PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Mam nadzieje że nie bedzie to kolejny film typu Dzień niepodległości gdzie wspaniali ludzie pokonuja kosmitów - z założenia są tylko mięskiem do upolowania - z zapowiedzi widać że Predator rządzi (wydaje mi sie że jest znowu sam:) z pierwszej częsci rozpiepszył oddział komandosów i królową, a widać z zapowiedzi że sami chodują obcych (co było wyjaśnione w 1) - brakuje mi tylko Predaliena który sie wykluł z martwego obcego z jedynki (mam nadzieje ze bedzie:) co do jednego sie zgadzam - film o wiele lepszy od pierwszej czesci pod wzgledem brutalności (mam nadzieje ze fabula nie spiepszy wszystkiego:) - nie odoba mi sie jedno ze zwykli ludzie z jakiegos zadupia potrafia pokonac Obcych (w drugiej czesci sagi bez problemu łączyły sie w stado i potrafiły rozwalic wyszkolonych żołnierzy co tutaj troche ubliża ich inteligencji:/) i nie podoba mi sie polski podtytuł (z reszta jak każdy polski - zadko ma sie jakoś do samego filmu:P)

carnivore1

1) W jedynce nie było żadnych komandosów...
2) PredAlien wykluł się z martwego Predatora
3) Polski podtytuł jest OK. (tylko to *2* mogliby wywalić), choć RZADKO zdarza sie ktoś, kto by się nie uważał za najmądrzejszego...

ocenił(a) film na 2
Nike

Nike chodziło o pierwszą część PREDATORA ale tam z kolej nie było królowej :/

carnivore1

Predator będzie sam (bynajmniej tak wynika z trailera). Tylko coś mi się wydaje, że znowu zginie bo na jednym ze zdjęć podczas starcia z PredAlienem ów Predator jest przebity ogonem...mam nadzieję, że tym razem przeżyje.

Aha i powiedz mi jeszcze co, to za problem władować w aliena cały magazynek z karabinu maszynowego??

ocenił(a) film na 10
Dextromethorphan

Hmmmm.... według mnie cały magazynek w aliena to ty byś musiał być jakiś rambo 10 conajmniej . Alieny są bardzo zwinne i szybkie nie sądzę żeby człowiek aż tak był szybki (no chyba że jakos nie fortunnie Alien się jakoś wystawi) i miał taki reflex. A tym bardziej jakieś cześki z małego miasteczka nie wiadomo z jakiej wsi xD .
Ps. A ty byś władował cały magazynek w tyłek aliena skoro piszesz że co to za problem ?
.:Peace Man:.

RastaArtMan

Nie no nie władowałbym bo alien porusza się z prędkością śiatła...

RastaArtMan

Nie no nie władowałbym bo alien porusza się z prędkością światła...a te karabiny które teraz robią tak wolno strzelają, że nie miałbym szans...

ocenił(a) film na 10
carnivore1

Jak obejrzałeś dokładnie zwiastun to można zauważyć ze są tam nie tylko zwykli ludzie ale i jacyś komandosi, a co do predalina to wyraźnie go na zwiastunie(00:01:14) widać jak walczy z predatorem wiec na pewno będzie, a co do fabuły to rzeczywiście można mieć małe obawy gdyż mogą zrobić konkretna rąbankę z przelewem krwi na czym głównie teraz bazują wszystkie filmy, choć mam na dzieje że nie będą tylko polegać na efektach specjalnych bo pierwsza cześć miala jakaś logikę, i oby jakoś to dobrze zakończyli, i jeszcze jedno odnośnie tej inteligencji obcych to ja bym się troszkę nie zgodził bo inteligentne to one nie były tylko szybko sie uczyły, i zabić takiego obcego to może praktycznie każdy tylko musi wiedzieć jak(w pierwszej części bohaterka zabiła obcego włócznią należącą do predatora i jakoś nikt sie nie zastanawiał że zrobiła to bez jakichś super mocy)tak więc myślę że to tyle na ten temat:]

ocenił(a) film na 10
Dma

Zgadzam się z tobą , w tym że to z włócznią wynikło z sytuacji , (broniła sie i tyle) i zauważyła obcego . Główną zaletą i mocą aliena jest element zaskoczenia. Może sie poruszać bez szelestu a także błyskawicznie zaatakować.
Co do ich inteligencji to nie ma tematu bo są cholery inteligentne , (oczywiście nie w tym stopniu jak rozwój ludzki czy predatora , maszyny itp heh) lecz lest połączony z ich instynktem (jak by to powiedziec zwierzęcym czy coś podobnym nie wiem :P )
.:Peace Man:.

RastaArtMan

Co prawda, to prawda...Alieny się szybko uczą, a zatem są inteligentne.

Dma

Generalnie w filmach AVP chodzi o sieczkę :D wszak w komiksach alieny i predy się nie głaskały tylko tłukły na maksa...nie mniej jednak mam nadzieję, że AVP2 będzie mądrzejszym filmem od AVP ;]