7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299677
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

Rok 1979

użytkownik usunięty

Dla mnie to jeden z najlepszych horrorów s/f. Miałem okazję obejrzeć oryginalną wersję w kinie. Byłem kilkunastoletnim wtedy chłopakiem i pamiętam, ze film wywarl na mnie niesamowite wrażenie. Był to czas, gdy takie filmy mozna bylo obejrzec tylko i wylacznie w kinach. Cieszę się, że po tylu latach będę mógł obejrzeć ten film ponownie na dużym ekranie. W obecnych czasach film na domowym monitorze lub ekranie można obejrzeć już na drugi dzień po premierze. Ale jak dla mnie jest to wątpliwy powód do dumy. Nie chodzi o to, aby "odfajkować" kolejną nową pozycję, ale żeby wczuć sie w klimat filmu. Takie przeżycia i pełne zadowolenie z filmu daje tylko kino. Po prostu pewne dzieła filmowe trzeba obejrzeć na dużym ekranie. Jeśli jest ktos tak jak ja, który oglądał po kolei wszystkie części " Obcego" w kinie prosze o wpis i podzielenie się swoimi opiniami na temat tej serii filmowej.

ocenił(a) film na 10

Musze przyznac, ze nalezy uznac Cie za szczesliwca!!! Ja bylem za mlody, by moc ogladac wszystkie czesci Obcego w kinie w hronologicznej kolejnosci powstawania (zaczalem od Decyujacego starcia). Nadrobilem to jednak w zeszlym roku na maratonie filmowym poswieconym Obcemu. To bylo niesamowite przezycie !!!!!