Byłem na prawdę ciekawy, czy okaże się takim beznadziejnym filmem jak piszą inni. Najpierw oglądałem go na bardzo słabej jakości i wstawiłem 7\10. Później jednak postanowiłem zasięgnąć po DVD i niestety ocenę zmieniam na 4\10. Predator i Obcy się spotkali. Podobnie jak Freddy i Jaseon. Tylko, że Freddy vs. Jason jest znacznie lepiej wykonany. Poczułem klimat od razu jak Freddy się pojawił. No ale skupmy się na AvP. Gra aktorska na niskim poziomie. Efekty specjalne są średnie, reżyseria jest słaba. Fabuła jest na prawdę do niczego. Obcy pokonuje dwóch predatorów. Pierwszego to dziabnął i zaraz zabrał się za następnego, z którym miał problemy. Mówiąc szczerze to przegrywał ale jednak scenarzysta woli Obcego i walka zakończyła się jednym ciosem... Chociaż ta walka to największy plus filmu... Ostateczna walka Predatora z królową jest koszmarna. Przez pierwsze 40minut nuda… Film mógł być naprawdę fajny, ale reżyser zrobił z tego coś naprawdę kiepskiego. Myślę, że można film oglądnąć, ale to jest jeden z gorszych filmów Sci-Fi.