7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299677
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

Pytanko?

ocenił(a) film na 9

Zastanawialiście się w jaki sposób po wyskoczeniu z Kane'a nasz kochany Alien się odżywia by urosnąć do takich rozmiarów by po chwili napaść na Brett'a?
Z filmu wynika, że nie mija jakiś długi okres czasu lecz coś takiego jak godzina może nieco dłużej.

ocenił(a) film na 10
komandos4567

bo to była wersja instant ;]
To w końcu scifi. Ten koleś w czapeczce kiedy szukał kota to znalazł coś co wyglądało jak skóra zrzucona przez węża. Można więc się domyśleć, że były to resztki po przeobrażeniu obcego

ocenił(a) film na 9
dezertx

Zrzucona skóra i przeobrażenie są jasno pokazane w filmie, ale jak to wszystko było napędzane?
Żywił się szczurami czy może odżywia się w jakiś sposób przez skórę?
Słabo pamiętam całą serie, ale chyba nigdy nie była pokazana scena konsumowania przez obcego swojego łupu po udanym polowaniu. Ciekawe co nie? x]

ocenił(a) film na 9
komandos4567

Obcy Rośnie bardzo szybko i chyba nie potrzebuje jedzenia do osiągnięcia dorosłości

ocenił(a) film na 9
komandos4567

To może inaczej... Czy Obcy jest "mięsożerny"? Jeśli nie to czym i jak się odżywia?
Mi się zdaję, że po prostu jest to gatunek ekspansywny terytorialnie :)
A odżywia się w jakiś sposób przez skórę...

ocenił(a) film na 10
komandos4567

Odżywia się przez skórę ?! I co uważasz, że jest wegetarianinem ?
Wybacz, ale Obcy nie wygląda mi na stworzenie, które mogłoby w taki sposób się odżywiać, tym bardziej żywić się zieleninką..
Postanowiłem odpalić quadrologie 'Alien'a' i zobaczyć czy jest jakaś scena, gdzie nasz milusiński się posila.

'Obcy 3' - więźniowie postanawiają zwabić Runnera w pułapkę, biegają po korytarzach opuszczając za sobą śluzy/włazy. Widzimy w pewnym momencie jak Morse wpada na innego skazańca (z zabandażowaną głową) po czym tamten ginie. Następnie widzimy jak Obcy stoi nad jego ciałem i się żywi, potem Ripley wymachuje racą przed Obcym.

ocenił(a) film na 8
komandos4567

Obcy je ludzi! To przecież oczywiste!

komandos4567

Film był skrócony. W książce zjadł całą pakamerę z żarciem. Scott chciał to wprowadzić do swojego filmu ale wtedy trwałby aż 4 godz!
Sam jednak obcy po przeobrażeniu się dorosłego osobnika nie potrzebuje jeść ale może. Młody jeszcze musi.

cezarywi

to się nazywa EKSPERT od alienów ;-] ;-]

bojowniczka777

ty jeszcze nie widziałaś wwl1 :) Ostatnio jakiś niedostepny. :( Zapytaj @Morti88 o fanów aliena:)

ocenił(a) film na 9
komandos4567

Tu masz krótki cytat nt. przemiany Chestburstera w dorosłego Xenomorpha: "Po opuszczeniu ciała ofiary następuje natychmiastowa śmierć niedawnego nosiciela, a dla rozrywacza rozpoczyna się faza dalszego wzrostu, która trwa od kilkunastu do 24 godzin. Ponieważ w tym okresie zwierzę powiększa się kilkadziesiąt razy w stosunku do wyjściowej masy ciała, właściwie nie żerując, okres ten stanowi kolejną zagadkę fizjologii tego fascynującego gatunku.
W okresie wzrostu stworzenie wielokrotnie zrzuca skórę, pozostawiając wylinkę. "

ocenił(a) film na 10
komandos4567

Pewnie gryzl ziemie w akcie desperacji i rozpaczy, za to, ze uzyto jego wizerunku w takiej marnej produkcji.

Havard

hahaha dobre! :D:D

komandos4567

kiedys gdzies o tym czytałem o wizerunku obcego i żywi sie ponoć tylko mózgiem zabitych

pitrus

nie tylko....

cezarywi

Wpieprza metal ze statku, już tę kwestię wyjaśniliśmy

Grzejniczek

taaaaaak/???

Grzejniczek

???????? metal?! wtf?