Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83392
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Szkoda że tak nisko. myśle że zasługuje na 350

ocenił(a) film na 10
KonseK

powinien być na pierwszym miejscu a nie tam na 350. Przecież to najlepszy film o alienach z predatorami nie??

ocenił(a) film na 2
marekkonsek

No, najlepszy. Bo jedyny...

użytkownik usunięty
KonseK

1000 to i tak za wysoko.

ocenił(a) film na 1
KonseK

zdecydowanie za wysoko powino sie spalic wszystkie kopie tego filmu razem z reżyserem zeby przestał istnieć !!!!

ocenił(a) film na 2
KonseK

dzieki Bogu KonseK tutaj nie decysuje...

ocenił(a) film na 7
adunwad

Na szczęście i Ty tu nie decydujesz... A tak na poważnie to myślę, iż to jest i tak dobry film. Wszyscy, no może prawie wszyscy - oprócz mnie i kilku innych osób, krytykują ten film jak by byli prawdziwymi koneserami filmowymi. Zgadzam się, można mieć swoje zdanie, ale przypominam, że my oglądamy tylko to co wymyślił sobie reżyser, a i tak nie mógł on umieścić wszystkiego co było w pierwowzorze. Nie chodzi mi o Predatora część pierwszą lub drugą tudzież całą sagę Obcych. Chodzi mi o prawdziwy pierwowzór gdzie został zapoczątkowany Predator i Obcy - czyli komiks. Wszyscy krytykują i oceniają ten film źle, a WIĘKSZOŚĆ z nich nawet nie wie jak wyglądał komiks i postacie w nim ukazane. I które były stworzone na długo przed tym pierwszym predatorem i obcym, zanim jeszcze reżyserom przyszło do mózgu żeby taki film zrobić. Jeśli chcemy się tak czepiać wszystkiego to dlaczego nikt nie uczepił się złego tytułu? Tytuł jest Alien vs. Predator, a powinien być Aliens vs. Predator. Jeśli chcemy więcej skrytykować to dlaczego w filmie tym nie ma Terminatora? Bo przecież jest komiks "Aliens versus Predator versus The Terminator"? Są również: "Batman versus Predator"; "Predator vs. Judge Dredd"; "Superman & Batman vs. Aliens & Predator"; "Superman vs. Predator". Jeśli ktoś mówi, iż w AvP jest mnóstwo błędów to niech sobie obejrzy wszystkie poprzednie części Predatora i Obcych i tam wyłapie następne mnóstwo błędów. Poza tym mając obydwie części (Predator i AvP) w wersji Blu-Ray, gdzie naprawdę można wykorzystać swoją plazmę i sytem 5.1, "Predator" przy AvP to pikuś...

ocenił(a) film na 7
adunwad

Na szczęście i Ty tu nie decydujesz... A tak na poważnie to myślę, iż to jest i tak dobry film. Wszyscy, no może prawie wszyscy - oprócz mnie i kilku innych osób, krytykują ten film jak by byli prawdziwymi koneserami filmowymi. Zgadzam się, można mieć swoje zdanie, ale przypominam, że my oglądamy tylko to co wymyślił sobie reżyser, a i tak nie mógł on umieścić wszystkiego co było w pierwowzorze. Nie chodzi mi o Predatora część pierwszą lub drugą tudzież całą sagę Obcych. Chodzi mi o prawdziwy pierwowzór gdzie został zapoczątkowany Predator i Obcy - czyli komiks. Wszyscy krytykują i oceniają ten film źle, a WIĘKSZOŚĆ z nich nawet nie wie jak wyglądał komiks i postacie w nim ukazane. I które były stworzone na długo przed tym pierwszym predatorem i obcym, zanim jeszcze reżyserom przyszło do mózgu żeby taki film zrobić. Jeśli chcemy się tak czepiać wszystkiego to dlaczego nikt nie uczepił się złego tytułu? Tytuł jest Alien vs. Predator, a powinien być Aliens vs. Predator. Jeśli chcemy więcej skrytykować to dlaczego w filmie tym nie ma Terminatora? Bo przecież jest komiks "Aliens versus Predator versus The Terminator"? Są również: "Batman versus Predator"; "Predator vs. Judge Dredd"; "Superman & Batman vs. Aliens & Predator"; "Superman vs. Predator". Jeśli ktoś mówi, iż w AvP jest mnóstwo błędów to niech sobie obejrzy wszystkie poprzednie części Predatora i Obcych i tam wyłapie następne mnóstwo błędów. Poza tym mając obydwie części (Predator i AvP) w wersji Blu-Ray, gdzie naprawdę można wykorzystać swoją plazmę i sytem 5.1, "Predator" przy AvP to pikuś...

użytkownik usunięty
BBR

"Poza tym mając obydwie części (Predator i AvP) w wersji Blu-Ray, gdzie naprawdę można wykorzystać swoją plazmę i sytem 5.1, "Predator" przy AvP to pikuś..."

Beznadziejny film nawet w super jakości nadal jest beznadziejny.
Dobry film nawet na zjechanym VHS jest nadal dobry.

"Jeśli ktoś mówi, iż w AvP jest mnóstwo błędów to niech sobie obejrzy wszystkie poprzednie części Predatora i Obcych i tam wyłapie następne mnóstwo błędów."

Głowne błędy AVP to nietrzymanie się tego co wiadomo z poprzednich filmów. Owszem w P2 jest spory błąd z tym, że Predator bez swojej maski nadal widzi jakby ja miał. Ale dobrym filmom można drobne wpadki wybaczyć, filmom kiepski, w których wpadek jest dziesiątku już niestety nie, no chybaże ktoś jest bardzo mało wymagającym widzem.

"Wszyscy krytykują i oceniają ten film źle, a WIĘKSZOŚĆ z nich nawet nie wie jak wyglądał komiks i postacie w nim ukazane. I które były stworzone na długo przed tym pierwszym predatorem i obcym, zanim jeszcze reżyserom przyszło do mózgu żeby taki film zrobić."

Widać, że sam NIE MASZ POJĘCIA O CZYM PISZESZ.
Pierwszy komiks AVP powstał po pierwszych dwóch filmach z Obcym i po pierwszym filmie z Predatorem. Jak zaczynasz się o czymś wypowiadać to upewnij się najpierw, że cokolwiek na ten temat wiesz.

ocenił(a) film na 7

Beznadziejny film nawet w super jakości nadal jest beznadziejny.
Dobry film nawet na zjechanym VHS jest nadal dobry.

Tak? Ciekawe czy jak bym Ci dał do obejrzenia Twój ulubiony film na ekranie lcd o rozmiarze 2,5 cala i dźwiękiem mono, czy też byś nie narzekał.

Głowne błędy AVP to nietrzymanie się tego co wiadomo z poprzednich filmów. Owszem w P2 jest spory błąd z tym, że Predator bez swojej maski nadal widzi jakby ja miał. Ale dobrym filmom można drobne wpadki wybaczyć, filmom kiepski, w których wpadek jest dziesiątku już niestety nie, no chybaże ktoś jest bardzo mało wymagającym widzem.

Jakie nietrzymanie się tego co wiadomo z poprzednich filmów? Przecież nikt nie powiedział, że to jest kontynuacja a tym bardziej film na podstawie któregokolwiek predatora tudzież obcego. W tv widziałem, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale jakoś w czasie premiery, wypowiedź reżysera, który mówił, że oni nie chcą mieć dużo wspólnego z poprzednimi wersjami aliena czy też predatora...

Widać, że sam NIE MASZ POJĘCIA O CZYM PISZESZ.
Pierwszy komiks AVP powstał po pierwszych dwóch filmach z Obcym i po pierwszym filmie z Predatorem. Jak zaczynasz się o czymś wypowiadać to upewnij się najpierw, że cokolwiek na ten temat wiesz.

Tak, przyznaję się do mojego błędy, pomyliłem lata.

użytkownik usunięty
BBR

"Jakie nietrzymanie się tego co wiadomo z poprzednich filmów? Przecież nikt nie powiedział, że to jest kontynuacja a tym bardziej film na podstawie któregokolwiek predatora tudzież obcego. W tv widziałem, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale jakoś w czasie premiery, wypowiedź reżysera, który mówił, że oni nie chcą mieć dużo wspólnego z poprzednimi wersjami aliena czy też predatora..."

Film w którym pojawia się Obcy i Ptredator, którzy nie zostali wymysleni na potrzeby tegoż filmu powinien pokazać Obcego i predatora a nie stworzenia, które ich tylko przypominają. No a jesli Anderson nie chciał mieć dużo wspólnego z poprzednimi filmami to mu się świetnei udało, ponieważ jego gniot nie ma praktycznie nic wspólnego ze świetnymi Alienami 1-3 i niemal równie świetnymi predatorami 1-2.