mam pytanie czy obcy widzial swoje ofiary w jakis inny charakterystyczny sposob?
jak np predator ktory widzial cieplote ciala,czy terminator ktory widzial wykresy itp.
jezeli nie to czy znacie postaci sf z komiksow/filmow ktore inaczej postrzegaly obraz?
No raczej obrazowały to w postaci fal radiowych ktopre wysyłały przed siebie które się od niech obijały tak jak nietoperze
mozesz mi wyslac jakies zdjecie odnosnie tego.
albo podac inna postac ktora innaczej postrzegala swiat
z gory dzieki
W trzeciej części był pokazany widok z perspektywy Aliena - bardzo ludzki, ale troche zniekształcony.
Ksenomorf nie posiadał żadnych widocznych narządów zmysłów; jednak myślę, że posiadał zdolność widzenia lub jakiegoś postrzegania otoczenia. Dowodzi tego fakt, że wybierał ciemne miejsca na kryjówki - świadczy to już o percepcji światła i cienia. Dodatkowo precyzyjnie wybierał te kryjówki (rury przypominające fakturę jego ciała) oraz zdawał się wiedzieć, kiedy ofiara go widzi, a kiedy nie.
I jak przedmówca już zauważył – w trzeciej części był widok z perspektywy ksenomorfa.
Oczywiście mógł prócz tego wykorzystywać echolokację czy jakieś dodatkowe zmysły.