Po co robić 2 część jeśli pierwsza była próbą zabicia człowieka ślepakami-czyli po prostu kiepsciutka.Często jest tak,że pierwsza część jakiegoś filmu jest najlepsze,a następne to już tylko nieudane próby.Jeśli będzie tak i w tym przypadku to ten film nie powinien się nawet zrodzić w myśli jego twórców:P.Wątpie żebym się miło zaskoczył,bo bardzo liczyłem na 1 a dostałem jakieś marne ciepłe kluchy i to bez sosu...
zobaczymy i ocenimy ale po co wypisywac bzdury jak jeszcze jesgo nie oglądałes
a wogule to naprzykład 2 częśc Obcego bardziej mi sie podobała niz pierwsza ,może reżyser wyciągnie wnioski ...
No tak.Racja,ale w wielu przypadkach po 1 części jakiegoś filmu druga była kiepska.Tu pierwsza jest kiepska,a druga moze byc jeszcze gorsza.No,ale ok.Poczekamy,obejrzymy.Ale pewnie znowu będe miał skromne brechty z tego filmu=P
Pozwolisz że wtrące słówko.Twierdzisz że w wielu przypadkach drugie częsci były kiepskie,a np.INDIANA JONES z Harisonem Fordem,kolejne częsci Gwiezdnych Wojen,co Ty na to?
Ale te przykłady, które wymieniłeś, to są wyjątki... Ale z reguły druga część jest gorsza od swojego pierwowzoru, a "wyjątki potwierdzają regułę" :D
W pełni się zgadzam. Poczekamy zobaczymy, ale uważam, że robienie sequelu czegoś co było wielką klapą i chyba bardziej zdegustowało niż zainteresowało fanów zarówno "Obcego" jak i "Predatora" jest raczej bezsensowne. Profukcji nie przerwiemy, a nuż miłe rozczarowanie? :P
~podkład starsze części "Gwiezdych Wojen" są o niebo lepsze od tego nowego shitu. Co do 2 części AvP cieszy mnie tylko to że będzie o wiele krwawszy od "jedynki".
Sorata13-Krwawszy nie zawsze znaczy lepszy.Pierwsza część Obcego była dużo mniej krwawa od dwójki a mnie się bardziej podobała ze względu na napięcie.A jeśli chodzi o AvP 2, to napewno będzie masakryczny po to by czymś zainteresować publikę.
Zgadzam się że "Obcy" był lepszy od "dwójki" jednakże w takich filmach krew powinna być na pożądku dziennym a w jedynce AvP tego mi brakowało.
Tutaj muszę zaprotestować bo zarówno stare części "Gwiezdnych Wojen" jak i nowe to ten sam "shit" tyle że różni je 30 lat!!!
Dlatego to co w dzieciństwie wydawało nam sie nowatorskie i rewelacyjne teraz razi głupotą i naiwnością tymczasem reżyser zwyczajnie pozostał wierny swojej koncepcji. Pozdrawiam
oj stary może być gorzej i raczej bedzie bo na scene wkroczy HYBRYDA xD mam nadzieje ze bedzie miała ta tarcze i dzide z pierwszej cześci buuhahaha
Jak na scene wkroczy Hybryda to będzie tylko i wyłącznie LEPIEJ. Dzizus ludzie amerykańskie filmy nie odzwierciedlają polskiej RP ;p
Ale denerwuja mnie takie cwoki co to zawsze pisza: "no i po co oni to kreca". A po to zebys sie zastanawial, i zeby ludzie mieli co ogladac. A tobie jak nie pasi to nie obejrzysz i juz
"Mnie naprawde pociesza fakt że gorzej już być nie może !!!!!!! :P "
To samo mówili przed AVP, odnosząc się do Alien Resurrection. Jak się okazało, zawsze może być gorzej.
ludziska, w 1 cześci był inny reżyser w 2 też będzie inny. Jeżeli 2 cześć byłaby tego samego twórcy to moglibyśmy się martwić jednak tak nie jest. Może nowych twórców tak bardzo osłbiała 1 cześć że wzięli się do roboty żeby stworzyć coś co najbardziej odzwierciedla kosmicznych potworów. Bo ja po tym zwiastunie widze wiele podobieństw do filmach o Predku czy Alienie. I dobrze! bo takich w 1 częsci było niewiele...
Tylko, ze para rezyserow to nowicjusze... a warto dodac, ze to tylko spece od efektow specjalnych... wiec boje sie tego co oni stworza pewnie i tak z kiepskiego scenariusza...
A skąd wiesz? :) Może objawią się nam nowe talenty i nie zapominaj, że David Fincher przed "Alien 3" malował dekoracje, ale co do scenariusza, to rzeczywiście masz racje w końcu pisał go gość od (o zgrozo!) "jedynki" i "Ghost Ridera"!
ee to off-top ale nie chce zakładać nowego tematu - powiedzcie mi co się stało ze zwiastunami w jakości HD? Były jeszcze z 2 tygodnie temu a teraz są zwykłe w bardzo małej rozdzielczości;/
tak mi sie wydaje, że AVP nigdy nie będzie dobrym filmem, jeżeli będzie umieszczony w czasach współczesnych i jeszcze do tego na Ziemii. Bo jak patrze na ten trailer i widze jakiś młodzianków odpicowanych w najmodniejsze ciuszki, nowiusieńkie samochody to jakoś mi to do Obcego i Predatora nie pasuje. Taki film, żeby był dobrym filmem a nie jakimś komercyjnym badziewiem robionym na odpier*** dla kasy!!! Powienien ktoś zrobić ten film dodatkowo też od serca, żeby miał ten klimacik choć trochę przypominający chociażby Obcego. Dlatego też powinien być umieszczony w przyszłości, najlepiej w kosmosie bądź na innej planecie, nie znanej jeszcze człowiekowi!!!! pozdro!