Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83396
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Film nie jest aż taki zły. Ale obywatele Rzecz Pospolitej, udzielie mi odpowiedzi czemu jednen obcy, mniejszy i słabszy od razu zabija wielkiego i silnego Predatora? Przecież z tego co cztłam o predatorze(a czytałam wiele:)) To one są bardzo szybkie, zwinne i silne. Druga sprawa, jak obcy mógl na woim ogonku podniesć w pelni uzbrojonego Predatora? Przecież to jest nienormalne, czy też połaczenie suił z czlowiekiem? I jak to jest, że predatory i obcy padają jak muchy, a pani przewodnik ani draśnięta. I jeszcze ta tarcza i włucznia z głowy i ogona obcego, uśmiałam sie...

Dalija

Hejka. Mogę odpowiedzieć tylko na pierwsze pytanie. Należy pamiętać że to są młode predatory (młokosy) i przyleciały na ziemię stoczyć rytualną walkę z obcym i przejść dopiero proces inicjacji. Tak więc należy im wybaczyć brak doświadczenia w "spotkaniach" z obcymi zwłaszcza że to ich "pierwszy raz". Pozdrawiam :)
ps. Co do walki razem z człowiekiem to zostało to zaczerpnięte chyba z komiksu.

kosmodestruktor

no niby tak, ale Obcy to też nie byli jeszcze senioży...

ocenił(a) film na 4
Dalija

ROTFL Aneto... piszesz tak jakbys nie ogladala ani jednego filmu z obcym.... przeciez obcy niedlugo po urodzeniu, gdy tylko zrzucil skore i przybral swoja dorosla postac zamienial sie w maszyne do zabijania... im nie potrzeba bylo "doswiadczenia"

użytkownik usunięty
____16

"maszyna do zabijania" - dobrze powiedziane

Wiem, wiem, ale i tak to trochę dziwne, że z Predatorów robią niewiadomo jakie cioty... I jakoś Lex wiekszych klopotów z Alienami nie miała.

ocenił(a) film na 4
Dalija

No coz... ten film ma wiele niescislosci wiec ja staram sie za duzo nad nim nie myslec - to po prostu nie jest film nad ktorym nalezy rozmyslac :)

Mnie osobiscie rozwalilo np zakonczenie Predatora 2, w ktorym glownemu bohaterowi udaje sie zabic predatora po prostu z nienacka wbijajac mu w bebechy ta jego bron. A gdzie nadludzka szybkosc i refleks Predatora? Straszna bzdura. Po prostu tworcom filmu zabraklo pomyslu na zakonczenie go. I pomyslec ze tylu ludziom podoba sie Predator 2.

____16

Rzeczywiście zakończenie jest trochę bzdetne ale sam pomysł przeniesienia akcji z dżungli do miasta był ciekawy i wtedy to była jakaś nowość jak na predatora , a nie znowu to samo.
ps. Pozatym może był trochę "otępiały" z bólu po stacie kończyny to mogłoby ratować trochę zakończenie.

Dalija

Młody Predator przechodził rytuał inicjacji zwykle w towarzystwie bardziej doświadczonego kompana. Gdzie się podziała starszyzna to nie wiem...

Bardzo dużo błędów popełnili w tym filmie... :(

Dalija

kazdy oze jak moze a włócznia ? cemu nie...

ocenił(a) film na 8
Seti

A dla mnie film był spoko, chociaż też jestem zagorzałym fanem serii Aliens jak i Predator i powiem tak: Jeśli chodzi o predatorów to wiadomo, nie byli oni jeszcze doświadczeni w jakimkolwiek starciu z obcymi ( w końcu nie byli naznaczeni ) I Alien jak najbardziej mógł rozpieprzyć dwóch predatorów, w końcu w grze też była taka sytuacja że było dwóch predatorów na jednego zwykłego buga, i też się ich rozpieprzało. no a faza rozwojowa obcych, no to faktycznie jest rażący błąd. Z kolei wiele osób czepia się do wygladu broni predatorów. I dobrze że inaczej wygląda, bo nie było by czuć trochę bardziej oryginalności. Ja bym jeszcze dodał ze dwie takie same walki jak tamta wcześniejsza i ogólnie wydłużyłbym film, bo był krótki jak cholera ( wpisuje się dopiero teraz bo pierwszy raz się loguje).