Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83392
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Najpierw dawałem 10, potem 8, ale ostatnia moja ocena to zaledwie 4/10 (i tak już zostanie). Początkowo starałem się ignorować masę błędów w tym filmie, ale przed zbliżającą się premierą AvP2 przestałem, gdyż mam nadzieję, iż będzie ona zdecydowanie lepsza, a byłoby niesprawiedliwie jeśli obie miałyby 8 (jeśli 2 na tyle punktów zasłuży). Gwiazdki za:
1. możliwość zobaczenia jeszcze raz na dużym ekranie Obcego i Predatora
2. momentami całkiem niezły klimat
3. w miarę logiczne połączenie obu postaci
4. dobre efekty specjalne
Myślę, że 4 punkty odzwierciedlają poziom tego filmu. Oglądałem go chyba 5 razy i mocno się niestety rozczarowałem. Mimo wszystko na 2 pójdę do kina pełen optymizmu i z nadzieją, iż wyciągnięto wnioski po niespełniającej oczekiwań części 1.

ocenił(a) film na 3
John_Rambo

Zdaję sobie sprawę, że ten temat zaprzecza moim wcześniejszym postom. Na początku dawałem wysokie oceny, bo jako fan obu kosmitów nie chciałem dołować filmu, w którym oni występują. Teraz zdałem sobie sprawę, że prawdziwy fan ocenia obiektywnie każdy kolejny film o jego ulubionych postaciach. Stąd ocena 4/10. Niestety ten film na więcej nie zasługuje (a szkoda).

ocenił(a) film na 2
John_Rambo

co do oceny-ze mną było na początku tak samo, starałam się olewać wszystkie błędy,ale cóż... w końcu spojrzałam prawdzie w oczy. Ilość różnego rodzaju wpadek (kto widział to wie) sprawia że film nie zasługuje na więcej niż 4, a mogło być tak pięknie... Dwójkę również obejrzę ale bez zbędnego optymizmu i nadziei

ocenił(a) film na 10
CyriaNa

Zmienialiście te oceny pod wpływem czytania głupich tematów na filmwebie... Czytając ciągle te negatywne opinie na temat tego filmu, sami zmieniliście właśne zdanie z bardzo dobrego na mierne.

Ja osobiście filmu daje 7/10

ocenił(a) film na 2
marekkonsek

"Zmienialiście te oceny pod wpływem czytania głupich tematów na filmwebie"

Cóż, gratuluję wyznawania bardzo niestety popularnej w Polsce zasady: mądry jest tylko ten, kto wyznaje MOJE poglądy!

ocenił(a) film na 3
Der_SpeeDer

Zmieniłem ocenę z powodu napisanego powyżej. Tematy krytykujące ten film są w pełni uzasadnione. Film ten sprofanował zarówno postać Obcego jak i Predatora.

ocenił(a) film na 2
marekkonsek

I jeszcze coś...

"Ja osobiście filmu daje 7/10"

Facet, gdzieś ty się uchował? Nie umiesz poprawnie deklinować we własnym języku, na poziomie przedszkolaka?!?

ocenił(a) film na 10
Der_SpeeDer

Twoja stara mnie uchowała.....................

ocenił(a) film na 2
CyriaNa

Jest takie coś w psychologii co się nazywa "reguła konsekwencji" co znacznie utrudnia nam przyznanie się do błędu tym bardziej, im dłużej w nim tkwimy.

Tymczasem aż dwóm osobom udało się przełamać tę jakże silną regułę. Całkiem nieźle!

PS AVP2 jest zauważalnie lepsza od AVP - owszem wciąż ma kilka strasznych błędów, ale występują one raz na 10 minut a nie co 30 sekund.

ocenił(a) film na 2
YouzeQ

A więc jednak jest jakaś nadzieja... Co do oceny, to było tak jak wcześniej pisałam: po pewnym czasie podczas oglądania tego filmu widziałam już tylko same błędy i nic poza tym, opinie z filmwwebu, choć w pełni słuszne, nie wpłynęły na moje zdanie. Filmy w końcu się ogląda DLA SIEBIE i dla własnej satysfakcji. Każdy ma na temat filmu własne zdanie, a czy tutaj napisze co tak naprawdę sądzi, czy podda się opinii większości to już jego sprawa

John_Rambo

kobieta zmienna jest... :D