7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

Ten film jest naprawdę bez sensu!!! Zero akcji, a o efektach specjalnych to już lepiej nie będę się wypowiadać bo są tandetne jak reszta filmu!

Już pewnie zawzięci fani Aliena chcieli by mnie tu już zjechać jednak to oczywiście były tylko żarty ;) film jest świetny i wspaniały. Mógłbym go wychwalać pod niebiosa... Efekty jak na swój rok bardzo dobre a gra aktorska jest idealna. Prawdziwe arcydzieło gatunku a takie coś jak "AvP" to gniot...10/10 dla "Pasażera" :D "To" powyżej był przykład zachowania dzisiejszego 13-latka gdyż są oni "pokolenję efektuw specialnyh". Ehh aż się łezka w oku kręci gdy ogląda się to już 100 raz...

Pozdro dla fanów aliena ;)

ocenił(a) film na 10
Gimli18

zgadzam sie 100 procentach. zeczywiscie teraz mlodzi w horrorach liczą na efekty specjalne, akurat alien ma świetne efekty specjalne ale przeciez nie takie jak dzisiaj i wielu to przeszkadza. na szczescie istnieją prawdziwi fani horroru i sf.

ps. sam mam 16 lat, ale jestem wyjątkiem potwierdzającym regułe:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Golan

Fajnie że obrażasz ludzi nawet nie czytają tego co napisali...

użytkownik usunięty

"nie czytając"

ocenił(a) film na 10

Po prostu golan przeczytał(a)pierwsze zdanie Gimla18 i moje bo dalej jemu/jej sie nie chcialo i wywnioskowal(a) z tego ze nam sie film nie podobal. w sumie zaprezentowal(a) tym inteligencje na wysokim poziomie

ocenił(a) film na 10
Golan

Golan > LOL man. Wyjdź :)

ocenił(a) film na 10
Kwic

Ojej... Przepraszam ze szczerego serca za tą bezpodstawną obelgę i takie ignoranckie i plytkie potraktowanie tematu. Wybaczcie! :)

Cyryn

Cyryn

Fajnie ,że masz 16 lat i chciałeś sie popisac dojrzałością ale pisząc "zeczywiscie" dajesz inne odczucie heheeeeh

ocenił(a) film na 10
tou

''zeczywiscie'' masz racje. moj blad, na przyszlosc go nie popelnie :)

Cyryn

Cyryn no spoko i sorki. Każdemu się błędy zdarzają...sama zresztą mówie kupywać zamiast kupować ..pa :)

ocenił(a) film na 9
Gimli18

Czeba uwarzać czo się pisze bo Pani Fiłołog z połskiego TOU bedzie gardzić i łuśmiewać.

wielebny_5

Do Janka ,który dał sobie nick "Wielebny"
weź człowieku wyjdź , uczepiłeś się mnie jak byś innych problemów nie miał. Ale sobie popisz ,popisz jak cię to rajcuje i jest to dla ciebie jedynym sposobem odreagowania niepowodzeń w życiu osobistym ;p he buzial

ocenił(a) film na 9
tou

To nie Ja się czepiam że ktoś niepoprawnie pisze tylko Ty. Niepowodzeń chyba aż tak wielu nie miałem, ale to prawda pisanie Mnie wielce rajcuje. Wielebny to moje przezwisko znajomi je wymyślili i tak już zostało. To twoje Tou to z bajek rodem z japonii ?

wielebny_5

może nie uwierzysz ale Tou i ta laska z bajki to całkowity przypadek. Tou napisałam bo nie chciało mi się wymyślać nic bardziej ambitnego(to wkońcu zwykłe forum o filmach) a laska z ikonki ...poprostu wpisałam w google obrazek czy coś takiego i wklejiłam pierwszy lepszy by było bardziej kolorowo. Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Shizoid Man
przykład człowieka czytającego bez zrozumienia. Nawet nie przezcytałeś całego postu i zgóry założyłeś ,że to atak...

użytkownik usunięty
tou

tyyy sorry dla tego co zrobił temat, naprawdę nie doczytałem :)

Gimli18

Niezły pomysł z tym tematem, odrazu przyciąga uwagę, już miałem napisać co o tym myślę(ale nie obrażając) jednak zawsze czytam wszystko do końca, żeby się nie naciąć. Przynajmniej był z tego niezły ubaw.

A apropo filmu, to jest on pierwsza klasa, juz nawet niewiem ile razy go oglądałem (zresztą całą serię), ale za każdym razem kiedy go ogłądam czuję ten dreszczyk emocji, choć znam go już prawie na pamięć.
Nie zgodzę się jednak z tym, że efekty specjalne oferowane teraz są lepsze (jeśli chodzi o efekt końcowy).
To juz nie te czasy gzie każdą scenę reżyser z całą ekipa dokładnie obmyślał i przygotowywał, teraz idzie się na łatwizne i całą robotę wykonuje kilku grafików komputerowych.
Dlatego ogładając matrixa czułem jakiś niedosyt, o ile I część była jako taka, to kolejne były obarczone przydługimi wywodami ideowymi w stylu masło jest maślane, a grafika przypominała film "Final Fantasy", a nie film fabularny.
Czy wiecie, że na statku obcych z jaja zostały wystrzelone prawdziwe wnętrzności zwierzęce, aby uwiarygodnić organiczność obcego. To jest tylko jedna z ciekawostek, jest ich wiele i można by wymieniać i wymieniać, ale nie o to w tym chodzi. Dawniej wszystko przygotowywało się długie chwile pracą własnych rąk, ale za to jaka potem radość z wykonanej pracy i motywacja do następnych jeszcze lepszych projektów i to jest w pośredni sposób widoczne na ekranie.
Filmy miały w sobie to coś, czego nie da się znaleźć teraz.
Nie można zrobić dobrego filmu SF w parę miesięcy, a potem 100 odcinków serialowych dla kasy, bo wtedy przychodzą ludziom do głowy głupie pomysły np. ostatnio czytałem na jednym z forum, że chcą nakręcić kolejną część "Parku Jurajskiego" z armią tyranosaurów uzbrojonych po zęby (nie w zęby tylko po zęby) - normalnie ciarki przechodzą człowieka.
Na koniec dodam, że wypowiedź nie jest wymierzona w żadnego z poprzedników po prostu był to taki mały wywód na temat filmów SF.

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
Gimli18

do autora: sam jestes "beznadzieja" !!!!!!
Aliens to jeden z najlepszych filmow tego gatunku! a Ty nie umiesz dostrzec w nim tego, co jest w perfekcyjne!
Zresztą i tak to do Ciebie nie dojdzie ponieważ pewnie wogóle nie o glądałeś Obcych!

ocenił(a) film na 10

Kolejny analfabeta któremu się nie chce przeczytać do końca,ech szkoda gadać

użytkownik usunięty
Cyryn

to,że mi się pomyliło,ponieważ byłem zmeczony to nie znaczy, że masz mowic do mnie ze jestem analfabeta!!!!
do autora: bardzo Cie przeprasz am lecz nie doczytalem Twojego posta ;D
Oczywiscie zwracam honor i zgadzam sie z Toba!
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10

Chodzilo mi o analfabete wtórnego czyli właśnie takiego, któremu nie chce się przeczytać do końca, ale dobra już więcej cię tak nie nazwe jak się tak bardzo przejmujesz :)

użytkownik usunięty
Cyryn

spoksik nie przejmuje sie ;-) mój pierwszy post byłby właśnie skierowany do takiego debila, któremu chodziłoby właśnie tylko o efektty jak to madrze napisaliście.
Obcy to coś więcej ....... w każdym razie zgadzam się z Wami wszystkimi i sorka za pierwszego posta skierowanego do zlej osoby ( do Autora tematu)

poozdrówka!

użytkownik usunięty
Gimli18

LoL - Ludzie - czytajcie całe posty... Notabene - nie ogarniacie wzrokiem 9 ciu linijek? :)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Gimli18

albo robisz opinie albo se zartujesz glupi frajerze -_^

ocenił(a) film na 10
osabzz

Mam wrażenie, że ty też nie przeczytałeś postu do końca.

Gimli18

@Gimil8 poprawiłeś mi humor:) byłem właśnie w trakcie czytania bzdur KapitanaOrzecha gdy trafiłem na to....