7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

I znowu dzieci neo w ofensywie, admini chyba uciekli z tej strony jak prezydent Tunezji i zostawili na pastwę pokemonów. Skandal! Niech ktoś zrobi z tym porządek- Obcy poza Top100 to woła o pomstę do nieba.

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

też to zauważyłam , masakra...
Najlepszy horror sf wszech czasów po za setką najlepszych filmów ;/ ... hmmm nie może być !

użytkownik usunięty
qantum

k*rwa mać, by to ch*j strzelił
i tyle na ten temat, banda z*ebanych dzieciaków szaleje na filmwebie i skutki są jakie są.

ocenił(a) film na 10

Dziwne rzeczy się dzieją na filmwebie, oj dziwne.
Inna sprawa że ostatnio sporo rankingów się pozmieniało - możliwe że zmieniono system liczenia, albo - co bardziej prawdopodobne - usunięte fałszywe głosy z multikont.

JaszczurXP

Nic nie usunięto- gdyby tak było to do Top100 wróciłby Terminator 2, Łowca Androidów i American Beauty - filmy chamsko usunięte z Top100, zwłaszcza ten ostatni, chyba w ciągu miesiąca spadł o jakieś 50 miejsc, o czymś to świadczy.

ObiWanKenobi444

Bękarty wojny, Piraci z Karaibów i Gladiator też były o kilkadziesiąt pozycji wyżej

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Akurat takich pozycji jak American Beauty , Bękarty wojny czy Piraci z Karaibów to nie specjalnie żałuje ;P
Myślę ,że są filmy , które bardziej zasługują na bycie w top100.
Ale Obcego po za top100 ciężko przeboleć :)
A zresztą... ważne ,że my wiemy ,że to genialny film :)

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

To samo pisałem w wątku o Parku Jurajskim. Dzieci neo wywaliły go poza 1000 pozycję w rankingu... żal.

ObiWanKenobi444

zmieniłem ocenę z 9/10 na 10/10, żeby podratować Obcego. Znakomity film, ale co mogą tam wiedzieć dzieciaki, co się wychowały na Transformersach i cyckach Megan Fox.

ocenił(a) film na 7
gejzermocy

Masz coś do jej cycków?

ObiWanKenobi444

No i jest 107 miejsce a admini nic

użytkownik usunięty
ObiWanKenobi444

Tak heh aż żal dupę ściska jak się widzi obcego na 107 miejscu w rankingu normalnie tylko wziąć i się upić.
Niestety jestem w mniejszości ale i tak zawsze będę kochać ten film szczególnie 2 pierwsze części.
Pozdrawiam fanów Obcego

A najbardziej boli fakt, że to nie jest uczciwy spadek- gdyby nie setki multikont dających 1/10 Obcy ciągle byłby w Top100. W podobny sposób rozwalono też Helikopter w ogniu, który kręcił się w okolicach Top100 a teraz jest na 203 miejscu oraz Szóstego zmysłu, który spadł na 91 miejsce. Przed nim z Top100 wypadną Bękarty wojny. A admini mają to głęboko w tyłku

ObiWanKenobi444

Film uwielbiam :) i nie rozumiem czym sie tak przejmujecie :)
miejsce filmu w rankingu nie swiadczy o jego wartosci.
Bo jak sami wiecie, kazdy moze oddac glos.
A teraz sa takie realia ze dzieci sa wychowywane na Hannie montanie i innych gluypotach
nie doceniaja filmu z przed kilkunastu lat z powodu slabych efektow itp.

a co do Megan fox to ma fajne piersi :)

heros33

Ja też uwielbiam Obcego i generalnie wisi mi, jaką ma średnią ocen, ale nie lubię nieuczciwosci a wywalenie Obcego z top100 to wina multikonicarzy, którzy uwzięli się na jedynkowanie klasycznych filmów, to co zrobiono z Obcym to podłe oszustwo.

ocenił(a) film na 6
ObiWanKenobi444

Mam 15 lat i aż grzech się przyznać że do dziś nie widziałem żadnej części Obcego. Aż do teraz właśnie skończyłem pierwszą część i trochę się rozczarowałem. Fabuła ujdzie, efekty są takie że nawet dziś nikt nie powstydził by się ich, ale zaczynając oglądać nastawiłem się na akcje której było malutko zero też napięcia w tym filmie. Jestem dzieckiem Neo ale to nie ma nic do rzeczy. 6/10 może trochę za wiele oczekiwałem po ocenie i waszych opisach na tej stronie.

ocenił(a) film na 6
lolxblog

Dodam tylko że jutro oglądam 2 część ;)

ocenił(a) film na 9
lolxblog

Zero napęcia? Może też zero klimatu? Gdy dawno temu jeszcze na kasecie VHS pozwoliłem obejrzeć "Obcego 1" oraz podobny "The Thing" swemu młodszemu bratu - to myslałem że mnie rodzice z domu wyrzucą! Bo chłopaczyna przez miesiąc albo dłużej zrywał się w nocy z krzykiem i nie dawał gasić światła wieczorem... A wcale taki mały już wtedy nie był...

użytkownik usunięty
nevport

Miałem podobnie po obejrzeniu pierwszy raz też nie mogłem spać i wypatrywałem obcego.
lolxblog zero napięcia lol to widocznie oglądaliśmy inny film jak ripley chodziła sama po tym ciemnym statku wiedząc że gdzieś
tam jest Obcy to było przerażające.

ocenił(a) film na 10

A czego wymagacie od dzieciaków karmionych Hostelami, serialem Piła czy innymi Transforpokemonami, w dodatku mających w nickach liczby od 90 w górę? To pokolenie ma już nieodwracalnie spaczony gust i nic tego nie zmieni. Stąd takie niepokojące zmiany w rankingach. Nie warto się tym przejmować. Najważniejsze, jak już ktoś wyżej wspomniał, że liczna grupa ludzi doceniających klasyki,wciąż mocno się trzyma. Pzdr.

użytkownik usunięty
sab1970

hahaha :D jesteście żałośni ;) jaracie się jakimś gównianym filmem i płaczecie nad tym, czy jest w top 100 czy na 107 miejscu. Ja bym mu nawet 1007 nie dał :D Taka jest prawda. Mądrzy ludzie nie dadzą mu wysokiej oceny, bo poprostu nie spełnia oczekiwań ;) Pozdro dla saba1970 wiek nie zawsze świadczy o dojrzałości przynajmniej umysłowej ;)

ocenił(a) film na 10

Świetny film. Smutno że w pierwszej setce są takie gnioty bazujące tylko na efektach specjalnych, którymi tak się jarają dzieci. Oglądając ten film czuło się grozę, nawet zanim na ekranie pojawił się tytułowy obcy. Wg. mnie jest to jeden z najlepszych filmów... nie tylko w swoim gatunku.

ocenił(a) film na 10

Ech, Dareczku, Dareczku... w większości przypadków świadczy. Obaj jesteśmy tego przykładem. Po prostu. ;)