Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83396
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Myślałem, że to będzie na prawdę dno, ale nie było tak strasznie. Po 30 minutach, film się rozkręca i robi się dość szybko, wartko a nawet ciekawie (hehe). Myślę, że jako rozrywka na wieczór sprawdza się w 100%, dlatego moja ocena jest dosyć naciągnięta. Jeżeli ocenił bym go jako fan Obcego, to po wyżej 4/10 bym chyba nie wystawił.

ocenił(a) film na 1
opoz

Ten film to jest jedna wielka profanacja. Reżysera należało by powiesić !! moja ocena 1/10. Ryczeć się chce jak to oglądam. Boże jak można zepsuć tak doskonały pomysł????

ocenił(a) film na 4
opoz

"Jeżeli ocenił bym go jako fan Obcego, to po wyżej 4/10 bym chyba nie wystawił." Dlatego, że Predator wygrał :] ?? Tak serio to ja też na razie wstawiłem 7\10, ale film oglądałem na lipnej jakości. Pożyczy się na DVD i może zmienię ocenę. Wielkim plusem jest napewno sam pomysł.

ocenił(a) film na 7
Szajba

Zdecydowanie byłem za Obcym - dla mnie to kultowy stwór. Predator jest bardziej taki człowiekowaty i nie za bardzo za nim przepadam, choć film z nim i Arnoldem był cudowny. Jeśli chodzi o moje zdanie, które zacytowałeś, to pełniłem w nim błąd. Miało być: Jeżeli ocenił bym go jako fan Obcego I Predatora, to po wyżej 4/10 bym chyba nie wystawił :)

ocenił(a) film na 10
opoz

Z perspektywy fana aliena, to andersona przykleiłbym do najbardziej oślizgłej ściany w moim gnieździe ;)
Chociaż na zdecydowany plus zaliczam, że - inaczej niż w komiksach - obcy nie są jakimiś totalnymi słabiakami, których predatorzy rozkłądają po ścianach. Wierzyć mi się ze szczęścia nie chciało, jak jeden wojownik utłukł dwóch łowców ;)

ocenił(a) film na 4
Yoohrand

W film trudno się wlepić ale gdy się ktoś wlepi to wydaje się dobry. Jedyna dla mnie głupia rzecz to koniec. Koniec powinien być spokojny a nie jakieś narodziny nowego potwora. Mam nadzieję, że wersja specjalana pozłoci ten film dobrymi scenami.

ocenił(a) film na 4
Szajba

No niestety. Oglądałem na znacznie lepszej jakości i co powiem. Jedyne co moge wstawić to 4\10.

ocenił(a) film na 5
Szajba

No fakt, przed chwilą wymęczyłem wersję rozszezoną czy jakoś tak. I pomimo że chciałem zawyżyć dane 5/10 nie potrafiłem. Przykro mi. Wybaczcie.

ocenił(a) film na 4
Metzger

jakie są wycięte sceny? bo ściągłem i to była wersja producencka.

ocenił(a) film na 5
Zajebisty_Spojrzeniem

sczerze? niewarte obejrzenia jak i cała reszta