7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299677
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

Od kiedy jest 8 części obcego?
O ile się nie mylę powstały tylko 4 części Obcego, ponoć ma wyjść piąta ale mogę się mylić.
Nawet jeżeli Obcy vs. Predator zaliczali by się do części Obcego (choć wątpię) to i tak nie wyszłoby 8.
Wie ktoś coś o tym?

ocenił(a) film na 10
Mr_Donut064

Jakie 8 części? 8 pasażer nostromo to 8 pasażer nostromo. Na statku załoga to było 7 osób, ósmy był obcy, nie rozumiem o co ci chodz 8 części obcego, czytaj ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 9
czyzyktcz

I ty mi mówić że ja mam czytać ze zrozumieniem?
8 części FILMU Obcy.
Są 4 części.
Ludzie mówią że jest 8.
Chce się dowiedzieć co jest prawdą, bo jakoś tej reszty znaleźć nie mogę a wiele osób mi wmawia że są.

Mr_Donut064

Nie ma tylu części, są tylko 4 i więcej nie będzie, jest jeszcze "Prometeusz" ( Ridleya Scotta - reżyserował też pierwszą część obcego) który ukazuje wydarzenia przed "Obcy 8 pasażer Nostromo" Nie wiem kto ci takich bajek nagadał ale nawet te 4 części + 2 części Alien vs Predator i własnie Prometeusz to daje nam 7, ale AvP to w ogóle nie ma nic wspólnego z pozostałymi filmami.

ocenił(a) film na 9
qczbon

Dzięki, Prometeusza oglądałem, a o tych 8 częściach mówiło już sporo osób i byłem ciekaw czy to oni są jacyś cofnięci czy ja. :P

ocenił(a) film na 10
Mr_Donut064

Mam dziwne wrażenie, że wszyscy mówili o 8 pasażerze, a ty po prostu poprzekręcałeś.

A co do całości. Jest w sumie 8 (biorąc pod uwagę zapowiedziany sequel prometeusza) filmów zawierających w sobie Obcego, a 11 mających miejsce w uniwersum.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Właśnie nie, mówili normalnie że jest 8 części filmu :/

ocenił(a) film na 8
Mr_Donut064

Może ci chodzi o:

-Obcy Ósmy pasażer Nostromo
-Obcy Decydujące Starcie
-Obcy 3
-Obcy 4 Przebudzenie
-Prometeusz
-AVP
-AVP 2

No i Prometeusz 2 który wyjdzie za 2 lata.