PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 46 tys. ocen
5,2 10 1 46146
3,3 19 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Kto oprócz Aliena nadawałby się jeszcze jako przeciwnik dla Predka ? Czyli Predator vs kto wg was ? Tylko bez podawania tych komiksowych bohaterów bo to przegięcie pomysł Batmana w starciu z lowcą to była kicha

ocenił(a) film na 6
MilesQuaritch

Rom Jeremy buecheche Niezle. xD Obci... by Predatorowi na smierc.

zsasz

i jeszcze
pan samochodzik
pancerny trabant Ryśka z Klanu
Michael Jackson

wszyscy oczywiscie vs Predator ;D

MilesQuaritch

zsasz : wiem bo ponoć się obraził na McTiernana bo ten nie chciał jego nazwiska w czołówce obok Arniego umieścić lol myślę że to filmowi jednak na dobre wyszło ... ;D

MilesQuaritch

A co myślisz o Kayako z Klątwy vs Predator :P Ona by go mogła z zaskoczenia włosami łapać i dusić :P xD

Paris Hilton vs Predator

Ardhiel

1. Kajko i kokosz vs Predator
2. Smerfy vs Predator
3. Kubuś Puchatek vs Predator
4. Jarek Kaczyński vs Predator
5. Renata Begger vs Predator
6. Stasiek Łyżwa vs Predator
7. Hiro (z Herosów) vs Predator
8. Harry Potter vs Predator
9. Eragon vs Predator
10. Frodo Baggins vs Predator
11. Ludwik Dorn wraz ze swym psem Sabą vs Predator

Nie, ale tak na powaznie:
1. Legolas wraz z Gimlim i Aragogiem
2. Volverine
3. Magneto
4. Belgarath
5. Sam Fisher (Splinter Cell)
6. Prince of Persia (bullet time i akrobacje - Predzio to wspomnienie)
7. Kaczor Donald (nie, znowu się nabijam xD)
8. Dariusz Michalczewski
9. Mr. Hyde
10. Kapitan polskiej policji. ;-)

wj4444

skoro husaria z PiSu juz sie pojawila to czas na rzadzacych:
Tusk ze swoim expose VS Predator. a zeby film byl krotszy, to w szybszym zabiciu predka pomogl by Donaldowi - Stefan Niesiołowski (oszołom z PO) :]

emtec

A ja bym głosował za Kaczyńskimi. Oni rozwaliliby Predka, gdyż z odsieczą przyszedłby oddział "Moher Corps."

A tak na serio to PREDATOR NA PREZYDENTA, przynajmniej jakaś rozrywka by była, bo polowania byłyby z darmochę;)!!!

silenthill4

loooool
moje kolejne typy to:
Guyver vs. Predator
Conan vs. Predator
He-man vs. Predator
Bloodryne vs. Predator

Lordi (fiński zespół Disco-Polo) vs. Predator
Ace Ventura vs. Predator
the 4400 vs. Predator
Mrówki (te z gaci:P) vs. Predator (taki joke)
Leon Zawodowiec vs. Predator

ocenił(a) film na 1
MilesQuaritch

Hmmm może inny Predator? Na przykład taki który łamie kodeks honorowy (tzw bad blood?)

szpaQ83_2

myślę, że to niezły pomysł. Starcie predatorów to byłoby coś. Kolega wcześniej napisał kilka typów i najbardziej moją uwagę przyciągnął Guyver. Sam o tym myślałem, ale myślę, że Guyver by nieźle Predatora przetrzepał. Za dużo by z niego nie zostało. Oczywiście nie skreślam go, ale to byłby chyba zbyt jednostronny pojedynek (Jeśli oglądałeś tylko film GUYVER to sobie pomyslisz "CO ty pieprzysz człowieku", ale oglądnij sobie anime "Guyver: THe BioBoosted Armor" - w tej kreskówce Guyver zdaje się dorównywać tym cholernym bohaterom Dragon Ball!!). Walka musiałaby być bardziej wyrównana.

Moim ulubionym bohaterem komiksowym jest Venom i to jego chciałbym zobaczyć w walce z Predatorem, choć myślę, że jest za silny. Batman również jest dobrym kandydatem(ale już razem walczyli lepiej poszukać jakiejś nowości), oraz nie wymieniany tutaj Iron-man,choć i on z tymi swoimi działami pulsacyjnymi może okazać się dla Łowcy za silny.Ciężko jest dopatrzeć się w komiksach postaci ciekawej, a do tego siłowo porównywalnej z Predatorem.
Z niekomiksowych myślę, że wielokrotnie pojawiający siętutaj Riddick byłby stosowny ;P To taki predator w ludzkiej skórze. Silny, sprawny, te jego 'kocie' oczy ;] do tego ma zmysł mordercy, tak jak predator. To byłby chyba najlepszy przeciwnik :) :) :) :)

Tak na marginesie. Już wcześniej pomyślałem o połączeniu losów Venoma i Predatora. I planuje zrobić komiks. Może macie jakieś pomysły dotyczące fabuły. Nie musi i zapewne nie będzie specjalnie głęboka i zmuszała do myślenia, bo to w końcu dwaj urodzeni mordercy, ale może jednak macie jakieś ciekawe pomysły, z chęcią bym je wziął pod uwagę :):):)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Blade89

Najprostszym sposobem jest wysłanie ze dwóch trzech młodych Predatorów na łowy do nowego jorku :) A że Eddie jest jedyny w swoim rodzaju :D Musi dojść do wielkiego prania :D

MilesQuaritch

NIKT!!! to cale "vs" to jest jedno wielkie nieporozumienie !!!!! hybrydy jakies tworza byle kobze nabic :( a nam widzom co pozostalo?? juz nawet nie wiadomo czy teraz z tego sie smiac czy plakac???

ocenił(a) film na 10
Carolle

Ja typuję Blade'a i Hitmana w jednym. Oczywiście przeciwko Predkowi.

użytkownik usunięty
Arc_3

Predator vs Blade
Predator vs Major Motoko Kusanagi(Ghost in the shell)
Predator vs Lucy(Elfen Lied)
Predator vs Venom
Predator vs Geralt
Predator vs Drizzt
Predator vs Craven the hunter
Predator vs Alucard
Predator vs Alice(resident evil)
Predator vs hellboy

ocenił(a) film na 1
MilesQuaritch

Kratos bohater gry God of War. :D Chodząca maszyna do zabijania :D

MilesQuaritch

"Dżyzys Krajst vs. Predator - Apocalypse" - to byłby hit!!

ocenił(a) film na 3
MilesQuaritch

sory ale batman jako przeciwnik dla preda to porażka. to zwykły człowiek nawiedzony przez nietoperza , miał być film batman vs superman ale superman zamiatał by go jak sprzątaczka kurz. bo batman nie jest niczym nadprzyrodzonym.
ja tam jakoś widze tylko obcego jako godnego rywala. guyver tez mi nie pasuje , a robocopy i terminatory to przesada ;)

ocenił(a) film na 6
P_r_e_d_a_t_o_r

Nie zgodze sie. W komiksie Batman dzieki swojemu wysportowanemu, cialu, niezrownanej odwadze i uporowi oraz extra gadzetom dal sie we znaki Predatorowi.

Co do filmu Batman vs. Superman, o ktorym wspomniales to faktycznie mial takowy powstac, ale jak nie pierwszy raz producenci slimacza sie z decyzja i pewnie najzwyczajniej nic z tego nie wyjdzie. A co do szans Batmana w walce z Supermanem to bylyby spore biorac pod uwage fakt, ze Wayne dysponowalby kryptonitem.

ocenił(a) film na 3
MilesQuaritch

A co myślicie o załodze z Cowboy Bebop'a? Chciałbym zobaczyć taki odcinek :D.

ocenił(a) film na 2
MilesQuaritch

Cowboy Bebop? Też z chęcią bym to zobaczył! :D

No i kilka moich pomysłów ;) :

Duke Nukem vs. Predator
Kerrigan (Starcraft) vs. Predator
Zeratul (jw) vs. Predator
Yoshimitsu (Tekken) vs. Predator
Scorpion (Mortal Kombat) vs. Predator

Byłoby co oglądać... ;]

Kalafiores

kilka jajcarskich pomysłów ;]

1.Czterej Pancerni vs Predator (bez czołgu i psa bo to bedzie nie fair)
2.Adam Małysz vs Predator (przeskoczyłby go ;])
3.Eminem vs. Predator (Nabluzgałby mu, az by sie predatorowi głupio zrobiło ;]
4.Ekipa z zaświatów [2pac, Elvis, Kurt Cobein, Czesław Niemien] vs Predator - bez komentarza :P
5.Roberto Carlos vs Predator - jakby mu zaj****ł to by Predkowi jajca uszami wypadły
6.Bill Gates vs Predator - sformatowałby Predatora i wrzucił najnowszę wersje systemu Windows Down
7.Naruto vs Predator
8.Plebania vs PRedator
9.Tygrysek vs Predator
10.Muminki na czele z Paszczakiem vs Predator ;]
11.Hans Kloss vs Predator
12.Borewicz vs Predator
13.Różowa podróbka Benny Hilla bez gila ;p vs Predator
14.Sieć sklepów Biedronka vs Predator
15.Avast vs Predator
16.Grzyby spod Pachy Andrzeja L. vs Predator
17.Siergiej Bubka vs Predator - zajebałby go z tyczki
18.Mgr Andrzej Strzelba(4funTV) vs PRedator
19.Inspector Gadget vs Predator
20.Leszek vs Predator:Balcerowicz Returns
21.Kojak vs Predator
22.Detektyw Monk vs Predator
23.Janosik vs Predator
24.Żydzi vs Predator - wjebaliby go do pieca <lol2>
25.Achmed Martwy Terrorysta vs Predator - Silence!! I'll Kill you!!
26.SuperNiania vs Predator
27.Kevin co został sam w domu vs Predator
28. Kukiz i Piersi vs Predator - "Predatorek kup rowerek, taki jak ma felek"
29.DJ HaZel vs Predator
30.Klucznik Gerwazy Rębajło vs Predator
31.ING Bank Śląski vs Predator
32.Tuchajbej vs Predator
33.Pan Kleks i jego Akademia vs PRedator
34.Piętaszek vs PRedator
35.Simon Napierdalator sprzedawca dywanów vs Predator
36.Zordon vs Predator
37.Danonki vs predator
38.GhostBusters vs Predator

I kilka poważnych ;]

1.Książę z gry "Prince of Persia" - choć i to może się okazać dla Predatora za dużo :)
2.Kapitan Ameryka vs Predator - i to mogłoby być całkiem ciekawe ;]
3.tak niektórzy podają wiedźmina dla jaj, ale to mogłby być ciekawe ;]

Blade89

Al Khaida vs Predator!

wyobrazcie sobie te góry Afganistanu, jaskinie masywu Bora Bora, no i samego Bin Ladena z jego małym kałaszkiem! No i przy okazji dużo haszyszu i heroiny, tego by nawet predator nie wytrzymał

p.s plus gościnny występ naszych chłopaków (oczywiście w roli zmasakrowanego przez Predatora oddziału, propnuję Lindę do roli) No i Rosomak musi eksplodować!

TO BĘDZIE HIT!

p.s 2 w razie czego proszę potencjalnych producentów o kontakt, mam już scenriusz, obiecuję że będzie o wiele bardziej porywający od AvsP 2! (nawet 6 latek by coś lepszego wymyślił)

ocenił(a) film na 6
sbto

Ogladalo sie Demony wojny Pasikowskiego co?
Wiesz co? Nawet takie miejsce akcji i przeciwnicy Predatora byloby ciekawe (serio), ale malo miejsc do ukrycia sie oprocz tuneli-jaskin. Tak wiec ludzie nie mieliby zadnych szans wlasciwie.

ocenił(a) film na 8
MilesQuaritch

Mój typ to Mucha z The Fly, Rambo lub Criters.

mateuszprudlo

Kolejne typy :

internauta Antygod vs Predator ( on twierdzi że Predator to kicha i średniak a lepsze jest np. takie "XTRO" )

przyjaciele Antygoda vs Predator
ratownicy z "Baywatch" vs Predator
muppety oraz Twinky-Winky vs Predator

MilesQuaritch

Hmm...
Teletubisie kontra Predator
Teletubisie pokonują Pradatora używając swojej wunderwaffe, czyli czerwonej torebki.
Predator kontra Joanna Senyszyn
Okrzyk bojowy tej posłanki powoduje rozpad Predatora na molekuły.
Kaja Paschalska kontra Predator
Ta utalentowana piosenkarka zapuszca Predkowi na Boombox`ie swoją płytę, po czym oszołomiony Predator umiera w konwulsjach.
Zbyszek Nowak kontra Predator
Ten znany czarnoksiężnik wysyła za pomocą swoich magicznych dłoni wiązki energii, które przemieniają Predatora w David'a Hasselhoff'a.

MilesQuaritch

Fajnie by było gdyby stoczył walkę z jakąś postacią z Mortal Kombat :) Może SubZero lub Scorpion :P.

ocenił(a) film na 6
Kik0

Ale np. z Shang Tsungiem z Mortal Kombat nie mialby szans gdyby ten zmienil sie w innego Predatora.

MilesQuaritch

Witam gorąco autora tego wątku. Coż, na fali popularnośći jest Hitman, więc może on. Ale tylko i wyłącznie zagrany przez Olyphanta, tego frajera. Ale chyba najlepiej Rambo, Człowiek Demolka, Spider i tak dalej. Jednak pokuszę się o inne rzeczy:
- Renatka Beger i jej kurwiki.
- Andrew Leppa i siekiera, motyka, beka gnoju
- Predator kontra "Taniec Z Gwiazdami"
- Pamela Anderson i Radziu Majdan
- Syndrom filipiński Kwaśniewskiego
- Roman kontra Gombrowicz vs Predator vs Jurek
- Predator kontra Rydzyk
- Kto brzydszy: prezydentowa czy Predator?
- Cud gospodarczy kontra Predator
- Osama Al Kaida vs Predator
- Kazia Szczuka i żeńska wersja Predatora - Predalina
- Predator vs John McLaine
- Predator vs Cycolina
- Predator vs poezja Agnieszki Zaciąg
- Predator vs kółko pederastów
- Predator vs "lub czasopisma"
- Predator vs Harry ptter
- Predator vs Hojarska i jej świński ryj
- Kontra KRK
- Kontra Łukasz Płoszajski
- Kontra Rysiu z Klanu

antilezba

ja jeszcze dorzuce: Predator vs KKK -> Biała Duma Biały Stan Biała Siła KU KLUX KLAN :D:D:D choc predator i tak by mial troche fory od KKK bo nie jest czarny :]

MilesQuaritch

Ojciec Tadziu Rydzyk Rydzykus od aniołów. Madaje sie idealnie na przeciwnika. Też ma pozaziemskie pochodzenie. (Chyba z planety Łgarzy) ;)

grzegorzq

kolejne typy

Predator vs Agnieszka "Frytka" Frykowska ( oczywiście starcie w mega wypasionym jacuzzi na statku łowców )
Predator vs bojówki Wszechpolaków ( Predek sprowokowałby ich napisem na swoim statku "JESTEM PEDAŁEM I CO MI ZROBICIE ? )
Predator vs wioska Pigmejów ( to by było )
Predator vs Uwe Boll ( Pred chwyciłby go za mordę i krzyknął " Tylko spróbuj głupi ch...u mnie zekranizować )
Predator vs galijska wieś z Asterixem na czele ( pojawiłby sie na koncu , jak asterix z resztą ziomali skopali Rzymian - a on przylecialby jak juz by sie koncowe napisy włączały )
Predator vs Wilk z Czerwonego kapturka ( rywalizacja o głowę babci )

ocenił(a) film na 1
MilesQuaritch

Bracia Mroczki vs Predator :P hahahahahha

ocenił(a) film na 1
intermanka

Miałby tez problem z naszym polskim kakadu czyli Michałem Wisniewskim-ponizył by go jak ceny w Avansie! i myśle że karol Strasburger móglby go rozłożyć genijalnym dowcipem na wstepie całego starcie, a tak na poważnie to Dawid Hasselhoff (czyt. Hassel de Hoff) byłby godnym przeciwnikiem, uwazam ze Dawid sprowokował go juz piosenka i teledyskiem do "jump in my car", Predator obejzal i cos go u nas nie widac jak narazie...kto zobaczy zrozumie dlaczego... http://www.youtube.com/watch?v=ykSzwYQV6PU

intermanka

David Hasselhof z Kittem vs Predator (david przejechałby go)
Kasia Cichopek vs Predator
Peggy Brown vs Predator
Zygmunt Hajzer(z proszkiem do prania) vs Predator
Doda vs Predator (przygniotłaby go wiadomo czym)
Alvin i wiewiórki vs Predator
Prezenterzy Viva Polska Vs Predator
Dr.Koziełło vs Predator
Klan vs Predator
Małaszyński vs Predator
Zakościelny vs Predator
Lindsay Lohan vs Predator
Violetta Villas vs Predator
Michał Wiśniewski vs Predator
BLog 27 vs Predator
Edyta Górniak vs Predator
Nelly Rokita vs Predator
Us5 vs Predator
Emo boyZ and girlZ(all) vs Predator
Budka Suflera vs Predator
Szatan Serduszko vs Predator
Pokemony Vs Predator
Szymon Wydra vs Predator

Nie może zabraknąć SŁODZIUTKIEJ, MILUSIEJ KIZI MIZI Gosi Andrzejewicz, która powaliłaby Predatora swoim "koffanym" uściskiem.

ocenił(a) film na 1
Biey

Ojciec Dobro Dobro vs Predator
Ahmed martwy terrorysta vs Predator
Łyzka do jagód vs Predator
Wzrost cen w 2008 vs Predator
WIG20 vs Predator
Pies Marszałka Dorna vs Predator
Mariolka (Paranienormalni) vs Predator
Pani Frał (Młatcy Móch) vs Predator
Poseł Bosak vs Predator
Gargamel vs Predator
Filipińska choroba Kwaśniewskiego vs Predator
Windows Vista vs Predator
Literaki vs Predator

ocenił(a) film na 6
MilesQuaritch

Ja znam najlepszego wojownika na ziemi!!! O tak to jest: "BEN 10"
http://www.filmweb.pl/Ben+10,2005,o+filmie,Film,id=317378
Jego pomocnikami może być najlepsza drużyna na świecie (po drużynie "A"xD)
"Kryptonim: Klan Na Drzewie" http://www.filmweb.pl/Kryptonim++Klan+Na+Drzewie,2002,o+filmie,Film,id=112988
Ewentualnie jeśli by byli zajęci to polecam "Ligę Sprawiedliwych"
http://www.filmweb.pl/Liga+Sprawiedliwych,2001,o+filmie,Film,id=95051
Film Predator Vs Cartoon Hero zbiłby kokosy ;]

MilesQuaritch

Czesio (oczywiscie z włatcy móch) "zabilby" predatora swoimi kulkami, ktore sa smakowe no i dywizjonem wytresowanych móch

MilesQuaritch

Duke Nukem byłby świetnym przeciwnikiem Predatora ale nie w bliskim starciu tylko na zasadzie partyzantki jak to robił Szwarc.

MilesQuaritch

Najlepiej nadawałby się Paweł P. z Żarowa.. to mega miażdżący ciosacz Predator by uciekałm w popłochu..
Ze znanych postaci to Papa Smerf z ekipą niebieskich..

ulnani

Hehe - Ulnani (znana w niektórych kręgach jako Urszulka Stopka) zmiażdżyła by predatorowi szczękę, wymłóciła jak cep zboże i na koniec kopnęła z półobrotu (to ONA nauczyła Chucka wszystkiego co umie) - to wszystko zabijając równocześnie 10.000.000 alienów ;)

Naraziłem się teraz strasznie i pewnie umrę niedługo przez KZP, jeśli się nie ukryję, ale ktoś musiał powiedzieć prawdę ;)

Dodatkowo:
Predator vs Bolek i Lolek
Predator vs Reksio
Predator vs Pankracy
...
P.S. Kiedyś zapytałem się jednej kioskarki co to za komiks tam leży ukryty wśród innych, a ona wyciągnęła Aliens vs Predator i powiedziała "Alons Pretodor";) He he myślałem, że umrę...

inz_gac

no to wytypujmy również tą pania kioskarke - Predowi i alienowi należy się na niej rewanż za przekręcenie nazwy . Kto ma jakies nowe pomysły ?

MilesQuaritch

Zdecydowanie Mickey Mouse.

MilesQuaritch

!!!!!!!!!!! Laleczka Chucky vs Predator !!!!!!!!!!!

MilesQuaritch

jak napisał ktos tu juz odpowiednim przeciwnikiem byłby Chuck Norris,ale to byłby raczej krutki film...buhahah

ocenił(a) film na 5
MilesQuaritch

No jeśli nie chcesz komiksowych bohaterów tylko filmowych to przeciwnikami Predatora mogą być:
1) Terminator T101- połączenie wątku Terminatora i Predatora będzie trudne, ale gdyby komuś się udało, powstał by super film sf-akcja, może z fajnym klimatem(Arnie w roli Terminatora)...
2)Wolverine-Akcja mogła by sie dziać w dżungli..
3)Batman

ocenił(a) film na 1
ukaniulz

ja myślę że najtwardszym przeciwnikiem byłby Józek z bagien...