7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

Ja zasypiam na tym filmie, sory ale jest tak nudny że aż żałosny . Co to ma
być ten obcy? Galaretowaty gumiś ? Polecam zamiast tego film "Predator" -
pierwszą część , tam chyba klimat został oddany prawidłowo..czego w całej
serii pt. "Obcy" zabrakło

elte18

Obcy jest dużo lepiej zrobiony od Predatora...
Ma lepsze efekty specjalne i zrobiony jest z większym rozmachem.
A może trochę więcej argumentów podasz, dlaczego akurat film Ci się nie spodobał?

Frydrick

Dokładnie jak w pierwszym poście - po prostu nie straszy lecz nudzi :)
Zabrakło mi tej atmosfery zagrożenia, śmierci ,która jest obecna w wielu
innych tego typu filmach,m.in. predatorze . Rozmach i efekty specjalne o
których wspominasz to tylko sprawa pieniędzy wyłozonych na produkcję. Mi to
nie wystarcza. W predatorze bohaterowie czuli że wkrótce umrą,chociaż byli
komandosami wiedzieli że nic ich nie obroni,wręcz wpadli w panikę !
Szczerze mówiąc gdy chciałem oglądać film obcy,spodziewałem się dobrego
kina,w końcu film zbiera pozytywne recenzje ,zawiodłem się na nim ,jak
również na calej serii

ocenił(a) film na 9
elte18

Stary, nudzisz. Nie rozumiesz tego filmu wiec sie nie wypowiadaj. To nie dla Ciebie, za mlody jestes zeby to zrozumiec. Wlacz sobie 'plebanie' albo 'ziarno' tam znajdziesz swoj 'klimat'.

ocenił(a) film na 9
elte18

nie kumam tego zeby poczuc predatora a aliena nie. film ma klimat a nie koniecznie musi dzis straszyc [jak chcesz sie bac wlacz radio ma ryja;]] kolego wara od tego filmu. jesli dla ciebie musi sie cos dziac [cos = leca komandosi twoi ulubiency i strzelaja,] to nie dziwie sie ze ci sie nie podoba. a tak na marginesie 2ka obcego trzyma o wiele lepiej w napieciu etc niz predator ale widocznie tego tez nie zauwazyles. dobra starczy.

PONCZO

spokojnie,po co te nerwy ;-)
Ja tylko mówie co mi sie nie widzi w tym filmie :D ,ciężko zrozumieć że
każdy ma trochę inny gust ...

elte18

film jest troszkę starszy, kiedyś wystarczyła straszna muzyka i pół kina krzyczało, dziś nie dość że trzeba kinomana wgnieść w fotel to jeszcze przestraszyć nie wiadomo czym. Mi się film podoba :D i z fakty że starszy ode mnie. Drugi powód taki że gdyby nie "jedynka" nie było by kolejnych części.

ocenił(a) film na 9
elte18

Ciezko zrozumiec ze ktos kto jest sympatykiem gatunku nie potrafi docenic tego filmu : ) Chyba ze nim nie jestes i tylko bezpodstawnie negujesz : )

elte18

Obcy to żyd który czycha na katolików!
Może teraz lepiej Ci się będzie oglądało :-D

ocenił(a) film na 8
elte18

To "coś" to jeden z największych sukcesów filmowych swojej dekady. Jakbyś nie zwrócił/a uwagi że był wyprodukowany w 1976 to jest to sukces. Na miare efektów specjalnych tamtych czasów wypadło niezwykle. To trzeba wziąść pod uwage

ocenił(a) film na 9
Tyzyfone

Zgadzam się, ten film to wielkie dzieło.
P.S Film jest z 1979 roku

ocenił(a) film na 8
Moskwa_141

A to przepraszam... troche miałam wcześniej głowę zajętą... racja 1979

Tyzyfone

Troll, lol! oO

ocenił(a) film na 1
MR_ciachciach

Oczywiście zgadzam się z autorem. Film jest totalnym dnem, zapraszam do mojego tematu na temat tego filmu. Film jest nudny jak flaki z olejem. Nie rozumiem jak może mieć taką dobrą średnią ocen. Widać, film oceniają 5-letnie dzieci, którzy dobrych filmów nie widzieli. Wolą oglądać filmy przepełnione efektami specjalnymi, albo filmy, na których flaki latają po ekranie. Porażka, film był dobry, w epoce kamienia - nie teraz.

news012

hahahaha czy to nasz pan polonista?

ocenił(a) film na 8
news012

Żałosny jesteś. Jeśli uważasz ten film za dzieło epoki kamienia historyku, to po jakiego grzyba ty tu wchodzisz?Rozumiem że możesz wytknąć błędy filmowe, ale nie możesz mieć nic do tego filmu dlatego że jest stary. Ja gustuje prawie tylko w horrorach. W prawdziwym horrorze chodzi o akcje i napięcie, nie o wylewające się na ekran zakrwawione flaki. Jeśli są tu tacy, którzy lubują się jedynie w horrorach pełnych krwi, to coś jest z nimi nie tak. Nie można mówić o takim filmie złego słowa po pierwsze', ze względu na rocznik, po drugie' ze względu na reżysera, bo ty się nie umywasz do zwracania jego twórczości jakichkolwiek uwag. Może kiedy dorośniesz to sam zaczniesz kręcić horrory zobaczymy co nakręcisz, bo teraz żeby stworzyć horror który zadowoli widza to nie wystarczy jedynie dobra muzyczka, krew i napięcie. Każdy wybrzydza, trudno wszystkim dogodzić. Ten film ma 30 lat. Dla osoby w tamtych czasach obejrzenie czegoś takiego to było przeżycie nieziemskie, wtedy kino horroru raczkowało. Za 20 lat o "Pile", czy "The Ring" powie się to samo i oglądając ten film, ludzie będą się jedynie śmiali. Te horrory będą czymś w rodzaju "Pumpkinhead" dla ludzi w przyszłości

ocenił(a) film na 9
news012

Czlowieku ty sam sobie zaprzeczasz w tym co piszesz : D

ocenił(a) film na 7
elte18

Jeżeli nie poczułeś klimatu Obcego to już kwesti Twoich upodobań, ale... żałuj ;)
Siłą Obcego jest głównie klimat, uczucie zagrożenia. Alien był straszny nie jako brzydka bestia wizualnie powalająca na kolana (chociaż mi się jego design podoba), ale bardziej przerażająca była świadomość, że na pokładzie statku kręci się jakieś niezniszczalne bydle, które z ludzi robi sobie inkubatory i może zaatakować w każdej chwili. Tu była przewaga napięcia nad scenami akcji.
Ale jeżeli tego klimatu nie poczułeś to nic dziwnego, ze film Ci się nie podobał.

ocenił(a) film na 10
elte18

a ty jesteś pajac bo masz logo nacjonalistycznych paskud miernoto

ocenił(a) film na 6
Vincent88LC_A

Ja zgadzam sie z autorem textu, mnie również nudzi "alien" biegający po ekranie oślizgły tabaluga... Ani to straszne, ani śmieszne tylko takie lelum polelum... Jak ktos ma zamiar pisac glupi komentarz tak jak kolega powyzej niech sie lepiej nie wypowiada

ocenił(a) film na 10
Skillet

Powyższa moja wypowiedź to oczywiście do Przedmówcy "Skilleta"
Odnośnie "osobnika" news012 - typowe dziecko neo, troll jakich wiele na
filmwebie. Ciągle powiela swoje marne wypowiedzi i ciągle jedzie po filmie
"Obcy" jakby nie umiał nic innego robic przed komputerem.

ocenił(a) film na 10
Skillet

Poniższa!!!................................................................
........

ocenił(a) film na 10
elte18

Widac że wychowałeś się na filmach pokroju Transformers dając tym filmom
jedne z najwyższych ocen. Mam nadzieję że nie jesteś miłośnikiem
fantastyki, gdyż nie umiesz docenic najlepszych filmów z tej dziedziny!

ocenił(a) film na 8
pielot23

Jak nie obcy to który film SF ci się podoba tak samo pytanie do news012 i skillet czy jakoś tak co wy oglądacie jak nie alien i nie predator. Spider-man Supermen

ocenił(a) film na 6
aterazione

Nie widzą mi się super bohaterowie. Za dobry film można uznać Efekt motyla, Skazani na Shawshank, Wszystko za życie i wiele innych. Ale nie filmy które nic nowego nie wnoszą, Alien jak widać po gatunku jest horrorem, czyli powinien straszyć, przerażać itp. mnie przeraża jedynie to, że owy film ma tak wysoką ocenę.

ocenił(a) film na 9
Skillet

Dla mnie film jest najlepszy w swoim gatunku.

ocenił(a) film na 9
Skillet

A mnie przeraża twoje uzwojenie nerwowe.Nie wieże że ani razu się nie przestraszyłeś(chyba że masz problemy z swoją imitacją mózgu). cha mówiłeś coś o tabaludze nie no szacun. Chyba ci się kanały pomieszały!

ocenił(a) film na 10
elte18

ja np. jestem jedną z tych osób, które wystawiły mu tak wysoką notę...
czemu? - powiem krótko: bo ja nigdy NIE zasypiałam na nim... nie umiałabym...
:)))
pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
bruce1940

Pewnie nikt przy tym filmie nie zasnął. Aha... poprostu zemdleli ze strachu

SirMarjan

oj dobra, jakieś downy chcą być zajebiste i mówią, że obcy to dno, bo będą się wydawali mądrzejsi

elte18

Ja też dałam wysoką ocenę-ten film w pełni na to zasługuje.Taki twardziel z ciebie,że pewnie boisz się tylko psa sąsiada,co?Inne bestie są gumisiami bo nie stanowią realnego zagrożenia.Taaa bohater.

ewa923

gumisie to psychodeliczne stwory, podlane rzęsiście LSD, do tego alkoholicy, zboczeńcy, prymitywne zwierzęta

elte18

nie karmić trolla!!!!!!!!!