7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

Jeden z najlepszych filmów sci-fi. Każdy ocenia ten film jak chce niektórym się podoba, niektórym nie, każdy ma inny gust i szanuję to. Ale żeby dawać ocenę 5 i niżej, tyko dlatego że ma beznadziejne efekty, albo bohaterka nie grzeszy urodą.
Czego wy się spodziewacie, lata 70. Efektów się nie czepiam, to dziło o wiele bardziej mi się podoba niż AVATAR, który ma wypasione efekty specjalnie.
A co do głównej bohaterki, co to konkurs piękności? Żeby patrzeć na urode, bardziej liczy się gra, a Sigourney zagrała świetnie jak i pozostali aktorzy.

ocenił(a) film na 10
hotek95

Nic dodać, nic ująć!

ocenił(a) film na 10
hotek95

Dla mnie jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem w życiu. Uwielbiam sci fi i niestety teraz już się dobrych filmów sci fi nie robi, tylko kasówki, naładowane akcją, efektami 3d by się hamburgery jarały i dawały na to swoje dolary... potem powstaje część 2, 3, 4, 5...
Kocham Obcego, za klimat, dzwięki, aktorów. Na początku nie lubiałem tego filmu, był dla mnie trochę dziwny, nie czułem go, ale z coraz większą liczbą oglądnięć, coraz bardziej mnie wciągał, i tak teraz... co jakiś czas muszę go oglądnąć, tak wielką mam ochotę ;) Nie wiele jest takich filmów, które tak na mnie działają. Bardzo lubię stare filmy sci fi.
Pamięć absolutna, Obcy, Johny Mnemonic, Łowca Androidów itd ;)
Pozdrawiam serdecznie
Bartek
PS... chyba znów czas na całą sagę Obcego, o i jutro niedziela, nie wierzę w przypadki ;)

b4rt3k0pl0

Zgadzam się :)Mnie już od początku ten film zauroczył, mimo iż uważam że 4 część jest najsłabsza to i tak oglądam z przyjemnością.
Jeszcze do najlepszych filmów sci-fi dodałabym tam Predator 1, Terminatora.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
hotek95

Proste, klasyka gatunku, pamiętna data 26 października 2010 - jedna z największych legend w historii kina S-F - Obcy w ramach pakietu Alien Anthology, gości na Blu Ray.