Bardzo długo podchodziłem by obejrzeć ten film. A jednak się opłacało. Mogłem już go dawno obejrzeć. Świetne efekty, świetna muzyka. Czekam z niecierpliwością aż obejrzę drugą część. Wtedy będę mógł powiedzieć, która część jest lepsza. Polecam ten film wszystkim co go nie obejrzeli ;)
Jako sympatyzujący zarówno z serią Obcego jak i dylogią Predatora się zgadzam z powyższym;).
Alien versus Predator raczej wybitny nie jest, ale zdecydowanie pozostaje godnym następcą niedoścignionych- w swoim gatunku filmów o kosmicznych potworach- Ósmego Pasażera Nostromo oraz Komicznego Drapieżcy.
"Jako sympatyzujący zarówno z serią Obcego jak i dylogią Predatora się zgadzam z powyższym"
Coś słabo z tymi seriami sympatyzujesz, skoro nie masz nic przeciwko utopieniu tych postaci w gównie, co uczynił Anderson, a później Bracia Strause.
Der_Speeder, stanowczo zbyt często używasz takich prostych formułek wartościujących odmienne punkty widzenia jak np. "topienie w g#@nie" w tym wątku.
Ja jako miłośnik ksenomorfa i sympatyk łowcy uważam, że to średniak nieumiejętnie wykorzystujący kultowe rasy. Ale parę ujęć i scenek było całkiem ładnych. Szkoda tylko, że całość nie ma zbyt wiele wspólnego ze sloganem reklamowym. :/