7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

Witam
Kolejny raz ogladłem film (chyba 3 albo 4 raz ;p) i nurtuje mnie pytanie dlaczego obcy po wyjściu z ciała jednego z bohaterów jest mały a juz po 10 minutach jest BArdzo duzy ! ;/ ?
W grze Aliens vs Predator 2 musiał zjesc koty żeby osiągnąc dorosłą forme :D a w filmie przecież kot prazezył ;p
Prosze o wyjanienia badz wasze sugestie :D

ocenił(a) film na 10
john_007

Też się nad tym zastanawiałam. Z takiego małego bobka, wyrosła taka bestia :o)
Może był drugi na pokładzie, tylko, jak on się dostał, nie mam pojęcia. Przecież nie było takiej sposobności.

W każdym razie, utwierdziłam się w przekonaniu, że 1-nka jest najlepsza. Ridley Scott to mistrz klimatu... Szkoda, że to nie on robił "Aliens" :o(

Pozdrawiam.

Corderosa

Może gdy obcy już urusł był pusty w środku...

ocenił(a) film na 9
theprodiger

Moje zdanie jest takie, że sam fakt, że jest to OBCY (istota nie z planety Ziemii lecz z całkiem innego układu i innej planety )świadczy o tym, że może on rosnąć w zawrotnym tempie, co dla ludzi jest dziwne i na Ziemii niespotykane równie podobnie jak np. wszystko przeżerający kwas zamiast krwi w ciele Obcego :) A tak poza to przypominam, że jest to film s-f a w takich filmach wszystko jest możliwe!

ocenił(a) film na 10
john_007

Fakt,nurtujące pytanie,bo jak się później okazało w każdej części zupełnie inaczej to wygląda.Jednak można założyć,że obcy potrzebuję maxymalnie doby na to,żeby z małego osobnika urosnąć do dorosłej formy.
Obcy,żeby urosnąć nie potrzebuję pożywienia,w grze po prostu dali taki smaczek,żeby jakoś urozmaicić ten cały jego cykl.Jednak obcy w filmie nie potrzebuję pożywienia do urośnięcia.Jest perfekcyjna forma życia,nie zbadana przez ludzi.Jest idealny nie tylko dlatego,że ma kwas zamiast krwi i potrafi tak szybko urosnąć,on nie musi ewoluować.Perfekcyjnie jest przystosowany do danego środowiska.Obcy nie potrzebuje żywności do tego,żeby żyć,on potrzebuję ludzi do rozmnożenia całego roju :)
Jak ktoś nie widział obcego 2 to polecam,będzie za tydzień w sobote na polsacie.Tam więcej już pokazują obcego i o tym jego stadium rozwoju :p

Ajinur

Zauważyłem, że dużo osób nie może przeboleć jego szybkiego wzrostu. Bardziej mnie martwi wzrost pomimo braku pożywienia. Nie wydaje mi się, żeby to co wyskoczyło z Kane'a ważyło więcej niż 5kg. Natomiast dorosły osobnik musiał przekraczać choćby te 50kg, żeby pęd jego ogona mógł wpłynąć na zamiary Parkera. Teoria o materializowaniu masy z niczego jest słaba w tym kontekście. Podsumowując, Mały Obcy musiał zjeść przynajmniej te umowne 45kg ziemniaków/czekolady/ciastek, żeby stać się Dużym Obcym.

użytkownik usunięty
john_007

śmiesz porównywać jakąs tam śmieszną gierke to filmu Alien i to jeszcze grę Alien vs Predator... wiesz co... dziecko jesteś

ocenił(a) film na 10

Dzieckiem to pewnie ty jestes ... pewnie nie widzales na oczy tej gry.... dla przypomnieniau dodam że gra ta miała ocena ok.90 % ,a to że nie lubisz gier bo sie boisz w nie grac nie oznacza że sa złe ....

ocenił(a) film na 10
john_007

..10 minutach filmu, a nie czasu rzeczywistego dla postaci.. tam to były godziny..

..chociaż np w Gatunku też zastosowano przyspieszony wzrost, więc to nie dziwota.. imho - toż to alien, obcy stwór z kosmosu ;>