Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83396
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Ci co piszą, ze Alien Vs Predator jest lepszy od reszty klasycznych Alienów są upośledzeni umysłowo. Ten film to żenada, zero klimatu, bajka z dupy, nie ma w nim nic z moich ukochanych Alienów. Kompletny syf dla dzieci. Rozczarowanie roku. Podobac sie może 12 latkom, to tAk, ale Alien Vs Predator to ścierwo i profanacja Aliena i Predatora oryginalnych.

ocenił(a) film na 3
curtis

Dobrze piszesz, Człecze. Ten film może się podobać tylk gówniarzom, a nie fanom serii AvP. Ja także się zawiodłem na kompletny brak klimatu, ociężąłych, głupich Predatorach i innych badziewiach, które nijak nie pasują do Łowców. W przeciwieństwie do Ciebie ja jestem fanem serii Predator i to był wielki policzek dla mnie i innych mnie podobnym. Nie rozumiem jak można pisać, że film jest świetny, skoro to totalna katastrofa gatunku? To coś takiego jak pierwsza część Gwiezdnych Wojen - baja dla dzieci i z myślą o dzieciach. Najbardziej mnie zasmuca, że na mojej stronie internetowej (www.the-predator.prv.pl) podałem ankietę i przeważająca ilość odwiedzających opisuje ten film jako coś świetnego i wspaniałego. Jak przebije stare klasyki to ja idę popełnić samobójstwo. Bo czy na świecie zabrakło gustu i rozumu?

AlieN_dwa

nie spamuj baranie! nie mogłeś sie powstrzymać? :/

ocenił(a) film na 4
Stefanek

ty chyba kretynie nie wiesz co znaczy slowo "spam"

AlieN_dwa

"Mroczne Widmo" lubię, ale nie o tym tu mowa. Ogólnie się z Tobą zgadzam, bardzo lubię obie części "Predatora", "Obcego" już zdecydowanie mniej, a to, co tu zrobili to tragedia. Film był nudny, z Predatorów zrobili nie wiadomo co. Niewiele już pamiętam, bo spory czas temu oglądałam i więcej nie planuję. Ogólnie, z dobrym pomysłem mógł powstać fajny film, ale pomysłu zabrakło.

AlieN_dwa

Tylko, czy istnieje jakaś seria AvP, czy Ci się pomyliło? A poza tym, dlaczego piszesz, że film może się podobać tylko "gówniarzom"? Każdy kiedyś był "gówniarzem", nie ma co dzieci obrażać.

curtis

Film całkowita klapa połowa filmu to gadanie a reszta to zapasy sumo film tak nudny że raz oglądniety wystarczy do końca życia

curtis

Z opinią że ten film to kompletny syf nie zgodzę się do końca.Prawdą jest że ten film ma wiele niedociągnięć i z klimatem daleko mu do klasycznych Alienów. Mimo wszystko sądze, że ten film warto obejrzeć kiedy ma się ochotę na typowy amerykański film, w którym postawiono na efekty, które są całkiem niezłe. Ludzie mają różne gusta i nie należy zaraz po nich jechać jak pomyslą inaczej !

ocenił(a) film na 5
angelus_1985

ta.....albo mi sie zdaje albo ci co myślą że avp rządzi to debile..... to szajs dla dzieci i to takich z dałnem....szkoda mówić....sam mam 15 lat ale na alienach i predatorach sie wychowałem więc dla mnie to gniot najbliższego millenium. dzieki za głos. Fani oryginalnych Alien'ów i Predator'ów łączcie się!

ocenił(a) film na 3
curtis

Raz gadałem ze swoim kumplem o Alienach (a dokładnie o AvP). Powiedziałem, że klasyczne Alieny są o Wiele (z wielkiego W) od AvP, a on na to: "Nieee... AvP jest lepszy, fajne walki i efekty są"... Zaznaczę jeszcze, że on, tak jak ja, ma 14 lat. Ludzie... Trzymajcie mnie...

ocenił(a) film na 3
curtis

Nie... to jeden z moich fajniejszych kumpli, więc jakoś powstrzymałem bluzgi :)