ale Obcy to słaby film. Jak dla mnie zero klimatu . Zero muzyki napięcia . Ten film mnie nie poruszył usypiałem na nim . Aktorzy w tym filmie to w większości drewno . Dla mnie po prostu słaby film 3/10
Tak cwaniaczku to podaj mi jakiś tytuł z podobnej tematyki który uważasz że zasługuje na ocene wyższą niż obcy.Chyba bym cię wyśmiał.
Heh same trole.
Ten film ma klimat którego nie znajdziesz gdzie indziej. To raz. Dwa-zerknij na rok produkcji(byłeś już na świecie chociaż?)
3/10 to żenada z twojej strony. Rozumiem że może nie trafiać w gust film ale 3/10 to gnioty zasługują. Ten film to spokojne 8/10 z tendencją na 9.
1) będąc atakowani z każdej strony filmami 3D, filmami naszpikowanymi najnowszą technologią, filmami gdzie aktor tak naprawdę schodzi na drugi plan to film Obcy z 1979r., może się komus wydać gniotem
2) każdy ma swoje upodobania i gusta, dlatego nie negujmy kolegi
3) film 10-15 lat temu zrobił na mnie kolosalne wrażenie, ale oglądając go ostatnio w Polsacie przyznam, że znów złapał mnie za serce
4) są takie filmy jak Obcy czy Predator których nawet Avatr w 100D (gdzie będziesz w kinie latać ;] ) nie przebije :)
5) film ode mnie 7/10 :)
Po pół godzinie przełączyłeś pewnie na "Małych Agentów", dlatego ominąłeś, co było dalej. A tak w ogóle, to nick "proOceniacz" zobowiązuje, więc nie rób z siebie błazna.
"Wiem, że będziecie mnie krytykować", "Wiem, że zaraz zostanę zjechany", "Wiem, że zaraz napadną na mnie fani tego filmu" - ku wa, jakie to banalne....
OBCY to świetny film. Oglądałam go po raz pierwszy jako dziecko i wcale się nie nudziłam. Świetna gra aktorów - owszem nie ma scenek erotycznych, ale ktoś ich szuka lepiej niech się ożeni, a nie szuka tego w kinie. Jako jeden z niewielu ma swój klimat. Jako jeden z niewielu jestem w stanie oglądać go stale od nowa i nie nudzić się.
Zabawne, bo wymieniłeś trzy elementy, które czynią ten film wybitnym: napięcie, muzykę i klimat.
Co do wypowiedzi sab1970, to sugestia jest błędna. Jeśli autor wątku nie rozsmakował się w pierwszych 30 minutach i nie dostrzegł w nich napięcia, to nie ma sensu, aby oglądał ten film dalej.