Skąd Ash wiedział o tym ,że na tej planecie znajdują się obce? Bo wszyscy wiemy ,że od początku kierował tak sprawą aby dostarczyć obcego do "firmy"na ziemi która go o tym poinformowała. Ale za to skąd ta firma o tym wiedziała? Oczywiście nie uciekło mojej uwadze to ,że z planety był nadawany sygnał ale był to sygnal ostrzegawczy nadawany przez jakis innych kosmitów (na dodatek sygnał był odbierany wyłącznie w zasięgu tej planet, która znajdowała się daleko za układem słonecznym). Więc jak to możliwe ,że ludzie z firmy na ziemi wiedzieli o istnieiu obcego ?
Oczywiście sam film uważam za genialny. Pozdrawiam fanów.
Pozwol ze zacytuje tekst Cumy do Werbusa . Brzmi to mniejwiecej tak ' - nie musisz wszystkiego wiedziec ' . :) Pozatym , mam nowa inspiracje do obejrzenia filmu , dzieki :) Jeszcze jedno , niewiem kto to wymyslil , ale gosc mial swoj dzien , ' podtytul ' polski jest ... brak mi slow !!!
JAM.
Po pierwsze nie odpowiedziałeś w żaden sposób na moje pytanie a po 2 o co ci chodziło ze słowami "Jeszcze jedno , niewiem kto to wymyslil , ale gosc mial swoj dzien , ' podtytul ' polski jest ... brak mi slow !!!"
bo nie mam pojęcia co miałeś na myśli pisząc je heh...
Byc może chodzi mu o podtytuł filmu, czyli "Ósmy Pasażer Nostromo". Ja uważam że ten podtytuł jest świetny, pasujacy do filmu no i nadający tytułowi pewną indywidualnośc.
No okej ja do podtytułu też nic nie mam ale co to ma wspólnego do mojego pytania ?Widzę ,że nie ma tu takiego znawcy ,który by umiał odpowiedzieć...
Chyba nie trzeba koniecznie znac odpowiedzi na to pytanie. Byc moze byla to kwestia przypadku. Kilka frachtowcow zostalo wyslanych z podstawionymi androidami, ktore mialyby nadzorowac tak podroz, aby trafic na tą planetę. Akurat tej załodze się to udało. Firma miala znaki, ze wysylany jest sygnal SOS od Jockera czy ogolnie ze statku, natomiast reszta i potencjalnym okresleniem zagrozenia zajal sie Ash...