7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

Bo mnie ciekawi jakie tam są te dodatkowe sceny. Więc jeśli ktoś widział to napiszcie tu te sceny !!!

ocenił(a) film na 10
Sagan

Oglądałem wersje reżyserską i muszę szczerze przyznać że jakoś nie mogłem się dopatrzeć inncyh scen, jedynie kiedy Ripley podczas ucieczki znajduje Dallasa i Bretta owiniętych w kokony. Zauważ też że Ripley coś dziwnie długo ucieka z tego statku, to była chyba jedna scena kiedy szukała Jonesy'ego,
Nie pamiętam też żebym widział Aliena wcześniej zanim wziął Bretta ( no bo jednak go nie zabił ) a był tam skulony, chyba spał ( ja tam to uwazam za spanie ), można to łatwo zauważyć, wiem że coś tam jeszcze było, ale naprawdę trudno jest się dopatarzeć. Wersja reżyserska dwójki jest bardziej wyraźna..widać wydarzenia przed zainfekowaniem koloni.

Pzdr dla fanów..

użytkownik usunięty
BladeMaster

reżyserska wersja aliena tpo nic specjalnego, wstawiono zaledwie parę dodatkowych scene, z których najdłużśza jest beznadziejnie wmontowana i w ogóle jakoś tam nie pasuje (ta ze znalezieniem Dallasa i Bretta). Poza tym trochę scenek wycięto (parę rozmów, niektóre ujęcia pokazujące statek, i niestety całą jedną rozmowę Dallasa z Matką), scena rezyserska jest nieco krótsza od normalnej i jak dla mnie gorsza (zupełnie inaczej to wygląda w aliens i a3 gdzie wersje rozszerzone są o wiele lepsze od kinowych)

użytkownik usunięty

pomyłka - miało być tam:

"wersja reżyserska jest nieco krótsza od normalnej"