Mam nadzieje że nie bedzie to kolejny film typu Dzień niepodległości gdzie wspaniali ludzie pokonuja kosmitów - z założenia są tylko mięskiem do upolowania - z zapowiedzi widać że Predator rządzi (wydaje mi sie że jest znowu sam:) z pierwszej częsci rozpiepszył oddział komandosów i królową, a widać z zapowiedzi że sami chodują obcych (co było wyjaśnione w 1) - brakuje mi tylko Predaliena który sie wykluł z martwego obcego z jedynki (mam nadzieje ze bedzie:) co do jednego sie zgadzam - film o wiele lepszy od pierwszej czesci pod wzgledem brutalności (mam nadzieje ze fabula nie spiepszy wszystkiego:) - nie odoba mi sie jedno ze zwykli ludzie z jakiegos zadupia potrafia pokonac Obcych (w drugiej czesci sagi bez problemu łączyły sie w stado i potrafiły rozwalic wyszkolonych żołnierzy co tutaj troche ubliża ich inteligencji:/) i nie podoba mi sie polski podtytuł (z reszta jak każdy polski - zadko ma sie jakoś do samego filmu:P)
1) W jedynce nie było żadnych komandosów...
2) PredAlien wykluł się z martwego Predatora
3) Polski podtytuł jest OK. (tylko to *2* mogliby wywalić), choć RZADKO zdarza sie ktoś, kto by się nie uważał za najmądrzejszego...
Predator będzie sam (bynajmniej tak wynika z trailera). Tylko coś mi się wydaje, że znowu zginie bo na jednym ze zdjęć podczas starcia z PredAlienem ów Predator jest przebity ogonem...mam nadzieję, że tym razem przeżyje.
Aha i powiedz mi jeszcze co, to za problem władować w aliena cały magazynek z karabinu maszynowego??
Hmmmm.... według mnie cały magazynek w aliena to ty byś musiał być jakiś rambo 10 conajmniej . Alieny są bardzo zwinne i szybkie nie sądzę żeby człowiek aż tak był szybki (no chyba że jakos nie fortunnie Alien się jakoś wystawi) i miał taki reflex. A tym bardziej jakieś cześki z małego miasteczka nie wiadomo z jakiej wsi xD .
Ps. A ty byś władował cały magazynek w tyłek aliena skoro piszesz że co to za problem ?
.:Peace Man:.
Nie no nie władowałbym bo alien porusza się z prędkością światła...a te karabiny które teraz robią tak wolno strzelają, że nie miałbym szans...
Jak obejrzałeś dokładnie zwiastun to można zauważyć ze są tam nie tylko zwykli ludzie ale i jacyś komandosi, a co do predalina to wyraźnie go na zwiastunie(00:01:14) widać jak walczy z predatorem wiec na pewno będzie, a co do fabuły to rzeczywiście można mieć małe obawy gdyż mogą zrobić konkretna rąbankę z przelewem krwi na czym głównie teraz bazują wszystkie filmy, choć mam na dzieje że nie będą tylko polegać na efektach specjalnych bo pierwsza cześć miala jakaś logikę, i oby jakoś to dobrze zakończyli, i jeszcze jedno odnośnie tej inteligencji obcych to ja bym się troszkę nie zgodził bo inteligentne to one nie były tylko szybko sie uczyły, i zabić takiego obcego to może praktycznie każdy tylko musi wiedzieć jak(w pierwszej części bohaterka zabiła obcego włócznią należącą do predatora i jakoś nikt sie nie zastanawiał że zrobiła to bez jakichś super mocy)tak więc myślę że to tyle na ten temat:]
Zgadzam się z tobą , w tym że to z włócznią wynikło z sytuacji , (broniła sie i tyle) i zauważyła obcego . Główną zaletą i mocą aliena jest element zaskoczenia. Może sie poruszać bez szelestu a także błyskawicznie zaatakować.
Co do ich inteligencji to nie ma tematu bo są cholery inteligentne , (oczywiście nie w tym stopniu jak rozwój ludzki czy predatora , maszyny itp heh) lecz lest połączony z ich instynktem (jak by to powiedziec zwierzęcym czy coś podobnym nie wiem :P )
.:Peace Man:.