiało nudą.
Cóż, mamy demokrację...

Bakane

Te film nawet dwóch godzin nie ma! i jak cos to tylko 45 minut wiało nudą ale jak ogądałeś na polsacie to przez 1.5

ocenił(a) film na 10
cezarywi

z reklamami moze ogladał

deconstramus

Wyobraź sobie że to przewidziałem... o.O

ocenił(a) film na 10
cezarywi

z reklamami moze ogladał

ocenił(a) film na 10
Bakane

Ten film u mnie ani przez sekundę nie był nudny. Już od samych napisów początkowych ciary przechodzą w tle muzyki Goldsmitha. To nawet plus tego filmu ,że napięcie rośnie powoli i stopniowo i ,że zasadniczo nie wiadomo co będzie na planecie ,czego sie spodziewać po tej znalezionej istocie. Jest różnica pomiędzy nudą a subtelnym, stopniowym budowaniem napięcia. Jeśli Ty sie spodziewałeś horroru ale Jason X to sie pomyliłeś...Najnudniejszy horror jaki ja w życiu widziałam to halloween...tam dopiero szło zasnąć.

ocenił(a) film na 10
Bakane

film ma niesamowity klimat. co z tego że wieje nudą ? są gusta i guściki, u ciebie forest jest z dyszka a tam nie ma nudy ;P albo AI ?? foresta rozumiem bo mi sie podoba film ale AI to jakaś porażka ;P ale guściki koleżko :)