Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83396
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Czekałem na ten film z niecierpliwością gdy usłyszałem że powstaje, bedąc fanem Aliena i Predatora oraz komiksów AvP spodziewałem się czegoś ekstra, gdy zobaczyłem pierwszy zwiastun stwierdziłem że zapowiada się świetnie, w końcu film się obejrzało i ... niestety co najwyżej niezły, wizualnie film jest ok, walki z obcymi itp itd wypadają dobrze, jest na co popatrzeć ale reszta wypada słabo, film ma wiele niedociągnięć (fani obu monsterów wiedzą o co chodzi jak np. dlaczego Alieny urosły tak szybko), w komiksie Predatorzy to wielcy wojownicy a tutaj jeden predi mimo tak niesamowitego uzbrojenia nie może pokonać jednego alienka (chociaż walka jest ekstra), wielka też szkoda że ekipa Stana Winstona nie projektowała mordki predka bo tutaj predzio to jakiś śmieszny predzio, mimo iż w filmie jest pare zapożyczeń z komiksu to ma się wrażenie że reżyser pokazał własną wersję o potworach nie zwracając uwagi na to że obie postaci mają swoją historię we wcześniejszych filmach oraz komiksach, w dodatku film jest krótki a można było rozbudować fabułę, miejmy zatem nadzieję że sequel który na pewno powstanie będzie lepszy bo jak nie to ja wysiadam, niestety