Film jest w miarę strawny, przejawiają się w nim sceny, które budują poczucie grozy i napięcie, do tego ukazano ciekawą, choć miejscami nadpsutą historię i użyto niezłych efektów specjalnych. Zakończenie niestety nie dało rady i nie sprostało moim oczekiwaniom. 7/10.
Starcie między odwiecznymi wrogami musiało być ciekawie a wyszło no w miarę ciekawie fajnie przedstawione sceny masakra tych naukowców i wogóle walki też były niezłe efekty specjalne według mnie niezłe więc podsumowując rzeczywiście strawne,lekkie kino można zobaczyć ocena także 7/10.Zobaczymy jaka będzie następna część tylko żeby była choć w połowie strawna tak jak ta ale lepiej żeby była dwa razy lepsza od tej.
Ja mam pewien niedosyt. Przede wszystkim ZA MAŁO STARĆ POMIĘDZY OBIEMA RASAMI. Przecież Chopper zginął zanim się rozkręcił a te jego wielkie ostrza naprawdę dawały możliwości. Jedyną prawdziwą walkę stoczył Celtic z obcym. No i zwłoki nie były potraktowane tak jak powinny.
Największy minus - tryb termowizyjny -
Ponarzekałem teraz plusy. Możliwość zobaczenia ponownie Predatora w akcji. Fajnie opowiedziana historia, nieźle nakręcona. Pamiętacie scenę z pętelką ? (gdy ostatni w kolumnie człowiek zostaje podniesiony do góry i spada po nim tylko karabin ?) oprócz tego było jeszcze kilka fajnych momentów pogrom w stacji badawczej, walka Celtica z obcym i Scara z królową.
Dla fana pozycja obowiązkowa.
Film mi się podobał mogę wystawić mu ocenę Dobrą.