Film zrobiony wyłącznie po to, żeby pokazać jatkę. Rżnięcie sie dwóch gatunków. Szkoda, że nie rozwja tych dwóch wątków. Ale nic dziwnego, film trwa TYLKO 1,5 godziny z czego główni bohaterowie pojawiają się po 30 min. Jako, że jestem absolutnym fanem to daje 8 punktów, ale jeżeli ktoś nie zna tych dwóch, mrocznych postaci może przejść obok filmu nie zauważając go. Szkoda, bo seria Obcy i Predator jest wybitnym kinem SF. Myślałem, że ten film coś do niego wniesie, ale chyba tylko to, że reżyser zostawił sobie na końcu furtkę do nakręcenia drugiej części. Mimo wszystko wspaniałe sceny walki Predatorów z Alienami. Wszystko widać.
I właśnie oto chodzi! Obcy kontra Predator to nie ma być film o jakichś tam rozważaniach egzystencjonalnych. Żadne tam pierdzielenie o miejscu człowieka w kosmosie. O pierwszym kontakcie itp itd. To ma być rżnięcie! Czysta masakra i wojna między dwoma rasami w jak najkrwawszej postaci! Bez litości i współczucia...
I właśnie oto chodzi! Obcy kontra Predator to nie ma być film o jakichś tam rozważaniach egzystencjonalnych. Żadne tam pierdzielenie o miejscu człowieka w kosmosie. O pierwszym kontakcie itp itd. To ma być rżnięcie! Czysta masakra i wojna między dwoma rasami w jak najkrwawszej postaci! Bez litości i współczucia...
film ten to super ale niestety znam takich ludzi ktoorzy nie slyszeli o predatorze a najgorsze ze nie znaja obcego.. takie cos to wstyd... ja sie wychowalem na tych filmach :) uwazam ten za niezly ... respect
Predator w części 1 i 2 poruszał się z gracją, był bardzo inteligentny, nie polegał na brutalnej sile. W filmie AvP Predatory walczyły jak czołgi, całkowicie siłowo i do bólu przewidywalnie, 2 pierwsze zachowywały się tak, jakby pierwszy raz dzidę widziały. Obcy również sprawiał wrażenie, jakby wążył 100 ton - rzucony przebijał ścianę. Kiedy baba, do tego czarna, zaczęła kosić obcych lepiej niż predator łzy żalu popłynęły mi po policzku. Nawet dysku nie potrafiły obsługiwać...
Film nie nadaje się dla kompletnych laików, bo ich nie zainteresuje... dla fanów również, bo ich zdenerwuje...
Predator w części 1 i 2 poruszał się z gracją, był bardzo inteligentny, nie polegał na brutalnej sile. W filmie AvP Predatory walczyły jak czołgi, całkowicie siłowo i do bólu przewidywalnie, 2 pierwsze zachowywały się tak, jakby pierwszy raz dzidę widziały. Obcy również sprawiał wrażenie, jakby wążył 100 ton - rzucony przebijał ścianę. Kiedy baba, do tego czarna, zaczęła kosić obcych lepiej niż predator łzy żalu popłynęły mi po policzku. Nawet dysku nie potrafiły obsługiwać...
Film nie nadaje się dla kompletnych laików, bo ich nie zainteresuje... dla fanów również, bo ich zdenerwuje...
To fakt, trzeba być fajem Aliena i Predatora, ale czegos facet nie kapujesz alieny wyczuwaja predatora i zadne oslony mu nie pomagaja, zostaje mu brutalna walka wrecz, a nie jakas gracja, przeciez to nie baletnica. A swoja droga w grze AvP predzio byl bezkonkurencyjny w walce z czlowiekiem, ale z alien bylo znacznie trudniej... hmmm nie widzialem filmu i nie wiem ile w twojej wypowiedzi prawdy, cóz to sie zobaczy ale sadze ze nie bedzie tak zle... NarQ i pozdrawiam ;-)
Co fakt to fakt, łowcy byli zbyt słabi. Słabi do tego stopnia, że musiał im pomagać człowiek. Żenujące. A skoro już odwołujesz się do gry to były tam misje łowcy, w której rozpieprzałó całe hordy tego ścierwa. A tu co? Jeden obcy na jednego predatora = predator trup. Jeden obcy na jednego predatora i jednego człowieka = obcy trup i predator trup. Bezsens.
PS. Napisałem "ścierwa" żeby przejaskrawić. Obcy też są fascynującą rasą, ale aby pokonać trzech predatorów potrzebny byłby cały ul. I żaden człowiek w środku tej walki by tego nie przeżył. Nawet Ripley, a co dopiero jakiś przewodnik - technik środowiska.
Co fakt to fakt, łowcy byli zbyt słabi. Słabi do tego stopnia, że musiał im pomagać człowiek. Żenujące. A skoro już odwołujesz się do gry to były tam misje łowcy, w której rozpieprzałó całe hordy tego ścierwa. A tu co? Jeden obcy na jednego predatora = predator trup. Jeden obcy na jednego predatora i jednego człowieka = obcy trup i predator trup. Bezsens.
PS. Napisałem "ścierwa" żeby przejaskrawić. Obcy też są fascynującą rasą, ale aby pokonać trzech predatorów potrzebny byłby cały ul. I żaden człowiek w środku tej walki by tego nie przeżył. Nawet Ripley, a co dopiero jakiś przewodnik - technik środowiska.
Kurna przecie Predek to najzaje....najfajniejsza postac w histori kina!!!!!! Predator to film klasyka i niech sie wstydzi ten ktory nawet o nim nie slyszla!!!! Bo kto nie ogladeal predatora ten nie zaznal prawdziwego zycia:| Predator rulesss na wieki!!!! Zawsze gdy tylko slysze tyul predator lub gdy wychodzi nowa wersja gry lub filmu przechodzi mnie gesia skorak i jestesm pobudzony:D A filmu jeszcze nie ogladalem ale AVP juz sciagam z neta:D
Filmu jeszcze nie widziałem ale jak widzę że gościu pisze "kto nie ogladeal predatora ten nie zaznal prawdziwego zycia" to mi ciarki na plecach stają bo nie przypuszczam aby facio wyszedł cało z tego spotkania o ile by w ogóle Predzia zobaczył.... i do tego "Predator rulesss na wieki!!!!" - to znaczy że chyba gość to Predzio zakamuflowany na człowieka.... ;)
Właśnie wróciłem z kina. Film urywa dupsko! Jestem fanem. Fanem który nie będzie mógł zasnąć!
co wy mi to piepszycie ze czlowiek nie moze pokonac pradatora. przeciez w pierwszej czesci arni pokonal go a predatorzy jak czuja ze przegraja wola siebie wysadzic i wszystko w okolo. tak tam bylo. wiec dziwie sie tym ktorzy mowia ze to absurd zeby predatorom pomagali ludzie. przeciez predatorzy pamietaja kiedy ludzie im sluzyli. o to chodzi. ja oceniam film bardzo wysoko choc czuje niedosyt krwi znanej mi z obcego i jak i z predatora.