Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83392
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Extended cut!

ocenił(a) film na 10

Czy ktoś posiada tą wersję? Jeżeli tak, to czym się różni od oryginalnej?

Lord_10

początkiem....tylko

film zaczyna sie scenką w wiosce rybackiej na antarktydzie w 1904 roku....

i to cała tajemnica tzw. "wersji reżyserskiej"

poczytaj tutaj:

http://www.kmf.org.pl/dir_cut/alien_vs_predator.html

ocenił(a) film na 10
mikesz

Nieeee to i ja mam. Ja mówię o wersji Unrated wydanej w Stanach która jest od 18 lat - dłuzsza o 8 minut!

Lord_10

hmm... jeżeli jest dłuższa "Aż" o 8 minut to domyślam się że mogli powstawiać wycięte scenki (te, które znajdują się jako dodatek na dvd), a ograniczenie wiekowe to zwykły chwyt marketingowy.
No ale nie wiem.....poszperam w wolnej chwili troche po necie i jak coś znajdę to dam znać.....tutaj ocywiście ;)

ocenił(a) film na 10
mikesz

Oto to wydanie - ukłony nisko:
http://www.planetavp.com/features/articles/gareth-1.shtml

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Odnośnie tej wersji z rozszerzonym poczatek do którego link kolega wyżej podał to: wycięte zostało z prostego powodu, te postacie nie miały być pokazane w pierwszej fazie filmu - ale scena choć znam ją od dawna i na pamięć to niewyobrażam sobie nie włączyć na dvd właśnie filmu z tą scenką początkową - rewelka!

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Sprawdziłem - wycięte sceny z naszego wydania trwają ponad 8 minut - no dobra ale gdzie wersja dla dorosłych bo te sceny raczej nie podwyższają kategori wiekowej? Podobno są bardziej krwawe sceny np: kiedy Obcy wychodzi z klatki piersiowej itp. Ciekawe...

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Widziałem niedawno zdjęcie z AVP Directors cut i było na nim tych trzech Predatorów patrzacych na naszą planetę ze statku. Nie moge go teraz znaleźć - SHIT!

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Znalazłem!
http://www.kmf.org.pl/prace/avp_rozszyfrowanie2.html
Jest na samym końcu!

ocenił(a) film na 10
Lord_10

The marketing of this "Unrated Edition" boasts "more violence, more action, and more intense battles", which is really only a minor part of the equation. "Alien vs. Predator: The Unrated Edition" presents additional footage that actually enhances the overall story, instead of just glorifying the gore and violence, with reference quality picture and sound that's paired with a plentitude of behind-the-scenes goodies, "Alien vs. Predator: The Unrated Edition" two-disc DVD set comes with my highest endorsement.

To mówi samo za siebie ;)

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Aha! Deleted Scenes ? 3 [different from last time] deleted scenes run for less than 2 minutes and add almost nothing to the film: ?The Sister,? ?Miller Gets Caught? and ?Love Scene.? Only the middle one was of any interest to me.

Wychodzi na to, że tamtych scen dodali około 6 minut a 2 minuty więcej krwi itp.

Ciekawe...

ocenił(a) film na 10
Lord_10

W Polsce prędzej zestarzeję się i umrę niż się doczekam :(

użytkownik usunięty
Lord_10

LOL

widzę, że ludzie cholernie zainteresowani :] sam ze sobą musisz gadać. No ale czemu się tu dziwić, kto by chciał obejrzeć taką porażkę w dłuższej wersji?

ocenił(a) film na 10

Długo jeszcze będziesz grzebał w śmieciach których nie trawisz?

użytkownik usunięty
Lord_10

O, jakze trafne stwierdzenie :]

Cóż, jakby to powiedzieć, nawet gówno ma swoich fanów (np muchy)
więc brzęcz nad nim dalej, ja już nie mam nic do dodania.

ocenił(a) film na 10

Ja też nie mam już nic do dodania - nie smakuje to fruń stąd!

użytkownik usunięty
Lord_10

Obejrzałem sobie tą rozszerzoną wersję (UWAGA- rozszerzona i trwa 97 minut + 10-12 minut napisów, śmiech na sali :))))), ale że zwykłą widziałem ostatnio jakieś dwa lata temu, to nie zauważyłem tych różnic, których jest tam podobno 8 minut. Tak czy inaczej film jak był gówniany tak gówniany pozostał, nic mu to nie pomogło.

użytkownik usunięty
Lord_10

Jako że wersja rozszerzona rozczaropwuje na całej linii to polecam wersję skróconą :P

http://www.youtube.com/watch?v=s0RNGkRd0uY

ocenił(a) film na 10

Tak szczerze ale to śmiech na sali jest cały czas z Ciebie. Bo się uparłeś siedzieć na tym forum i ciągle się potarzać: gówniany film ect. Świadczy to niestety negatywnie o tobie - charakter. Musi być zawsze na Twoim? Raczej stąd pokojowo odejdź bo tak prymitywnymi tekstami mnie stąd nie wypłoszysz.