7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

I jak ładnie napisali w gazecie " Klasyka kina i zarazem arcydzieło gatunku" :D

Morti88

Szkoda tylko, że Polsat "zabije" ten film reklamami :/

thaalt

No dokładnie. Ciekawe czy kolejne części też puszczą, tak jak wcześniej obie części Predatora:)

ocenił(a) film na 9
Morti88

Z tego co widziałem na reklamie to puszczą wszystkie cztery części (chyba co piątek) i dobrze, bo z chęcią powrócę to tej genialnej serii :) Swoją drogą to Polsat niezłe jaja robi - znowu puszcza powtórki i jeszcze zrobił taką chwytliwą reklamę, że klasyka gatunku i wspomniał też o Oscarach. Ale dobrze, że powtarzają Obcego, a nie np. jakieś gówno ze Stevenem Seagalem ;P

Flaku

Tak myślałam że puszczą wszystkie. I chwała im za to :)

ocenił(a) film na 10
Morti88

W sumie to obcy jest w telewizji co max 2-3 lata, a czesto cześciej wiec nie zaskakuje;)

Dealric

Ale miło z ich strony;)

ocenił(a) film na 10
Morti88

ano

Dealric

wiecie zawsze krytykowałem polsat za zbyt długie reklamy
ale jak sie ogląda obcego... tak duża dawka emocjii że trzeba trochę odetchnąć żeby sie człowiek nie ssikał w majtki:-)

cezarywi

morti88 dziwczyno jak y to znalazłaś brawo!
ja też mam coś fajnego co tam napisali:
Horror sci-fi w reżyserii Ridleya Scotta. Załoga kosmicznego transportera Nostromo wraca na ziemię, wioząc duże ilości cennej rudy mineralnej. Gdy pokładowy superkomputer odbiera wezwanie SOS, wszyscy pasażerowie sa w hibernacyjnym śnie. Wkrótce statek ląduje na nieznanej planecie, a przywrócona do życia załoga zaczyna poszukiwanie nadawców sygnału. Nie znajdują jej, lecz trafiają na pozaziemską istotę, która zagnieżdża się w jednym z astronautów, zabija go i zaczyna polować na kolejnych członków ekspedycji. Sierżant Ellen Ripley (Weaver) podejmuje walkę o ocalenie pozostałych przy życiu kolegów...
http://www.polsat.pl/Nasze_Programy,2846/Obcy__Osmy_Pasazer_Nostromo,789773/inde x.html
obejrzyjcie koniecznie trailer!

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Reklamy to porażka dla horroru czy thrilleru. Niszczą cały efekt.

Dealric

chodzi mi o trailer na youtube a nie z polsatu:P

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Nie pisze o trailerze, tylko o obecności reklam w trakcie filmów. Taka prawda, że to niszczy film.

Morti88

albo taki tekst lepszy:
Załoga kosmicznego transportowca "Nostromo" - pięciu mężczyzn i dwie kobiety - wraca na Ziemię, wioząc ładunek cennej mineralnej rudy. Są w stanie hibernacji, a lotem kieruje komputer pokładowy zwany matką. Niebawem urządzenie odbiera dziwne sygnały nadawane z leżącej na trasie planetoidy. Wkrótce statek ląduje na obcej planecie, a jego dowódca, kapitan Dallas (Tom Skerritt), wysyła swoich ludzi na zwiad. Załoga znajduje wrak pojazdu kosmicznego, a w jego wnętrzu owalne przedmioty - nieznaną ludziom formę życia. Jedna z tajemniczych kul reaguje na dotyk i atakuje kosmonautę Kane'a (John Hurt). Niszczy mu skafander i przywiera do twarzy, wnikając następnie do jego organizmu. Po jakimś czasie rozwijający się zarodek obcego wydostaje się z ciała mężczyzny i ukrywa w labiryncie pomieszczeń "Nostromo". Atakuje kolejnych członków ekspedycji. Sierżant Ellen Ripley (Sigourney Weaver) wraz z załogą muszą walczyć o przetrwanie. Obraz Ridleya Scotta jest określany jako arcydzieło horroru science fiction, choć dziś nie straszy widzów jak kiedyś. Film otrzymał Oscara za efekty specjalne. Doczekał się także kilku kontynuacji, reżyserowanych między innymi przez Jamesa Camerona i Jean-Pierre'a Jeuneta.
epic!

ocenił(a) film na 8
Dealric

obcy w 2011 roku był na polsacie w lutym , potem w czasie wakacji na TV4. (wszystkie części). dobrze to pamiętam. bo dopiero co skończyłem oglądać w ferie na kompie to puścili pod koniec ferii na polsacie i leciało do marca. + jeszcze puścili w styczniu-lutym ojca chrzestnego.

ocenił(a) film na 10
Morti88

Wszystkie cztery części pod rząd, przez cały Luty . Już odliczam dni :D

jarek217921

oj trza zacząć odliczać!

cezarywi

Noooo..tylko te reklamy:/

Morti88

te reklamy zą zjechane!

cezarywi

Żaden film nie powinien być przerywany reklamami! Psuje to tylko efekt końcowy. Niejednokrotnie gubiłem wątek w filmie w czasie przerwy na reklamy.

thaalt

no ale dawały terochę wytchnienia przy świetnych filmach z klimacikiem:P

cezarywi

Reklamy na Polsacie tylko wkurzają..Zdążysz wyjśc z psem, skoczyc po piwo do sklepu, zjeśc kolację, wykąpac się, a reklamy wciąż lecą;D

Morti88

Cała seria będzie w TVi? Yeah. Dobrze, że się tu zaplątałam, bo by mi alieny za plecami przeleciały, a muszę sobie zdecydowanie odświeżyć.

Saven

no trzeba odświeżyć:P

ocenił(a) film na 10
Saven

Ja zamiast chodzić do Kościoła puszczam sobie co tydzień w niedziele całą serię. Taka religia mi z tego wyszła.

wwl1

Haha, dobre.
Ja niestety widziałam obcego wieki temu, w sumie pamiętam tylko trójkę, bo ją widziałam jakieś pół roku temu jakimś cudem. Parę razy zabierałam się za ściągnięcie z sieci, ale w końcu lądowałam na jakimś innym filmie i zapominałam. A telewizje oglądam raz na pół roku więc nawet nie wiedziałam, że co jakiś czas powtarzają serię.

ocenił(a) film na 10
Saven

Szczerze, polecam tę serię, trzyma klimat jak żadna inna, ogląda się ją z zapartym tchem od początku do końca. To rzadkość w dzisiejszych czasach. AvP, Tranformers, Iron Man i inne tego typu wynalazki mogą się tylko schować.

wwl1

AVP jest śmiechu warte, przygody o resorakach może i są widowiskowe, ale to jedyny ich plus. A Iron Mana wyłączyłam w połowie, bo mnie nudził. Ja nie wiem czemu filmowcy mają teraz problem "wyczarować" klimat w filmie, może znika na rzecz efektów.

ocenił(a) film na 10
Saven

Bo widownia na to przyzwala, mówiąc krótko target, który jest niezbyt wymagający. Powiedzenie, że coraz trudniej o "jelenia" w tym przypadku traci swój sens, "jeleni" na rykowisku masz dostatek. Wystarczy jedynie beznadzieję fabularną ubrać w widowiskową oprawę wizualną i jedziemy z koksem, kasa płynie. Są nawet tacy, którzy głoszą, że nowy film = ok, starocie = śmiecie, bez względu na merytoryczną wartość obrazu, czy też przekazu jaki ze sobą niesie. Nadzieja w Prometeuszu, myślę, że Scott przywróci stare dobre czasy, w których liczyła się fabuła, gra aktorska, muzyka itd.

wwl1

Film ma zarobić, a jak trafi w największą liczbę odbiorców, to zarobi najwięcej, proste. Raz, że większość widowni jest właśnie raczej mało wymagająca "co tam dobra fabuła, grunt, że jest akcja", dwa - celuje się tak by trafił: bajeranckie efekty specjalne, sprawdzone historyjki, banały sprzedawane pod ładnym płaszczykiem, popularne akurat buźki w filmie, dobra reklama. Klimat nie przyciągnie ludzi do kina. O tym czy był czy nie dowiadujemy się po seansie. No to sobie dopowiedziałam dlaczego zlewa się ten element filmu.

"Są nawet tacy, którzy głoszą, że nowy film = ok, starocie = śmiecie"
To są raczej prowokatorzy, nie zwracam na takie coś uwagi. Choć trochę rozgarnięty człowiek nie oceniałby filmu po samym roku produkcji więc to muszą być prowokatorzy, no chyba że istnieją naprawdę aż tak nierozgarnięte jednostki.

No ja też mam nadzieję, że Scott da radę z "Prometeuszem".

wwl1

Fajną masz religię! A zaprosisz na mszę?;P

ocenił(a) film na 10
Morti88

Oczywiście, na wieczerzę również :P

wwl1

O jak miło;P

ocenił(a) film na 10
Morti88

Musisz pamiętać, że duchowni uważają nas za zdemoralizowane, aspołeczne , jednostki :P

Morti88

Jak byłam mała to zasnęłam na którejś części Obcego. Ale teraz napewno zobaczę do końca, bo jestem bardzo ciekawa tego filmu.

kathrina357

Zobacz koniecznie:) Btw, bardzo ładny awatar:)

ocenił(a) film na 10
Morti88

Podpis też, z tym że są kolesie co p******ą życie :P

wwl1

Ale o czym mówisz?;P

ocenił(a) film na 10
Morti88

Wejdź na profil kathrina357, pod avkiem przeczytaj :P

wwl1

Dobre! Wszyscy jesteśmy zgwałceni! ;P

ocenił(a) film na 10
Morti88

Niektórym się to nawet przydarza, widziałem kolesia, którego hmmm...dziewczyna sobie wzięła :P Dosłownie :P

wwl1

Biedny;P

ocenił(a) film na 10
Morti88

Jaki biedny :P To było super :P

wwl1

No musiało ciekawie wyglądac;P

ocenił(a) film na 10
Morti88

Dobrze się wkręcała :P To było dzikie przeżycie :P

wwl1

;P