Zarys fabuły - akcja osadzona zostanie w spokojnym prowincjonalnym miasteczku. Żeby przeżyć, jego mieszkańcy muszą wziąć udział w walce z kosmicznymi potworami. Film ba być tylko dla dorosłych - krew i przemoc - co jest nieuniknione oczywiscie ale także bardzo nas cieszy.
Ma być klimat i akcja zbliżona do Aliens Camerona - OBY! Ma być też podobno nowy wygląd Aliena - i zapowiadają, że ludzie będą nim zachwyceni - czy mowa tu o Predalienie? Oby tak - nie mogę się doczekać widoku Predatora w kokonie!
Znamy nazwisko reżyserów - bracia Colin i Greg Strause dotychczas popularni dzięki teledyskom i reklamówkom - mają teraz olbrzymią szansę! Współpracowali także przy tworzeniu efektów specjalnych do takich filmów, jak Constantine, Terminator 3, XXX:2, Titanic, Archiwum X no i X-men:Ostatni bastion.
Za wygląd stworów i charakteryzację odpowiedzialni będą Alec Gillis oraz Tom Woodruff Jr. (X-files i AVP).
Scenariusz napisał Shane Salerno (Armageddon).
John Davis i Robbie Brenner są producentami.
Premiera filmu ma się odbyć 27 grudnia 2007.
Muzyka - Brian Tyler
Występują:
Reiko Aylesworth
Steven Pasquale
Gina Holden
David Hornsby
Johnny Lewis
John Ortiz
Shareeka Epps
Ogólne info:
Directed by
Colin Strause
Greg Strause
Writing credits (in alphabetical order)
Dan O'Bannon characters
Shane Salerno screenplay
Ronald Shusett characters
Jim Thomas characters
John Thomas characters
Cast (in alphabetical order) Reiko Aylesworth
Gina Holden
David Hornsby .... Drew
Johnny Lewis .... Ricky
Steven Pasquale
Produced by
John Davis .... producer
Paul Deason .... executive producer
David Giler .... executive producer
Wyck Godfrey .... producer
Walter Hill .... executive producer
Original Music by
Brian Tyler
Cinematography by
Daniel Pearl
Film Editing by
Dan Zimmerman
Production Design by
Andrew Neskoromny
Set Decoration by
Shane Vieau
Production Management
Warren Carr .... production manager
Second Unit Director or Assistant Director
Tarnya Cook .... third assistant director
Lars P. Winther .... first assistant director
Art Department
Vaughan V. Baker .... paint coordinator
Richard Bennett .... storyboard artist
Gavin De West .... props
Michael Dundas .... paint forman
Renee Dundas .... painter
Brian Epp .... assistant property master
Jack Gauvreau .... head sculptor
Sally Hudson .... lead graphic designer
Helen Jarvis .... supervising art director
Andrew Li .... assistant art director
Dale Menzies .... construction foreman
Sharon Thompson .... art department coordinator
Kevin Tomecek .... construction buyer
Terry Weaver .... property master
Lori West .... art department assistant
Special Effects by
Alec Gillis .... creature effects designer
Alec Gillis .... special effects supervisor
Tom Woodruff Jr. .... creature effects designer
Tom Woodruff Jr. .... special effects supervisor
Visual Effects by
Colin Strause .... visual effects supervisor
Greg Strause .... visual effects supervisor
Other crew
Simon Carrigan .... first assistant coordinator
Rebecca Feldman .... first assistant accountant
Peter Munro .... assistant location manager
Sean Oxenbury .... rigging gaffer
S. Steven Sach .... location manager
Tony Whiteside .... key grip
Chciałbym, żeby w końcu pokazali jak Obcy ogłusza przeciwnika i zabiera go do kokonu. Czyli daje po głowie (łapami? ogonem?) i ciągnie pewnie za noge do kokonu bo raczej nie wyobrazam sobie, ze bierze na ręce. A jak wy to widzicie?
Ja myślę, że może też ciągnąć za ucho, ewentualnie wziąć na barana. Z góry 10/10 dla tego filmu za to, że w ogóle będzie (12/10 za motyw z uchem, 82/10 za motyw z <baranem>).
A wniosłem chociaż coś starego?
Dobry jest ten fragment: "Film ba być tylko dla dorosłych - krew i przemoc - co jest nieuniknione oczywiscie ale także bardzo nas cieszy."
Coś takiego zdaje się pisali o jedynce :)
Moim zdaniem jednym z głównych powodów dla których pierwsza część AVP rozczarowała miliony fanów na całym świecie jest decyzja wytwórni FOXa o obniżeniu kategorii wiekowej do lat 13!!! :/ nawet najlepszy reżyser nie byłby w stanie nakręcić czegoś zjadliwego (zwłaszcza potyczki dwóch morderców z kosmosu)mając na karku producentów nastawionych tylko na zyski
Wykonanie takiego projektu jest niemożliwe do realizacji. pozdrawiam :)
podobała mi się bardzo pierwsza część. Oglądałam go już kilka razy :) mam nadzieję, że w tym filmie będzie również wiele chwytliwych motywów :D nowy wygląd Aliena? Hmmm... mam nadzieję, że to mi się spodoba bo stary Alien podoba mi się bardzo :)
Zarys fabuły - akcja osadzona zostanie w spokojnym prowincjonalnym miasteczku.Coś mi się niewidzi ta fabuła co oni kolejną częsc Critersów
kręcą.Już widze jak to sie skończyło ten mały stworek predaelienek z jedynki masakruje wszystkich predatorów ,statek spada niedaleko tego miasteczka predalieny szaleją , predatorzy wysyłają brygadę ratunkową..... Jezeli taka będzie fabuła to...... hehehehe oby nie.
A żeby było śmieszniej alieny predatory i ludzie załorzy super trio sojusz przeciw predaliena :D
Ja wogule nie jestem zbyt przekonany tym filmem ( jedynak już mnie zniechęciał wystarczająco ) nowy wygląd aliena ? a co brakowało temu staremu :)a właśnie juz raz nam pokazli predaliena no to może być zabawen jak urosnie i będzie lać wszystko co popadnie ciekawe połączenie 2 potężnych isotot
Rozwijając fabułę powiedzmy, że w tym miasteczku oprócz zwykłych zjadaczy chleba mieszka były komandos Dutch i policjant Harrigan. Kiedy Predalieny szaleją Arni i Glover podejmują z nimi walkę mobilizując całą okoliczną ludność. W pewnym momencie, kiedy sytuacja wydaje się dla ludzi beznadziejna, z przyszłości teleportuję się E. Ripley razem z Hicksem, którego mózg został wszczepiony w ciało syntetyka. Udaje się chwilowo odeprzeć atak, po czym następuje przylot Predatorów, którzy chcąc zabić ludzkich bohaterów zauważają pistolet, który Harrigan dostał od jednego z nich, co skłania ich do zawarcia sojuszu i podjęcia wspólnego wysiłku w celu wytępienia Predalienów i Alienów, które uchowały się na rozbitym statku. Yeah xD
Chciałbynm być dobrej myśli ale jeżeli Shane Salerno odwali taką samą robotę jak przy jedynce to nie wróże rewelacji :/
No wiem, że teleportacja z przyszłości to przesada ale tylko tak można umieścić wszystkich największych ludzkich wrogów obu ras w jednym czasie, co jest główną cechą mojej niedorzecznej wizji xD
Kolejny przykład jakie dzieci wchodzą tu na forum. Zadałem kilka ciekawych pytań a oni tylko o głupotach potrafią pisać. Oj dzieci dzieci...