PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

nie moge się już doczekać już pozwiastunie widac że będzie owiele lepszy od 1 części

pakula5

O KUR** jaki będzie film :|!!!!!!!! Trailer MASAKRA!!!

rexxx

Tak, tak wszystko doskonale... Wszyscy wzdychali nad trailerem Piratów z Karaibów 3 a potem jechali po tym filmie równo. Tak samo było i ze zwiastunem HP5. Ludzie, to że zwiastun jest dobry, nie znaczy że film też taki będzie. Ja na razie widzę tylko jeszcze większą sieczkę niż w części I. Super fabuła. ;P

ocenił(a) film na 3
Sidious

Zwłaszcza, że w tym akurat przypadku zwiastun wcale nie prezentuje się rewelacyjnie. Bardzo brzydkie zdjęcia i ogólnie lokacje. Masa bezsensownej rzezi, chyba w samym zwiastunie zginęło tyle osób co w Hot Shots 2. :)
Do tego brakuje wyrazistego człowieka, bo w końcu ktoś musi reprezentować naszą stronę, tak jak to robili Weaver i Schwarzeneger (przepraszam z góry za błędy w pisowni nazwisk). Brakuje także napięcia i jakiśh takich lekko chociażby przerażających momentów. Zanosi się na bezsensowne kino akcji, gdzie flaki będą latać po całym ekranie, ale na coś odkrywczego, albo chociażby sensownego nie ma co liczyć :)

Módlmy się też, żeby przypadkiem nie wprowadzili mieszanki Aliena z Predatorem, tak jak to miało miejsce w poprzedniej części :)

użytkownik usunięty
Roy_v_beck

Predaliena widać, i to bardzo wyraźnie na zwiastunie więc modlitwy możesz już sobie darować. Mi również się nie podoba że jest w tym filmie, ale niestety jest i nic na to nie poradzimy.

użytkownik usunięty
Sidious

Większą sieczkę niż w części pierwszej?

masz na myśli pierwsze AVP? tam była jakaś sieczka? bo jakos nie zauważyłem...

ocenił(a) film na 4
pakula5

Predalien wystąpi w tym filmie. Nawet w zwiastunie była scena walki walki pomiędzy nim i Predatorem, a dosłownie dzień wcześniej zostało opublikowane zdjęcie z tej sceny.

pakula5

Cóż, trailer odrobinę chociaż zaleciał filmem Camerona, a to chyba nieźle wróży. Ale oczywiście nie spodziewam się rewelacji, bo sama sieczka to za mało, a do skonstruowania ciekawej fabuły i klmatu godnego Aliena potrzeba jeszcze dobrego reżysera i aktorów, a tych elementów niestety brak.

ocenił(a) film na 3
pakula5

teraz to przynajmniej broń mu sie nie stopi :D Krwawy trailer jak diabli mam nadzieje ze 2 zmaze po sobie wspomnienia z AvP 1 o którym chce już jaknajszybciej zapomnieć!! (ale ta tarcza i włucznia była totalnym przegięciem, reżysera trzeba by było wysłać w kosmos xD)

ocenił(a) film na 4
Victor_Delacroix

Ja również nie mogę sie doczekać. Zapowiada sie ciekawie. Niezłe efekty widać w zwiastunie.

ocenił(a) film na 3
pakula5

zupełnie inne spojrzenie przez reżysera(ów)na oba gatunki, w jedynce biedny predator nie dawał rady sobie z jednym obcym, niewspąmne o rostapiajacej sie broni tarczakch dzidach, kilometrowych ogonach małego obcego itp. to mamy (jak narazie zobaczymy co dalej) preda trzymajacego 2 obcych i jakoś mu to różnicy nie robi, bezlitośnie zabijajacego zwykłych ludzi, może to jest zapowiedz powrotu do korzeni obu seri... kto wie !?

pakula5

Pierwsza czesc byla straszna. Tylko przez chore uwielbienie do Predatora I oraz serii Obcy dalem temu filmowi ocene 4.
Mimo to i tak bede z niecierpliwoscia czekal na czesc druga.
Kto wie, moze podniosa sie po fatalnej jedynce. Mimo wszystko - pomysl niezly. Gorzej z wykonaniem, jak zwykle ...