PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=1251

Naprawdę świetny tekst(choć trochę przygnębiający).Brawo dla autora tamtego tematu

ocenił(a) film na 3
Marek_40

tekst rzeczywiscie dobry i fachowy. autor robi brutalne i prawdziwe rozliczenie z tą nieszczęsną sprofanowaną sagą. ale tej slepej pogoni za pieniędzmi nic juz nie zmieni. kiedys miełem jeszcze złudzenia ale pozbyłem sie ich po terminatorze 3. całkiem skopał mnie po nerkach avp. Ciekawe ze autor tak duze znacznie przypisuje grupą fanowskim i mysli że sa w stanie realnie wpłynac na jakies decyzje takiego molocha jak Fox. to chyba nierealne, obiektywnie patrzac sa stosunkowo niedużą grupa widzów w kinie. gdyby doszło do jakegoś ogólnego bojkotu fajnów (choc takie zbiorowe porozumienie i jedność sa niemozliwe) to może coś by dało, ale krzyki na kilku forach chyba nie robia specjalnego wrazenia na bossach. ja jestem generalnie na nie do avp2 kiedy mysle o całosci sagi alien jako o arcydziele (alien 1,2 i 3). Ale i tak pójde na film do kina starając sie litosciwie nie pamietać na 2 godziny o tamtych filmach i po prostu dobrze sie bawić. lojalnosc lojalnoscią ale predka musze po prostu zobaczyc w akcji. czasy ambitnych artystycznych i trzymających poziom sequeli chyba juz mineły i im szybciej sie z tym pogodzimy tym lepiej. fox i inne wytwórnie niestety dawno zapomniały o jakimkolwiek szacunku do wielkich filmów. tyklo kasa sie liczy. pozdrawiam.
p.s. nie łudźiłbym sie że najnowszy batman coś zmieni.