Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83392
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Właśnie obejrzałem po raz pierwszy (wiem dopiero teraz, ale jakoś nie miałem wcześniej czasu, okazji aby się za niego zabrać) ten film no i co tu dużo pisać. Pomijając fakt że jest 1:34 (w nocy) to i tak nawet nie bardzo jest co o tej produkcji pisac - ot taki półtora godzinny film zrobiony na potrzeby rynku filmowego. Szybka fabuła jako taka, zbyt mało scen walk pomiędzy obiema obcymi formami, jak zwykle wszyscy ludzie muszą wyginąć prócz jednego/jednej, no i ta współpraca pomiędzy babką a predziem, hehe. W sumie ciekawe ale ja wiem czy w realu miałoby to miejsce. Być może w następnej części ostatni ocalały zgada się z alienem <rotfl>. Takie trochę amerykańskie to. Także tyle, no. Gdyby predator miał więcej okazji aby pouzywać swoich zabawek, byłoby na pewno ciekawiej. Brakowało także krwi, flaków itp - nie żebym był jakimś rzeźnikiem psychopatą, ale jednak w tego typu produkcji to nieodzowny element przecież, a jakoś słabo z tym było z tego co pamiętam. Podsumowując - jak ktoś lubi predka, to mozna obejrzeć, bo z alienem to jakby trochę nie wyszło, zwłaszcza jak ktoś oglądał serię alien ze dwa, trzy razy. Ciekawe jak z drugą częścią, bo opinie z tego co widzę są raczej z przewagą na negatyw. Ale i tak trzeba obejrzeć