Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83396
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Nie oglądałam jeszcze filmu (premiera w Polsce w listopadzie), ale miłośnicy Aliena czy Predatora mają możliwość skonfrontowania obu ras w gierce "Aliens vs. Predator 2" firmy Sierra (2001). Jest to gra FPP, gdzie gracz może wcielić się w postać Obcego, Predatora lub człowieka (Marine lub Corporate do wyboru). Nie wiem skąd wziął się pomysł na film, ale zbieżność tytułów nie jest chyba przypadkowa. Czyżby była to kolejna próba przeniesienia fabuły gry na ekran kinowy? Z tego co pamiętam, nie kończyło się to zbyt dobrze (dla filmu). Będę bardzo zawiedziona, jeśli "Obcy kontra Predator" podzieli losy "Mortal kombat" czy "Tomb Rider" - obie (tytułowe) rasy nie zasługują na takie potraktowanie !!

tHe_SpIlMeR_pBz

mężczyzno, cieszę się, że ty znasz się na rzeczy.... tylko prawdę mówiąc, nie wiem o co ci chodzi ?! na przyszłość - pisz z sensem, tak, abym wiedziała na co odpisać.

tHe_SpIlMeR_pBz

mężczyzno, cieszę się, że ty znasz się na rzeczy.... tylko prawdę mówiąc, nie wiem o co ci chodzi ?! na przyszłość - pisz z sensem, tak, abym wiedziała na co odpisać.

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

ocenił(a) film na 3
Modliszka

Chciałabym się wtrącić i niniejszym to czynię. Mam do Ciebie ogromną i szczerą prośbę, abyś na przyszłość nie zamieszczała na forum kilkunastu postów tej samej treści, ponieważ one zawalają nie tylko skrzynkę tego, komu odpowiadasz, ale każdego, kto „obserwuje” całe forum. O ile dobrze zrozumiałam, to zirytował Cię przedrozmówca, ale sprawę można było – jak sądzę - załatwić jednym, acz wyrazistym postem.
Licząc na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby, pozdrawiam.

killashandra

witam, nie miałam zamiaru wysyłać tylu postów - mam tak fatale łącze, że ciągle się zawiesza i nie jestem w stanie stwierdzić, czy moja wiadomość przeszła, czy nie, więc bez namysłu klikam na ikonkę "wyślij" parę razy. Z tego co widzę, nieźle przecholowałam - jest mi niezmiernie przykro, że zapchałam skrzynkę adwersarza. Mam nadzieję, że wszystko wyrzuci do "kosza" - pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
Modliszka

No problem:-) Nie martw się już. Rozumiem; nie Ty jedna miewasz problemy z łączem. Na przyszłość życzę, by omijały Cię takie kłopoty. Pozdrówko.

ocenił(a) film na 3
Modliszka

No problem:-) Nie martw się już. Rozumiem; nie Ty jedna miewasz problemy z łączem. Na przyszłość życzę, by omijały Cię takie kłopoty. Pozdrówko.

ocenił(a) film na 6
Modliszka

wiec mowie ci ze film ten powstal od dawnego komiksu....a nie z jakiejs glupiej gry komputerowej...najpierw dowiedz sie a potem komentuj.....
pzdr, spilmer

tHe_SpIlMeR_pBz

widzę, że kolega raczej niedokładnie przeczytał to, co napisałam, a więc cytuję samą siebie: "Nie oglądałam jeszcze filmu (premiera w Polsce w listopadzie), ale miłośnicy Aliena czy Predatora mają możliwość skonfrontowania obu ras w gierce "Aliens vs. Predator 2" firmy Sierra (2001). Jest to gra FPP, gdzie gracz może wcielić się w postać Obcego, Predatora lub człowieka (Marine lub Corporate do wyboru). Nie wiem skąd wziął się pomysł na film, ale zbieżność tytułów nie jest chyba przypadkowa. Czyżby była to kolejna próba przeniesienia fabuły gry na ekran kinowy? Z tego co pamiętam, nie kończyło się to zbyt dobrze (dla filmu). Będę bardzo zawiedziona, jeśli "Obcy kontra Predator" podzieli losy "Mortal kombat" czy "Tomb Rider" - obie (tytułowe) rasy nie zasługują na takie potraktowanie !!
Radzę dokładnie czytać co piszą inni, bo wyciągasz całkiem niestworzone wnioski. Nic nie wspominałam o tym, że film powstał na podstawie gierki, bo filmu jeszcze nie oglądałam - nie mam dostępu do pirackich nagrań tak jak TY. Sens mojego głusu na forum był taki - teraz uważaj, bo widzę u ciebie brak koncentracji - aby mieć nadzieję, że dwie (wyimaginowane) kosmiczne rasy, nie zostaną potraktowane jak zwierzaki w Muppet Show - to wszystko.

tHe_SpIlMeR_pBz

Mi się wydaje, że film będzie głupszy od tej gry:) Poczekam, obejrzę... Jak rozumiem grałes w grę i widziałes divxa filmu?

The_Perfect_Drug

witam - w gierkę grywam owszem często :) - film na razie oglądałam tylko w zapowiedziach :(

ocenił(a) film na 6
Modliszka

wiec mowie ci ze film ten powstal od dawnego komiksu....a nie z jakiejs glupiej gry komputerowej...najpierw dowiedz sie a potem komentuj.....
pzdr, spilmer

ocenił(a) film na 6
Modliszka

pzdr, spilmer

ocenił(a) film na 6
Modliszka

pzdr, spilmer

ocenił(a) film na 6
Modliszka

Ja jestem przesiąknięty jadem, nietolerancją its.. no to mój dokładny profil psycholigiczny!! (buhahah)
A tak w sprawie filmu, wcale sie z mordą nie rzucam tylko stwierdzam fakt: że się na rzeczy nie znasz (i nie mówie od razu że jestem specjalistą) i poprostu komentuje bzdurę jaką napisałaś. Piszesz że film bedzie filmową fabuła gry AvP 2 no w takim razie pytam się dlaczego nie części 1?? A po drugie widać że się nie znasz (ale nie każdy lubi komiksy) bo jest sprawą logiczną że Alien i Predator to bohaterowie głównie komiksów więc goście od gry zaczerpneli pomysł z komiksu. W Polsce AvP wyszedł chyba w 1992 czy 93 (nie pamietam dokladnie) za sprawą tm-semnic, w usa już dawno dawno temu, a zdecydowano się na ekranizacje dopiero teraz gdyż wcześniej obawiano się że film potrzebuje dużego budżetu i mogą się koszty nie zwrocić. Ale skoro tyle współczesnych ekranizacji komiksów bije rekordy kasowe (lub chociaż zarabia na siebie) to zdecydowano się na film.
Co do samego filmu to trochę się zawiodełem (ale może poprostu za dużo oczekiwałem), nie jest tak efektowny jak powinnien być (chyba jednak budżet był ciut za mały), sama fabuła nie wciąga jak ta w komiksie i największy błąd twórców to to że scenariusz nie opiera się na komiksie AvP są tylko niektóre wątki np. z tą babką co wczesniej pisalem. Ale znowu nie jest aż tak tragicznie są Alieny i Predatory (szkoda że tak mało), jest kilka efektownych scen (znowu szkoda że tak mało) i jest mała (czyżbym się powtarzał) nadzieja że powstanie sequel z większym budżetem i troche lepszym scenariuszem!!

lolek231

Widzę, że następny kolega niedokładnie przeczytał to, co napisałam, a więc cytuję samą siebie: "Nie oglądałam jeszcze filmu (premiera w Polsce w listopadzie), ale miłośnicy Aliena czy Predatora mają możliwość skonfrontowania obu ras w gierce "Aliens vs. Predator 2" firmy Sierra (2001). Jest to gra FPP, gdzie gracz może wcielić się w postać Obcego, Predatora lub człowieka (Marine lub Corporate do wyboru). Nie wiem skąd wziął się pomysł na film, ale zbieżność tytułów nie jest chyba przypadkowa. Czyżby była to kolejna próba przeniesienia fabuły gry na ekran kinowy? Z tego co pamiętam, nie kończyło się to zbyt dobrze (dla filmu). Będę bardzo zawiedziona, jeśli "Obcy kontra Predator" podzieli losy "Mortal kombat" czy "Tomb Rider" - obie (tytułowe) rasy nie zasługują na takie potraktowanie !!
Koledzy kinomaniacy - dokładnie czytjcie to, co piszą inni !!!. Pokaż mi, w którym miejscu napisałam, że film powstał na kanwie gierki !!! Wciskasz mi słowa, których nie wypowiedziałam !!! Filmu jeszcze nie oglądałam - nie mam dostępu do pirackich nagrań tak jak TY. Sens mojego głosu na forum był taki - teraz uważaj - aby mieć nadzieję, że dwie (wyimaginowane) kosmiczne rasy, nie zostaną potraktowane jak zwierzaki w Muppet Show. Jestem dozgonną fanką sagi Obcego, więc mocno się wkurzę na każdego, kto zechce wciskać mi ciemnotę - to wszystko.

lolek231

Widzę, że następny kolega niedokładnie przeczytał to, co napisałam, a więc cytuję samą siebie: "Nie oglądałam jeszcze filmu (premiera w Polsce w listopadzie), ale miłośnicy Aliena czy Predatora mają możliwość skonfrontowania obu ras w gierce "Aliens vs. Predator 2" firmy Sierra (2001). Jest to gra FPP, gdzie gracz może wcielić się w postać Obcego, Predatora lub człowieka (Marine lub Corporate do wyboru). Nie wiem skąd wziął się pomysł na film, ale zbieżność tytułów nie jest chyba przypadkowa. Czyżby była to kolejna próba przeniesienia fabuły gry na ekran kinowy? Z tego co pamiętam, nie kończyło się to zbyt dobrze (dla filmu). Będę bardzo zawiedziona, jeśli "Obcy kontra Predator" podzieli losy "Mortal kombat" czy "Tomb Rider" - obie (tytułowe) rasy nie zasługują na takie potraktowanie !!
Koledzy kinomaniacy - dokładnie czytjcie to, co piszą inni !!!. Pokaż mi, w którym miejscu napisałam, że film powstał na kanwie gierki !!! Wciskasz mi słowa, których nie wypowiedziałam !!! Filmu jeszcze nie oglądałam - nie mam dostępu do pirackich nagrań tak jak TY. Sens mojego głosu na forum był taki - teraz uważaj - aby mieć nadzieję, że dwie (wyimaginowane) kosmiczne rasy, nie zostaną potraktowane jak zwierzaki w Muppet Show. Jestem dozgonną fanką sagi Obcego, więc mocno się wkurzę na każdego, kto zechce wciskać mi ciemnotę - to wszystko.

ocenił(a) film na 6
Modliszka

No to cóż skoro zarzucasz mi że nieuważnie czytałem twojego posta, to teraz uświadamiam cię FILM NIE JEST PRÓBĄ PRZENIESIENIA FABUŁY GRY NA EKRAN KINOWY. Co do tego czy film podzieli losy Mortal Kombat, to nie rozumiem dlaczego uważasz że film był zły, pierwsza część była świetna (jak na kino kopane), ja bym miał nadzieje żeby film niepodzielił losu Street Fightera!! Moim zdanie film AvP jest typoym średniakiem, niczym się nie wyróżnia, raczej zmarnowana szansa na naprawde ciekawy film- no ale nie jest też aż tak żle (ale o tym pisalem we wczesniejszym poście)
No a dlaczego zarzucasz mi że film oglodałem w jakiejś tam kopii pirackiej?? Cóż sama też powinnaś bardziej uważać na to co piszesz a nie tylko zarzucać innym że nie czytają uważnie twoich postów. Film widziałem jakieś 4 dni temu w kinie gdy byłem w USA!!

ocenił(a) film na 4
Modliszka

kobieto musisz sie tak powtarzac cz z sama z soba rozmawiasz na forum

Santoro

witam, już raz to wyjaśniałam, ale Ciebie powtórzę : nie miałam zamiaru wysyłać tylu postów - mam tak fatale łącze, że ciągle się zawiesza i nie jestem w stanie stwierdzić, czy moja wiadomość przeszła, czy nie, więc bez namysłu klikam na ikonkę "wyślij" parę razy. Z tego co widzę, nieźle przecholowałam - jest mi niezmiernie przykro, że zapchałam skrzynkę adwersarza. Mam nadzieję, że wszystko wyrzuci do "kosza" - pozdrawiam.

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz

ocenił(a) film na 6
Modliszka

kobieto, widze ze nie znasz sie na rzeczy.....................wie c nie bede komentowal twojego nedznego.....

tHe_SpIlMeR_pBz

tHe_SpIlMeR_pBz