PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

predator

ocenił(a) film na 10

predator wszystkich może załatwic na amen a takiego jednego obcego podniesie ręka w góre i mu czaszke rozwali o sciane .Pred to wyższa liga

bajla1987

Argumenty KU*wa!

ocenił(a) film na 10
cezarywi

co sie czepiasz znowu?Rozumiem że jestes wielkim fanem obcego, sam tez cenie te filmy zwłaszcza 1 i 3 ale bez wulgaryzmów mi tutaj prosze.To nie jest kosz czy tam smietnik!Zrozum temat a jego tytuł zwłaszcza

bajla1987

Bo po prostu nie mam już siły patrzeć na to wszystko. Na tych forach roi się od trolli. Dlatego zakładasz temat, mówisz swoją rację i nic więcej. Mozę jakieś wyjaśnienia, argumenty dlaczego tak napisałeś bo Ci ę uznają za prowokatora. A ja jako Twój dobry przyjaciel pomagam Ci zebyś się nie skopmromitował .Co prawda w dość gwałtowny spoasób

cezarywi

spokojnie dzieci ;-) bez wulgaryzmów.pozdrawiam serdecznie widzę że jesteś fanem aliena?ja wolę predzia ale i tak uważam że niestety bez broni pred przegra.... :(

ocenił(a) film na 10
bojowniczka777

on w jaskini mieszka dlatego tak sie zachowuje

bojowniczka777

wreszcie jakieś solidne, mimo że któtkie argumenty

ocenił(a) film na 10
cezarywi

któtkie :D dzidzi małe ?

bajla1987

to nie jest śmieszna

ocenił(a) film na 5
bojowniczka777

Predzio bez ostrzy miałby parę szans żeby xeno pokonać, wyrywając mu język lub łapiąc mu kark.

Predator66

Za bardzo polegasz na grach. Alienowi nie można od tak sobie złamać karku

ocenił(a) film na 5
cezarywi

"Za bardzo polegasz na grach. Alienowi nie można od tak sobie złamać karku"
Wiesz akurat avp3 ma dużo dziwnych rzeczy co nie są realna, ap o drugie jest możliwe ale trudne do wykonania bo dobrze wiemy że predator bez pancerza nie ma żadnych szans z alienem tak jak człowiek z wilkiem. Bo jak ma pancerz pred może się bronić, a zabić gorzej musiało to by zależeć od środowiska (jakieś naostrzone rzeczy pale itp ostre rzeczy w którym było by możliwość na bicia xeno.

Więc mogę stwierdzić że alien w tej konfrontacji wygra.

Predator66

tu bym polemizowała-ŻRĄCA KREW! z tym łamaniem karku to też nie wiem...alien jest zwinny i nie tak łatwo mu złamać cokolwiek.... :)

ocenił(a) film na 2
Predator66

Łamiąc kark obcemu? Nie sądzę aby było to możliwe, podstawowe pytanie to: Jak jest zbudowane wnętrze obcego.Obcemu złamać predator to może co najwyżej ząb, który też nie jest z tkanki kostnej, kość jest tak słaba jak papier, zęby aliena są tak mocne jak końcówka jego ogona, przynajmniej porównywalnie, ta zbita i twarda tkanka służy do rozcinania i rozwalania bardzo twardego materiału, obcy jest elastyczny to fakt, ale pomimo swojej giętkiej budowy ma zachowaną niesamowitą twardość skóry. To jakby taka dużo mocniejsza wersja pajęczyny, a dobrze wiemy, że pajęczyna jest mocniejsza niż zwykła stal. Złamać karku mu nie może, bo xenomorph nie ma kości, kości są żałośnie słabe, obcy ma w sobie prawdopodobnie włókna mięsiste i ewentualnie rodzaj bardzo twardego ezgoszkieletu tuż pod skórą, który służy mu jako podpora tak jak nam właśnie kości. Wnętrze aliena pewnie nie ma żadnych organów bo w jego przypadku okazują się zbędne, ma uproszczoną budowę, ale tym samym nieco skomplikowaną. Mam parę szkiców aliena, ale nie robiłem jeszcze tego w przekroju, postaram się to jakoś stworzyć i pokaże wam jak to sobie wyobrażam.