Myślałem, że to będzie na prawdę dno, ale nie było tak strasznie. Po 30 minutach, film się rozkręca i robi się dość szybko, wartko a nawet ciekawie (hehe). Myślę, że jako rozrywka na wieczór sprawdza się w 100%, dlatego moja ocena jest dosyć naciągnięta. Jeżeli ocenił bym go jako fan Obcego, to po wyżej 4/10 bym chyba nie wystawił.
Ten film to jest jedna wielka profanacja. Reżysera należało by powiesić !! moja ocena 1/10. Ryczeć się chce jak to oglądam. Boże jak można zepsuć tak doskonały pomysł????
"Jeżeli ocenił bym go jako fan Obcego, to po wyżej 4/10 bym chyba nie wystawił." Dlatego, że Predator wygrał :] ?? Tak serio to ja też na razie wstawiłem 7\10, ale film oglądałem na lipnej jakości. Pożyczy się na DVD i może zmienię ocenę. Wielkim plusem jest napewno sam pomysł.
Zdecydowanie byłem za Obcym - dla mnie to kultowy stwór. Predator jest bardziej taki człowiekowaty i nie za bardzo za nim przepadam, choć film z nim i Arnoldem był cudowny. Jeśli chodzi o moje zdanie, które zacytowałeś, to pełniłem w nim błąd. Miało być: Jeżeli ocenił bym go jako fan Obcego I Predatora, to po wyżej 4/10 bym chyba nie wystawił :)
Z perspektywy fana aliena, to andersona przykleiłbym do najbardziej oślizgłej ściany w moim gnieździe ;)
Chociaż na zdecydowany plus zaliczam, że - inaczej niż w komiksach - obcy nie są jakimiś totalnymi słabiakami, których predatorzy rozkłądają po ścianach. Wierzyć mi się ze szczęścia nie chciało, jak jeden wojownik utłukł dwóch łowców ;)
W film trudno się wlepić ale gdy się ktoś wlepi to wydaje się dobry. Jedyna dla mnie głupia rzecz to koniec. Koniec powinien być spokojny a nie jakieś narodziny nowego potwora. Mam nadzieję, że wersja specjalana pozłoci ten film dobrymi scenami.
No niestety. Oglądałem na znacznie lepszej jakości i co powiem. Jedyne co moge wstawić to 4\10.
No fakt, przed chwilą wymęczyłem wersję rozszezoną czy jakoś tak. I pomimo że chciałem zawyżyć dane 5/10 nie potrafiłem. Przykro mi. Wybaczcie.