Dla mnie to jeden z najlepszych horrorów s/f. Miałem okazję obejrzeć oryginalną wersję w kinie. Byłem kilkunastoletnim wtedy chłopakiem i pamiętam, ze film wywarl na mnie niesamowite wrażenie. Był to czas, gdy takie filmy mozna bylo obejrzec tylko i wylacznie w kinach. Cieszę się, że po tylu latach będę mógł obejrzeć ten film ponownie na dużym ekranie. W obecnych czasach film na domowym monitorze lub ekranie można obejrzeć już na drugi dzień po premierze. Ale jak dla mnie jest to wątpliwy powód do dumy. Nie chodzi o to, aby "odfajkować" kolejną nową pozycję, ale żeby wczuć sie w klimat filmu. Takie przeżycia i pełne zadowolenie z filmu daje tylko kino. Po prostu pewne dzieła filmowe trzeba obejrzeć na dużym ekranie. Jeśli jest ktos tak jak ja, który oglądał po kolei wszystkie części " Obcego" w kinie prosze o wpis i podzielenie się swoimi opiniami na temat tej serii filmowej.
Musze przyznac, ze nalezy uznac Cie za szczesliwca!!! Ja bylem za mlody, by moc ogladac wszystkie czesci Obcego w kinie w hronologicznej kolejnosci powstawania (zaczalem od Decyujacego starcia). Nadrobilem to jednak w zeszlym roku na maratonie filmowym poswieconym Obcemu. To bylo niesamowite przezycie !!!!!