Najpierw dawałem 10, potem 8, ale ostatnia moja ocena to zaledwie 4/10 (i tak już zostanie). Początkowo starałem się ignorować masę błędów w tym filmie, ale przed zbliżającą się premierą AvP2 przestałem, gdyż mam nadzieję, iż będzie ona zdecydowanie lepsza, a byłoby niesprawiedliwie jeśli obie miałyby 8 (jeśli 2 na tyle punktów zasłuży). Gwiazdki za:
1. możliwość zobaczenia jeszcze raz na dużym ekranie Obcego i Predatora
2. momentami całkiem niezły klimat
3. w miarę logiczne połączenie obu postaci
4. dobre efekty specjalne
Myślę, że 4 punkty odzwierciedlają poziom tego filmu. Oglądałem go chyba 5 razy i mocno się niestety rozczarowałem. Mimo wszystko na 2 pójdę do kina pełen optymizmu i z nadzieją, iż wyciągnięto wnioski po niespełniającej oczekiwań części 1.
Zdaję sobie sprawę, że ten temat zaprzecza moim wcześniejszym postom. Na początku dawałem wysokie oceny, bo jako fan obu kosmitów nie chciałem dołować filmu, w którym oni występują. Teraz zdałem sobie sprawę, że prawdziwy fan ocenia obiektywnie każdy kolejny film o jego ulubionych postaciach. Stąd ocena 4/10. Niestety ten film na więcej nie zasługuje (a szkoda).
co do oceny-ze mną było na początku tak samo, starałam się olewać wszystkie błędy,ale cóż... w końcu spojrzałam prawdzie w oczy. Ilość różnego rodzaju wpadek (kto widział to wie) sprawia że film nie zasługuje na więcej niż 4, a mogło być tak pięknie... Dwójkę również obejrzę ale bez zbędnego optymizmu i nadziei
Zmienialiście te oceny pod wpływem czytania głupich tematów na filmwebie... Czytając ciągle te negatywne opinie na temat tego filmu, sami zmieniliście właśne zdanie z bardzo dobrego na mierne.
Ja osobiście filmu daje 7/10
"Zmienialiście te oceny pod wpływem czytania głupich tematów na filmwebie"
Cóż, gratuluję wyznawania bardzo niestety popularnej w Polsce zasady: mądry jest tylko ten, kto wyznaje MOJE poglądy!
Zmieniłem ocenę z powodu napisanego powyżej. Tematy krytykujące ten film są w pełni uzasadnione. Film ten sprofanował zarówno postać Obcego jak i Predatora.
I jeszcze coś...
"Ja osobiście filmu daje 7/10"
Facet, gdzieś ty się uchował? Nie umiesz poprawnie deklinować we własnym języku, na poziomie przedszkolaka?!?
Jest takie coś w psychologii co się nazywa "reguła konsekwencji" co znacznie utrudnia nam przyznanie się do błędu tym bardziej, im dłużej w nim tkwimy.
Tymczasem aż dwóm osobom udało się przełamać tę jakże silną regułę. Całkiem nieźle!
PS AVP2 jest zauważalnie lepsza od AVP - owszem wciąż ma kilka strasznych błędów, ale występują one raz na 10 minut a nie co 30 sekund.
A więc jednak jest jakaś nadzieja... Co do oceny, to było tak jak wcześniej pisałam: po pewnym czasie podczas oglądania tego filmu widziałam już tylko same błędy i nic poza tym, opinie z filmwwebu, choć w pełni słuszne, nie wpłynęły na moje zdanie. Filmy w końcu się ogląda DLA SIEBIE i dla własnej satysfakcji. Każdy ma na temat filmu własne zdanie, a czy tutaj napisze co tak naprawdę sądzi, czy podda się opinii większości to już jego sprawa