Film nie jest aż taki zły. Ale obywatele Rzecz Pospolitej, udzielie mi odpowiedzi czemu jednen obcy, mniejszy i słabszy od razu zabija wielkiego i silnego Predatora? Przecież z tego co cztłam o predatorze(a czytałam wiele:)) To one są bardzo szybkie, zwinne i silne. Druga sprawa, jak obcy mógl na woim ogonku podniesć w pelni uzbrojonego Predatora? Przecież to jest nienormalne, czy też połaczenie suił z czlowiekiem? I jak to jest, że predatory i obcy padają jak muchy, a pani przewodnik ani draśnięta. I jeszcze ta tarcza i włucznia z głowy i ogona obcego, uśmiałam sie...
Hejka. Mogę odpowiedzieć tylko na pierwsze pytanie. Należy pamiętać że to są młode predatory (młokosy) i przyleciały na ziemię stoczyć rytualną walkę z obcym i przejść dopiero proces inicjacji. Tak więc należy im wybaczyć brak doświadczenia w "spotkaniach" z obcymi zwłaszcza że to ich "pierwszy raz". Pozdrawiam :)
ps. Co do walki razem z człowiekiem to zostało to zaczerpnięte chyba z komiksu.
ROTFL Aneto... piszesz tak jakbys nie ogladala ani jednego filmu z obcym.... przeciez obcy niedlugo po urodzeniu, gdy tylko zrzucil skore i przybral swoja dorosla postac zamienial sie w maszyne do zabijania... im nie potrzeba bylo "doswiadczenia"
Wiem, wiem, ale i tak to trochę dziwne, że z Predatorów robią niewiadomo jakie cioty... I jakoś Lex wiekszych klopotów z Alienami nie miała.
No coz... ten film ma wiele niescislosci wiec ja staram sie za duzo nad nim nie myslec - to po prostu nie jest film nad ktorym nalezy rozmyslac :)
Mnie osobiscie rozwalilo np zakonczenie Predatora 2, w ktorym glownemu bohaterowi udaje sie zabic predatora po prostu z nienacka wbijajac mu w bebechy ta jego bron. A gdzie nadludzka szybkosc i refleks Predatora? Straszna bzdura. Po prostu tworcom filmu zabraklo pomyslu na zakonczenie go. I pomyslec ze tylu ludziom podoba sie Predator 2.
Rzeczywiście zakończenie jest trochę bzdetne ale sam pomysł przeniesienia akcji z dżungli do miasta był ciekawy i wtedy to była jakaś nowość jak na predatora , a nie znowu to samo.
ps. Pozatym może był trochę "otępiały" z bólu po stacie kończyny to mogłoby ratować trochę zakończenie.
Młody Predator przechodził rytuał inicjacji zwykle w towarzystwie bardziej doświadczonego kompana. Gdzie się podziała starszyzna to nie wiem...
Bardzo dużo błędów popełnili w tym filmie... :(
A dla mnie film był spoko, chociaż też jestem zagorzałym fanem serii Aliens jak i Predator i powiem tak: Jeśli chodzi o predatorów to wiadomo, nie byli oni jeszcze doświadczeni w jakimkolwiek starciu z obcymi ( w końcu nie byli naznaczeni ) I Alien jak najbardziej mógł rozpieprzyć dwóch predatorów, w końcu w grze też była taka sytuacja że było dwóch predatorów na jednego zwykłego buga, i też się ich rozpieprzało. no a faza rozwojowa obcych, no to faktycznie jest rażący błąd. Z kolei wiele osób czepia się do wygladu broni predatorów. I dobrze że inaczej wygląda, bo nie było by czuć trochę bardziej oryginalności. Ja bym jeszcze dodał ze dwie takie same walki jak tamta wcześniejsza i ogólnie wydłużyłbym film, bo był krótki jak cholera ( wpisuje się dopiero teraz bo pierwszy raz się loguje).