Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83391
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

OkP mógłby być rzeczywiście całkiem ciekawy, ale gdyby scenarzyści nie przedobrzyli scenariusza. Kilka dobrych pomysłów, Lance Henriksen, ale ogólnie wyszło bardzo przeciętnie... Po co tyle predatorów?!

ocenił(a) film na 2
Nostromo_6

Hę? Przereklamowany?

A kto niby go tak reklamował?

ocenił(a) film na 5
Der_SpeeDer

Pojedynek obcego i predatora mógłby być nawet niezły... ale nic z tego nie wyszło...

ocenił(a) film na 4
Nostromo_6

Hmm czy ten film, ten i dwójka dostały w ogóle jakiekolwiek pozytywne recenzje? Dwójki nadal nie oglądałem a jedynkę zapodaje sobie czasem jak coś robię a w tle leci, hmm co tam w tej jedynce było fajnego.. hmm może czasem jakies ujęcie np. Jak Alien przebija preda i podnosi go w góre taki podnisoły moment, no i sam poczatek gdy poakazana jest jakaś satelita czy coś przypominająca królową hehe a potem to już na łeb na szyję czy wszystko się wali, Obcy przypominają jakieś zabawne surykatki, Predatory ociężałe, wielkie roboty...

PS. Rozwaliła mnie scena i to nie jedna z chestbursterem wychodzacym z ciała od kiedy to podczas ich narodzin nie ma krwi?! wypas, wyskakuje taki potwór czysty jak łza Pred go łapie skręca młody kark i koniec.

ocenił(a) film na 4
Lupus_6

aa mam jeszcze jeden krótki fagment który mi się spodobał! Jak królowa szuka tej kobiety i predka. Jest pokazana jej głowa i ogon tylko (trwa to chyba 2 sekundy), ładnie to wyglądało tak komiksowo;)