Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83392
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Spodziewałem sie czegoś lepszego a tu g.... Choćby dlatego ze ci którzy tworzyli ten film na pewno nie oglądali żadnej części obcego ani przedatora .A juz szczytem głupoty była Antarktyda, każdy wie że predator lubi ciepło ! Jeśli twierzdziesz podobnie to sie podpisz pod tym postem.

ocenił(a) film na 10
TUCZNIK

To że lubi ciepło nie znaczy że nie może tam być. Nie ich wina że Antarktyda zmieniła klimat(kiedyś rządzili na niej jak było ciepło) - dlatego mają np: więcej zbroi.

Paul Anderson oglądał te filmy setki razy - nie chciał się powtarzać względem starych filmów. Dlatego próbował zrobić coś nowego ale widocznie wy lubicie ciagle patrzeć na to samo.

Twoja wypowiedź to w skrócie - LOL!

ocenił(a) film na 1
Lord_10

Ej koleś z tego co widzę to masz jakiś kompleks niższości lub coś takiego, wszystkim na postach wypisujesz jakieś durne rzeczy i postujesz "sam ze sobą" - to nie jest normalne zachowanie. A na dodatek zdaje się ze jesteś chyba jedynym fanem AVP. Za bardzo wczułeś się w rolę. Wszyscy w około są fanami serii Alienów i Predatora,ale tylko ty uwazasz A.vsP. dorównuje tym filmom.

ocenił(a) film na 10
TUCZNIK

Nie dorównywał, nie dorównuje i nie będzie dorównywał. Dla mnie jest spoko. Mam prawo pisać o tym tak samo jak i Wy - w Waszym przypadku negatywne wypociny.

ocenił(a) film na 2
Lord_10

Terefere!
Gdyby ten Paul Asshole Anderson CHOĆ RAZ OBEJRZAŁ 'PREDATORA' to by wiedział, że jest to zwinna, inteligentna i szybka bestia wyznająca surowy kodeks myśliwski.

Tymczasem tu co mamy? Zwinne niczym wiszące w chłodni półtusze wołowe zombie szlachtujące wszystko na swojej drodze.

Popatrz wszyscy się mylą co do tego filmu, ale ty nie - to już nie "lol" ale zwykła paranoja.

ocenił(a) film na 10
YouzeQ

"Gdyby ten Paul Asshole Anderson CHOĆ RAZ OBEJRZAŁ 'PREDATORA' to by wiedział, że jest to zwinna, inteligentna i szybka bestia wyznająca surowy kodeks myśliwski."

Nie będę tłumaczył tego po raz setny bo od takich niemyślących gości jak Ty robi mi się już niedobrze.

To jest paranoja - każdemu z osobna tłumaczyć. LOL.

ocenił(a) film na 4
Lord_10

Chciałeś tłumaczyć jacy to oni młodzi i niedoświadczeni?

Racja, pewnie dopiero nauczyli się chodzić, myśleli że Obcy to zwierzątka chodowlane, a w ogóle cud że trafili na właściwą planetę.

Faktycznie LOL.

ocenił(a) film na 10
ragr

Chodzi o to, że to ich pierwsze spotkanie z Obcymi i prawdopodobnie pierwsze "poważne" polowanie. Dlaczego z góry uważacie, że Predatorzy muszą być zwinni i szybcy jak w pierwszych filmach? Owszem, gdyby każdy z nich tak długo polował w dźungli lub mieście to również staliby się tacy. Ta dwójka z poprzednich filmów to z pewnością jedni z najlepszych łowców. Doświadczeni - wręcz weterani. Tak trudno to pojąć, że w AVP są niedoświadczone szczeniaki? Tak Wam to przeszkadza? Różnica między żołnierzami jest taka, że niektórzy mają wciąż tylko teorię a inni praktykę. Zresztą zauważcie jak jest z ludźmi - czy wszyscy (ok 6 milardów) są wysportowani i zwinni. Wy odpowiadacie oczywiście że nie- bo wszyscy Drapieżcy MUSZĄ być zajebiści bo takich było dwóch - i nie mogą istnieć wolniejsi i grubsi Predatorzy. Pewnie ten Obcy z bliznami na głowie który wyróznia się bystrością wsród Obcych też Was denerwuje.

Was stosunek to Predatora jest właśnie jednym wielkim LOL.
Zero myślenia, zero wyobraźni.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
Lord_10

A mi chodzi o przewagę technologiczną, poza tym np. człowiek uzbrojony i obeznany z bronią, a widzący po raz pierwszy w życiu lwa raczej sobie poradzi mimo że nie jest zawodowym łowcą lwów. Powiedziałbym że predyspozycje Predatorów do zabijania innych istot są nawet większe.

Jeśli chodzi o zwinność i szybkość - jak dla mnie Predator jest urodzonym drapieżnikiem, gepardy też niby nie muszą być szybkie i zwinne. Widziałeś kiedyś grubego i wolnego? Nie to sprzeczne z ich naturą.

Nawiasem mówiąc nie krytykuję Twoich pomysłów, wręcz przeciwnie, fajnie że akurat Tobie film się spodobał i różne rzeczy tłumaczysz sobie zgodnie ze swoimi wyobrażeniami. Poza tym dlaczegoby o tym nie podyskutować.

Rzecz w tym że nie możesz pogodzić się z tym że inni widzą to trochę inaczej niż Ty. Chyba właśnie Tobie ciężko to pojąć i zrozumieć. Każdy kto myśli inaczej niż ja nie jest fanem obu serii, nie myśli, nie ma wyobraźni i ogólnie LOL z niego? Nie szanujesz innych - inni nie szanują Ciebie.

ocenił(a) film na 10
ragr

Nie rozumiesz - prawie wszyscy bluzgają od początku na ten film - uważam że grubo przesadzają - np: komenty typu "ten film to istny kał".
Próbowałem go bronić w jakiś sposób i zostałem nieźle obluzgany tylko za to, że się odzywałem pozytywnie o tym filmie. Teraz się nie dziw, że jestem już troszkę nerwowy - bo niektórzy tu ludzie potrafią nieźle wejść na psychę.

Ciszę się, że nie bucha od Ciebie agresja tak znana na tych forach.

"Jeśli chodzi o zwinność i szybkość - jak dla mnie Predator jest urodzonym drapieżnikiem, gepardy też niby nie muszą być szybkie i zwinne. Widziałeś kiedyś grubego i wolnego? Nie to sprzeczne z ich naturą."

Pamiętaj że Predator jest bardzo podobny do rasy człowieka i bije go na głowę inteligencją. Nie ma tu prównań do zwierząt.

"A mi chodzi o przewagę technologiczną, poza tym np. człowiek uzbrojony i obeznany z bronią, a widzący po raz pierwszy w życiu lwa raczej sobie poradzi mimo że nie jest zawodowym łowcą lwów. Powiedziałbym że predyspozycje Predatorów do zabijania innych istot są nawet większe."

Hmm w sumie tak - ale Lew a Obcy to różnica ogromna. Tylko pamiętaj o jednym - tylko jeden Predzio dał się cholernie zaskoczyć i zginął jako pierwszy. Ten drugi walczył całkiem nieźle. A trzeci załatwił kupę Obcym zanim nie zabiła go Królowa. Więc gdzie tu mowa o trzech Predatorach tępakach i słabeuszach?

Wiele osób ma przed oczami filmy: Alien, Aliens, Alien 3 i Predator 1 & 2 - widzi tylko je i tylko takiego AVP oczekiwali - dlatego się zawiedli. Krótko mówiąc kto zawiódł się na Alien 4 to i na AVP niestety też.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Lord_10

O żesz ..... ale wy sie klucicie. Film mi sie podobał ale nie jest rewelacyjny, taka bajka :P Daje 8,5/10 nie podaobalo mi sie jak na koncu ta dziewczyna latala w podkoszulku, zamarzla by i, za to odejmuje 1 punkt. Film niebyl slaby wlasciwie lepszy od niektorych czesci obcego i 2 czesci predatora, to niejest horror nic tam niebylo strasznego powinien nalezec do akcji s-f. I na pewno pojde na dwojke:)

ocenił(a) film na 8
TUCZNIK

Czego się spodziewałeś? Klimatu jak w pierwszych częściach Aliena i Predatora? Powinieneś zrozumieć, że takiego klimatu w kolejnych częściach cyklu nie da się powtórzyć, bo każdy oglądał poprzednie części i wie co to za potwory. Pomysł z Antarktydą natomiast uważam za całkiem niezły. Twórcy chcieli ukazać to troche inaczej niż przedstawione jest to w komiksach czy gierkach (tam akcja dzieje się w kosmosie, w odległej przyszłości).

podsumowując: Zastanów się, czego się spodziewałeś po filmie. Jeśli klimatu grozy, niepewności itp. to powinieneś być na tyle inteligentny, żeby wiedzieć to, co napisałem wyżej...przemyśl to sobie wszystko.