Totalne dno. Chodzilo tylko o to ze poprzednie tytuly Obcy i Predator sie dobrze sprzedaly wiec je po prostu polaczyli. 3/10 czyli dno!
popieram. Ten film nijak nie ma się do poprzednich części. Hiperprodukcja sci-fi musi być naprawdę strzałem w dychę,gdyż fani tego gatunku są bardzo wybredni. Ten film zaś to - żeby delikatnie to ująć - przerost formy nad treścią. Efekty może i dobre,ale ani klimatu,ani oryginalności. Cała masa elementów ściągniętych z innych filmów (np. akcja na Antarktydzie - "Coś" Carpentera) 3/10 niestety...
niestety macie racje... film zrobiony tylko i wylacznie dla kasy a nie dla samego dziela. az sie boje co zrobia z nastepna czescia;/
Niestety się mylicie panowie. Bardzo dobrze połączone oba gatunki, ciekawa KOMIKSOWA fabuła która jest przypominam na podstawie KOMIKSU!!! Sequel dla Predzia a prequel dla Obcego. 10/10.
"KOMIKSOWA fabuła która jest przypominam na podstawie KOMIKSU"
hmmm??
nieważne... film nie powstał na bazie komiksu... kto czytał, ten wie, że wspólnego to nie ma wiele... Film ma świetny pomysł, koncepcja na akcję jest idealna - ludzie wystawieni na pastwę między dwi walczące rasy (no właściwie to jedna poluje, a druga stara nie dać się zabić)...
Niestety kolejne sceny uświadamiają niedowieżającym oczkom, że film jest totalnie spartolony, jest źle nakręcony, źle wyreżyserowany i zawiera tyle merytorycznych buraków, że aż strach.
Jedyna fajna scena to retrospekcja, w której 3 predków walczy na świątyni (azteckiej?) z tabunem obcych... Nie na darmo byli oni Drapieżnikami... Każdy Predzio jest w stanie rozwalić swoim sprzętem 100 obcych, a i wręcz dziesiątki, po to ma swoje ostrza, pancerz i czujniki... a tu własciwie pojedyńcze sztuki zabijają Predków... tego są setki, dla mnie buraki takowe są niakceptowalne.
No i śmierć matki na koniec - przeca ona przeżyła - wpadła se do wody zimnej, a jak wiemy nie od wczoraj, alieny za nic mają niską temperaturę, posyczą poskomleją, ale nic im nie robi...
Już nie wspominam o super naukowej ekspedycji i zbieraniu jej bo to najbardziej żałosne sekwencje jakie widziałem w życiu - PArk Jurajski 4 zrobili....
@smakoszz
Jeżeli w swoje ręce weźmie to Anderson albo inny reżyser tego pokroju możemy spodziewać się kolejnej produkcji zarabiającej na samym tytule...
Za tą kontynuacje powinien zabrać się taki koleś, który potrafi strzowyć znakomity klimat, nieprzeciętna fabułe...kolo poprostu co zna się na rzeczy.
Film również powinien być "mocny" adresowany raczej dla widzów powyżej 18 roku życia...(Pierwsza część to Power Rangers)...
crb@... komiksowa roznica gustow ;p
Obcy kontra Predator podobnie jak Freddy vs Jason to idealne przyklady niewypałów i jak to ktos powiedzial w innej dyskusji KUP!!! to moje zdanie i juz tak zostanie