7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

ten sztuczny robot... wogóle co to ma być? Beznadziejna scena z tym robotem, ja bym wzięła to do poprawki i Obcy - 8.pasażer Nostromo może być. Ogromne brawa dla aktorki Sigourney Weaver świetnie grała naprawde ... uwielbiam ją dlatego czasami mimo, że film mi się niezbyt podobał to ze względu na tą aktorkę czasem lobię oglądać te wszystkie cztery części któryś raz z kolei!

vinessa

Jak można wziąć do poprawki taki film...

ocenił(a) film na 10
vinessa

Ale jak i co do prprawki, nie można poprawic filmu który już powstał i jest na rynku juz prawie 30lat. Jak może komputerowo? Po co? to nie jest błąd w filmie, tak kiedys robiono efekty specjalne. No i trzeba na to przystac. To dzisiejsze filmy powinny iśc do poprawki bo rażą sztucznością komputerowych efektów specjalnych.

ocenił(a) film na 10
pielot23

Ktoś, kogo ulubionym filmem jest "Błękitna Głębia" wnosi o poprawki w "Alien"... nie wiem, może się czepiam, ale do jasnej ch@lery WTF? ...

ocenił(a) film na 7
vinessa

Ech... Dziewczynie nie spodobała się pewna scena i już fanatycy muszą ją rozszarpywać? Swoją drogą mi też się nie spodobał się motyw z tym robotem, choć jako całość film oceniam bardzo dobrze.

vinessa

Mnie za to zastanawia jedna z ostatnich scen, gdy obcy ujawnia się Ripley w promie po autodestrukcji głównego statku. Przeciąga się, ziewa, zamiast unieszkodliwić ją w miarę szybko, jako potencjalne zagrożenie. Ewentualnie mógł nie ujawniać się w ogóle, w zależności od efektu jaki chciał uzyskać. Jakieś takie nieżyciowe zachowanie z jego strony.