PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

No cóż na początku po obejrzeniu zwiastuna miałem nadzieję na niezły film ale mój entuzjazm był chyba przedwczesny .Pomimo tego że film ma mieć kategorię R,raczej mało to pomoże.Twórcy myśleli chyba tak:powpieprzajmy znane motywy z poprzednich części cyklu,dodajmy do tego krew,przemoc i wszyscy będą zadowoleni.A przecież nie o to to tutaj chodzi.Liczy się również aktorstwo(przynajmniej na pewnym poziomie), odpowiednie budowanie klimatu i mniej więcej logiczna fabuła(a niestety z tego co wiem zdarzenia będą sie działy bezpośrednio po części 1 a tym samym będą kontynuowane bezsensowne wątki z poprzedniego filmu).No i jak widze studencików uciekających przed obcymi to przypominają mi się taniej klasy horrory.A już całkowicie dobiła mnie pewna kolesiówa która znowu jest stylizowana na Ripley(no i do tego jest oczywiście dziewczynka podobna do Newt z 2 części obcego)Co do samej postci Predaliena:to że jest w filmie to mi jakoś nie przeszkadza ale to jak wygląda-no tu mam pewne wątpliwości.
Pozostaje czekać do grudnia lub na pierwsze recenzje.Na razie powstrzymam się od zachwytów i niektórym też to radzę.Lepiej podejść sceptycznie(ja robię to w większości filmów a w szczególności do kontynuacji) niż srodze się zawieść