PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107555}

Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 82659
3,9 29 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

kto lepszy kto według was powinien wygrać gdyby było to możliwe
Dla mnie obcy
No i co z tego ze Predator ma te swoje ,,zabaweczki '' obcy lepszy według mnie oczywiście
piszcie kto i dlaczego powinien wygrać .....

ocenił(a) film na 9
OptimusPrimefilmaniak

Predator jak wiadomo polował na obcych np fakt że predator był zdziwiony tym że jego armor został przeżarty przez kwas obcego skoro polowali to powinni wiedzieć Predator>Obcy Proste

yoqu

Ten predator to był młodzik który dopiero co skończył szkolenie i został wybrany do przejścia próby....więc mógł być zdziwiony takim stanem rzeczy bo nigdy wcześniej sie z Obcym nie spotkał.

użytkownik usunięty
OptimusPrimefilmaniak

Bolek vs Lolek.
kto lepszy kto według was powinien wygrać gdyby było to możliwe
No i co z tego ze Bolek jest wyższy. Lolek jest szerszy w barach.
piszcie kto i dlaczego powinien wygrać ..... ;)

obcy bo jest zwinniejszy szybszy a predator coś koło człowieka z bonią palną żal:-0

ocenił(a) film na 7

twoja wypowiedź została skierowana w kierunku prowokacji , czy po prostu robienia sobie ,,jaj''?

użytkownik usunięty
OptimusPrimefilmaniak

Ani jedno ani drugie. Prowokatorem nie jestem a z robienia sobie "jaj" wyrosłem już dawno :)
Chciałem tylko pokazać, że porównywanie dwóch fikcyjnych postaci i szacowanie szans jednej lub drugiej w pojedynku do którego
(z wiadomych przyczyn) nigdy nie dojdzie - nie ma sensu.

ocenił(a) film na 7

masz rację
po prostu chciałem zobaczyć kto woli obcego

ocenił(a) film na 7
cezarywi

pytanie dlaczego odnosi się do
dlaczego według mnie obcy jest postacią bardziej kultową ?
czy
dlaczego chciałem zobaczyć kto woli obcego ?

OptimusPrimefilmaniak

to pierwsze sorry nie zauważyłem poprzedniego:-}

ocenił(a) film na 7
cezarywi

według mnie postacią bardziej ,,kultową '' jest obcy ponieważ powstał jakieś 10 lat wcześniej niż predator i bardziej przypada do gustu fanom sci-fi [mam na myśli mnie ]
na drugie tez odpowiem
po prostu ciekawość, i sprawdzenie kto podziela moje zdanie

OptimusPrimefilmaniak

ja je podzielam !:-)
a moje'' dlaczego'' nie miało być obraźliwe jeśli na takowe ci się wydawało
to nienormalne że w AvP obcy są jacyś bezbronni jakby obcy był tygrysem a predator człowiekiem yautja strzela PuF!
i obcego nie ma, żal and lol:-P
narodziła się opowieść opisująca że predatorzy zostali ,,stworzeni'' do zabijania obcych
ciekawe kto to wymyślił?
jak będe wiedział to mu pożądnie wygarnę!!!
według mnie obcy są ZAJEBIŚCI!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
cezarywi

poprawa
razem mu wygarniemy :D

ocenił(a) film na 4
OptimusPrimefilmaniak

temat chyba wałkowany już 5000 razy i faktycznie wnioski wszędzie są takie same,nie ma sensu porównywać takich postaci do siebie, ale jeśli już mamy to wypadałoby przedstawić solidne argumenty prawda?;p
Nie będę skromny i jako spec od obu postaci daję jednogłośny i bezdyskusyjny głos na obcego.
Mógłbym o tym wątku prowadzić wykłady albo napisać książkę i wcale sobie nie żartuje;p
Jako,że nie chcę mi się wypisywać żadnych argumentów, powiem tylko tyle, obcy to organizm doskonały pod każdym względem, predator już nie:)
Kto by wygrał,a kogo bardziej lubimy to troszkę różniące się od siebie pytania:D

Ajinur

obcy to organizm doskonały pod każdym względem, predator już nie:)
facet .... jestes gość!!!

cezarywi

chyba w tej części jeden obcy zabił dwóch predatorów to mamy odpowiedź

tomekcss1

exacly

tomekcss1

A Predator swoja bombka zabil cala kolonie obcych i pokonal tez krolowa , fakt ze zostala wciagnieta na dno wody i pomogla mu kobieta ale Obcych Predator wyrznąl.

hunters217

bo pierwsza część jest naciągana

ocenił(a) film na 4
cezarywi

niestety w avp wyraznie rezyser i scenarzysta zrobili z preda koksa,a z aliena mieso armatnie, zwykla profanacja kultowej postaci, choc faktycznie jeden obcy wykiwal dwoch predow tak jak powinien.
Niechce tak nagle cisnac krytyczne slowa na predatora, ale jesli juz mam byc taki surowy dla kazdego to predator to taki glupi czlowiek z niesamowitym sprzetem technologicznym i umiejetnosciami lowieckimi, a alien to... no wlasnie alien to juz jest diabel w czystej postaci:) Pytanie kto by wygral? odpowiedz sama sie nasuwa na jezyk.
W tym przypadku lowca powinien stac sie zwierzyna... bo chce tylko wyprowadzic cala elite znawcow uniwersum zbledu, ze predator nigdy, ale to nigdy nie mial wplywu na rozwoj obcego, ani nigdy na niego nie polowal.
W filmie ich spotkanie mialo przejsc do historii filmow sci fi, mialo stac sie kultem, czyms tak rozpoznawalnym jak rowerek E.T jadacy w swietle ksiezyca, jak szczeki z filmu o slynnym rekinie czy jak spowolnienia matrixa, to mialo sie pamietac, to mialo wywolac niesamowite emocje, narastajace napiecie kiedy te dwa najwieksze potwory w klasie sci fiction sie spotkaja.
A dostalismy bezplciowa akcje... Ale skoro predator polowal na aliena od 1000 lat to czym niby mialby byc zaskoczony, nawet tacy amatorzy jak tamci nie byli zdziwieni... porazka totalna.
Jesli chcecie sie przekonac ktora postac jest silniejsza, zagrajcie w gre avp2 na multiplayer, tam wy decydujecie jak macie sie zachowac swoja postacia i szczerze wam powiem, ze dobry alien przeciw dobremu predowi= miazga preda:) Chyba, ze predator traci honor i swoja godnosc i posunie sie do akcji tchorzowskich typu: polasma caster samonaprowadzajacy badz tez dysk, ktory rowniez samonaprowadza na cel, chociaz z drugiej jesli bylibysmy krolowa to taka plasma nas jedynie polaskocze,a dysk odbije sie jak od sciany:D

Ajinur

z resztą alien ma o wiele więcej opcji co do ciosu i ataku a także ruchu przez co jest bardzo zwinny i nie łatwo jest go rozwalić:-)
z czego też się cieszę

cezarywi

Bardziej naciagany jest AVP2 i gorzej wykonany od 1.

OptimusPrimefilmaniak

Uzbrojony Predator vs Obcy - wygrywa Predator
Predator bez broni vs Obcy - szanse raczej wyrównane
Predator vs Królowa Obcych - wygrywa Królowa

Bourjois

mistrzostwa w piramidzie 3 predów
3 predów vs grid alien = - 2 predów 3 ssikał się w majtki czy co on tam ma , i uciekł

cezarywi

To nie była ucieczka, tylko naturalna walka o przetrwanie. Poza tym co, sam miał załatwic kilkunastu Obcych?

Morti88

był jeden grid alien o nizwykłych zdolnościach!:P

ocenił(a) film na 2
cezarywi

Sam bym rozwalił wszystkich w tej piramidzie, jedno uderzenie = jedno zejście :P

wwl1

Tak, tak, na pewno;P

ocenił(a) film na 2
Morti88

Cieszę się, że wierzysz w moje siły :P

wwl1

Zawsze;P

ocenił(a) film na 2
wwl1

Przy takiej muzyce ja mogłabym załatwic was wszystkich na raz;)

http://www.youtube.com/watch?v=HPkTGm4RtVM

JEST MOC! ;D

ocenił(a) film na 2
Morti88

Przy takiej nucie mógłbym was wszystkie upolować:

http://www.youtube.com/watch?v=ne86F9X2hdQ

wwl1

Nie dałbyś rady;P

ocenił(a) film na 2
Morti88

Miałbym jeszcze siłę na więcej :P

wwl1