Alien vs Predator jest najlepszym filmem jaki widziałem przez ostatnie kilka lat. Dosłownie genialny, miał może kilka "usterek" ale ogólnie perfekcja. Oby więcej takich filmów. Gorąco polecam !!!
Oj, nie! Lepiej nie. Bo więcej takich "superprodukcji" jako wierny fan Predator'a nie znisosę :/ Przecież tu koszmarnie była oddana postać Predator'a! I nie chodzi mi tylko o jego "twarz" bez maski (sztuczna jak cgolera!). I taka kiczowata... Ale równiez o styl walk i ogólna sztukę jego walki. Byle pani archeolog była od nich szybsza i zwrotniejsza niż te pokraki ):( Nigdy więcej takich filmów. To jest profanacja tej postaci!!!
Oj, nie! Lepiej nie. Bo więcej takich "superprodukcji" jako wierny fan Predator'a nie znisosę :/ Przecież tu koszmarnie była oddana postać Predator'a! I nie chodzi mi tylko o jego "twarz" bez maski (sztuczna jak cgolera!). I taka kiczowata... Ale równiez o styl walk i ogólna sztukę jego walki. Byle pani archeolog była od nich szybsza i zwrotniejsza niż te pokraki ):( Nigdy więcej takich filmów. To jest profanacja tej postaci!!!
Drogi Obcy! Jesteś na naszej planecie stosunkowo od niedawna (przypuszczam, że nie wiecej niż 20 lat), dlatego nie wiesz, iż istnieją tu instytucje zwane kinami. Tam własnie przebywajć w ostatnich miesiacach udało mi sie obejrzeć ponad 15 filmów o niebo lepszych niż ten szkic komiksowy ;-) do czego zachęcam.
Ziemianin Mocno Trzymający się Dobrego Kina
ps. radzę sprawdzić w słowniku znaczenie słowa perfekcja i nie uzywać w kazdym przypadku, jak Ci sie coś podoba.
NAPISZCIE JAKI TEN FILM JEST NAPRAWDE, OCZEKUJE SZCZERYCH ODPOWIEDZI Z UZASADNIENIEM!!!
naprawdę to jest tak.jeśli oglądałęś "predatora" lub "obcego" to nie oczekuj podobnych emocji.cały film jest zrobiny wyłącznie pod kątem efektów specjalnych,zupełnie pomijając fabułę.oprócz pierwszych 15 minut film to naparzanka między łowcami a obcymi z ludźmi w roli mięsa armatniego.nic dodać,nic ująć.
Poprawka, Obcy i predatorzy pojawiają się dopiero po 30 minutach. Film widziałem i nie ma 140 minut tylko 90. Nie rozumiem pomyłki.
W 100 % sie zgadzam z powyzszym!!!!zbyt wiele osob nie znajac dokladnego znaczenia wyrazow uzywa ich w zyciu codziennym.Film do d...,czekam na piątą czesc Obcego:)
Każdy coś innego lubi i perfekcja różnie jest rozumiana. Ale coś innego mi po głowie chodzi...
APEL DO SCENARZYSTÓW, REŻYSERÓW I PRODUCENTÓW:
więcej kombinacji
ja bym chetnie obejrzał np.
Mulder i Pawlak kontra Terminator
albo
Kidler kontra Kidman
Musisz byc bardzo mlody skoro tak twierdzisz. Pewnie wychowales sie na pokemonach i innych tego typu produkcjach. Zakladam rowniez ze nie widziales poprzednich czesci "Obcego" np "Osmy pasazer Nostromo" albo "Obcy 2" (gdybys widzial to nie pisal bys takich bzdur!). Choc nie ma takich efektow specjalnych to kazdy milosnik serii Alien powie ci ze Alien vs Predator nawet w polowie nie jest tak dobry.
Tak realnie patrzac AvsP to film sredni albo wrecz mierny. hoolywodski knot jakich wiele. Przewidywalna fabula, marne aktorstwo, zadnego klimatu, a i efekty wcale nie powalaja na kolana. Napisz konkretnie co ci sie tak w nim podobalo.
pozdrawiam
KMad
Boże! Miej w opiece tego szaleńca, który rozpoczął ten temat... Ten film jest bardzo nieudany, a w ostanich kilku latach w kinch pojawiło się co najmniej 100 (a nawet więcej) lepszych filmó od tego...
Założe się, że osobnik, który to pisał to jakiś co najwyżej 12 letni "fan" filmów akcji, który lubi tylko takie odmóżdżacze i produkcje typu "Matrix Reaktywacja" wypachne efektami specjalnymi... Takie produkcje są dla niego zapewne wielkimi arcydziełami... Gratuluję gustu...
Witam! Mam 19 lat,więc nie jestem bardzo młody, nie oglądam też pokemonów i power rangersów, za to wiele innych filmów,widziałem tez wszystkie czesci Obcego i nadal uważam,że AvP jest świetny!
Jest rewelacyjny klimat,fabuła prosta ale przyjemna,współpraca Predzia z człowiekiem to największy plus filmu:),fajne walki,niezłe efekty specjalne.Tego się spodziewałem po tym filmie i to dostałem :)
Aby nie było że popadam w zachwyt to napisze ze film ma wady-aktorstwo,dialogi,błędy itp ale czytając niektóre recki spodziewałem się czegoś dużo gorszego,a dostałem niezły produkt :]
Moze i masz 19 lat, ale jesli chodzi o kino... no to wybacz kolego... :P
"Wspolpraca" Predatora i Sany jest chyba najwieksza bzdura w tym filmie
Zlepek kilku filmow + legendarne postacie
Jesli do Kaszlaka wlozysz silnik Porsche to pojedziesz 250km/h ?
Ja rozumiem, że gusta są różne, ale to, co piszesz, jest po prostu śmieszne (chyba, że masz 12 lat i pasjonujesz się power rangers- piszę to bez żłośliwości, dla takich ludzi właśnie jest ten film). Dlaczego tak uważam, pisałem w tym wątku:
http://www.filmweb.pl/zenada%21,temat,Topic,id=257275 [www.filmweb.pl/zenada%2 ...]
więc nie będę się tu powtarzał. A jeśli nie spełniasz wyżej wymienionych przesłanek, i nadal uważasz, że film jest bliski perfekcji i nie ma praktycznie żadnych wad, to, cóż... Może jak obejrzysz jakiś drugi film w swoim życiu, zmienisz zdanie:) Temat Alien i Predator umarł, zwłaszcza, że Anderson ma robić Alien 5. Przykre, ale mówi się trudno. Podejrzewam, że czeka nas jeszcze gorsza druga część AvP, ale jest szansa, że 3 już nie będzie (może po tym, co Anderson pokazał pisząc scenariusz kolejnego filmu niemal tak beznadziejnego, jak AvP, czyli RE2, nie będzie juz nawet dwójki w jego wykonaniu. Oby.)
W pelni zgadzam sie z wypowiedziami niezadowolonych poprzedników. Oglądając ten film odnosi się wrażenie, że fabułe poddano kompresji, i to bardzo nieudanej. Po obejrzeniu tego filmu czuje sie niesmak i zniechecenie. Według mnie zmarnowano, bądź co bądź, dosyc dobry temat. Kompletnie brakuje tutaj klimatu grozy(ktory miał miejsce w seriach Alien i Predator) a kluczowe wątki nadające charakter postaciom Aliena i Predatora, nieudolnie przeroboine na potrzeby tego filmu. Przyład: -szybkość rozwoju embrionu Obcego w ciele nosiciela ...?(wszyscy, którzy ogładali wcześniejsze filmy z Alien-em, bedą wiedzieli o co chodzi)
Dobra dam swoją opinie na ten temat choć dopiero bee szedł na nigo do kina:
-Jeśli komuś sie film podobał to dobrze bo trafił na film w jego guście jełśi nie to miał pecha.
-Co się tycz fabuły i tego ze jej prawie niema to znaczy że oddali wiernie to co miało być i to co chcieli wiec tego nie mozna krytykować i należało oczekiwać bo AvP nigdy niemiał głębokiej fabuły jak się ją chciało to się włanczało inne gry AvP jest typową sieczką gdzie ludize są mięsem armatnim w rozgrywce Obcych i Predatorów więc nie oczekuje że ludzie beą robić tam cokolwiek innego jak próbą przezycia i na tym ma się skończyć ich fabuła
-Co do efektów to widziałem trailery w kinie i wyglądały przyzwoicie
-Do komentarza tego filmu dodam ze mój znajomy któy jest fanem całej seri Obcego i AvP twierdzi zę zrobili go pozadnie a ja mu wieżę jako ze jest dobrym krytykiem filmowym z czg wynika wniosek ze w filie jest to co miło być a jeśłi komuś się niepodobał to znaczy ze oczekiwał czego innego
PS I ja i mój kumpel mamy po 24 lata i proszę bez komentaży o Dragonballu bo jak słysze tą nawe to mnie skręca
Radzę zasięgnąć też porady kolegi w kwestii interpunkcji i przy okazji ortografii. Opinia bez sensu- jeśli film nie ma fabuły, to znaczy, że takim właśnie chcieli zrobić go twórcy. Czyli każdy beznadziejny film tak naprawdę nie jest beznadziejny, bo to twórcy chcieli zrobić go beznadziejnym, więc tak w sumie to jest świetny. Idiotyczne rozwinięcie równie idiotycznej tezy. Co do treści (której jakoby w AvP nie ma z definicji)- świat AvP opiera się na komiksach, polecam kilka przeczytać, o dziwo to nie tylko nie tylko obrazki (jak w tym filmie), ale także jakąś fabułę da się zauważyć (poważnie mówię!). Gry AvP na pc w porównaniu z tym filmem miały scenariusz zasługujący wręcz na Oscara. A jeśli kolega, który jest ponoć fanem A i P twierdzi, że film jest zrobiony porządnie... No cóż. Nie jest dobrym krytykiem filmowym (nie żebym sam był), i o świecie AvP ma marne pojęcie.
Domyślam się, że i RE2 mu się podobał.
A czemu cię skręca na widok Dragonball?
Film ten powienien miec inny tytuł. Żadnej zgodności z jakąkolwiek częścią "Obcego"-jakim cudem Alieny tak szybko sie rozwijały-cały film to totalny kibel a końcówka, w której z Predka wyskakuje Alien to tylko dobijający gwóźdź do trumny dla tej porażki wszechczasów. JAK MOŻNA BYŁO ZMARNOWAĆ TAKI POMYSŁ. Hollywood to świat........tu wstawić jakiekolwiek obraźliwe słowo.
hmm...jestem fanem alienów i predatorów,jak zresztą nie jeden osobnik w Polsce,i niestety z żalem musze przyznać,że się zawiodłem na avp.Brak fabuły,90 minut(no sorki,ale bez przesady),noi własciwie to to był komiks.Oni poprostu nakręcili komiks.Dziękuje.No efekty może były,ale to wszystko.
Ja was ludzie nie rozumiem. Czego się spodziewaliście po filmie? MIeszanki Bertolucciego z Lynchem w świecie AvP? To jest film robiony dla kasy, dla ludzi, którzy mają ochotę na coś "lekkiego" po tygodniu cieżkiej rozboty. Film kuleje, jak wiekszość takich produkcji [kuna, alieny instant plus końcówa, za którą połamałbym pare kości scenarzyście]. Świat AvP ma potencjał, który autorzy ledwo liźli. Jak dla mnie fani niech sie wybierą, zawsze to coś nowego w ich świadku. Ja tam polecam komiks, który naprawdę dobrze robi
A co tu jest do rozumienia? Oczekiwałem porządnego filmu Alien vs Predator, dostałem film beznadziejny. To ja nie rozumiem, dlaczego niby film, który ma w tytule AvP, ma automatycznie byc do du**.
Po Lord of the Rings oczekiwania byly duzo, duzo wieksze... a jednak nie rozczarowal. No, moze i rozczarowal - fanatykow Tolkiena oraz osoby, ktore zupelnie nie czuja klimatow fantasy
Wszystko zalezy od tego kto sie zabiera do danego filmu
a ile masz lat ???? siedem ???? dzieki ludziom twojego pokroju, takie beztalencia jak anderson mają pracę ... i pieprza kazdy zajebisty temat , jaki im pod rece podejdzie ... jesteś matoł i tyle
Małe pytanie do reszty co krytykuje szybi czas inkubacji obcych
Ską i ile czasu zbarało a Alien4 sie tyle obcych w przeciągu około 24h bo mniej wiecej w tyle czasu im to zajeło i skąd ich tyle o wieszkosć ludzi uciekła ze statku ? Długa inkubacja obcego miała tylko miejsce w Alien3 kiedy Ripply miałą w sobie królową a pozatym we wszystkich cześciach broani sie niewiadomo z kąd i cholernie szybko.
Hmm może my oglądaliśmy inny Alien4, bo w moim już na starcie była grupa dorosłych alienów (8? 12? nie pamiętam dokładnie), wyhodowanych w laboratoriach aurigi. A wiele więcej ich było w filmie? Dolicz te, które się rozwinęły w trakcie trwania akcji. Także sorry, ale nie wyszło Ci.
Tak sie sklada ze mam film Alien4 i proponuje sprawdzić film w 1h:20min w tym momecie widac multum obcych i bynajmniej jest ich wiecej niż tych 8-12+ możliwe powiedzmy 10-15 osób co dopadły w sumie daje to 18-27 obcych wieć pytanie bierze sie skąd ich tyle ? skoro zaraz po ogłoszeniu alarmu wszyscy sie ewakuowali (pamiętajcie że to był statek wojskowy i oni robią sie szybko!)
Co sie tyczy filmy AvP to właśnie z niego wróciłem i moja ocena brzmi w mojej skali 9/10 jedyny minus jaki znalazłem to to że film jest za krótki i doszła modyfikacaj klimatu AvP nie straszy tak jak obcy jest bardziej fileme akcji niż horrorem ale uważam ze zrobili go wyśmienicie.
Efekty so na przyzwoitym poziomie (gdyby film powalał efektami to by wszyscy nażekali na to że to kolejny Matrix a tu jest dokałdnie tyle ich ile tżeba i są fajne).
Ktoś nażekał na tważ predatora ja twierdze ze nie różni się niczym od tego co było w poprzednich ekranizacjach.
Co sie tyczy fabuły nie jest głębsza niż w pozostałych częsciach może i jest w nich wiecej dialogó ale one robione są pod kontem straszenia klimatem i dlatego mają bardziej rozbudowane dialogi itp. ale tutaj na wielki plus należy dodać ze akcja trwa nonstop i nie sposób się nudzić na filmie bo ciągle coś sie dzieje ale na szczęście nie przesadzili z niczym ani z tępem ani z liczbą obcych i predatorów zostało to dobrze wyważone.
Właśnie sprawdziłem, i ja w tym momencie nie widzę bynajmniej żadnego multum alienów. Przypatrz się dobrze, co to jest (no chyba, że każdy korytarz alienów składa się wg Ciebie z alienów).
Oby jak najmniej ludzi na świecie miało taką opinię o tym filmie, jak ty, wtedy jest szansa, że Anderson skończy z nim przygodę góra na części drugiej, a może nie wytrzyma "tępa".
A już konkretnie odnosząc się do Twojej wypowiedzi, jeśli nie widziałeś różnicy w wyglądzie "tważy" predatora, to proponuję prosić w kinie o miejsca w rzędach bliżej ekranu.
UWAGA SPOJLERY
moja ocena to 4--/10 Do końca mnie rozjebała typiara z tarcza w
postaci główki aliena i z ogonkiem na patyku ;] i porozumiewanie się z predem w Stylu : "Co ty robisz" albo "Hej idę z tobą" bardzo mnie wkurwiła bo tylko robi sobie kpiny z powagi jaka darze postać preda Scena kiedy Królowa goni głównych bohaterów przypomina raczej Godzille albo King Konga ;] zdecydowanie za mało flaków i za szybkie cięcia po których akcja szybko stoi w miejscu np. pierwsza strzelaninka w piramidzie postrzelali sobie w górę i nagle włączają się jakieś zapadnie i wszyscy są już rozproszeni ;]Początkowa wspinaczka pani Lex na lodowcu która odbiera telefonik przypomina niczym agenta 007 wzywanego na wykonanie nowego zadania ;] aha a ryj preda przypomina plastikowa maseczkę która można by było gdzieś kupić w sklepie i nałożyć , wygląda to jak gumowy silikon który w porównaniu z charakteryzacja preda 1 lub preda 2 chowa się w wielkiej studni bez dna ;]
jedynie to co mi się trochę podobało w tym filmie to moze troche gra typka z pochlastana twarzą którego wcześniej widziałem Bravehearcie i pierwszy atak predów na ekipę na powierzchni ale i ta jest biednie zmontowana albo pocięta pred włazi do pomieszczenia widać kamuflarz i laserowe celowniki na niego skierowane i nagle cięcie i ujecie typka spadającego na pułki i zbliżenie jego ryja z którego cieknie jucha co to ma być i w ogóle od czego zginą ;] i zaraz 2 ujecie zmałpowane niczym jak na żywca z Preda 2 koleś przebity ostrzami preda obok jego kumpel który widzi jak kumpel wisi w powietrzu z ostrzami w bebechach zamiast walić w to miejsce gdzie upada jego kumpel wali na oślep po całym pomieszczeniu byle nie w to właściwe miejsce no i oczywiście zbliżenie z perspektywy podczerwieni preda na tego typa który z otwartym ryjem się drze a z jego karabinku wypadają odłamki nabojów ;]No nic kończę już bo nie chce mi się już pisać o tym filmie