Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83392
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

nie wydaje sie wam trochę dziwne ?
ten predator który pomagał tj kobiecie został zainfekowany a potem kilka razy obcy potem królowa ogonem przebił mu klatkę piersiową gdzie zajdował się predalien a potem koniec filmu predalien rodzi się kompletnie zdrowy:-P

cezarywi

Też mnie to zdziwiło że ona w ogóle go zaatakowała, powinna wiedziec że jest w nim embrion..niedopatrzenie?

Morti88

chyba tak

ocenił(a) film na 2
Morti88

Tu chodzi o zwykłą sieczkę na takie "szczegóły" twórcy nie zwracali uwagi.

wwl1

albo po prostu się pogubili..

ocenił(a) film na 2
Morti88

Albo i tak, biorąc pod uwagę target w jaki celują twórcy tego filmu takie rzeczy mnie nie dziwią. Z kina elitarnego, awangardowego horroru sci-fi, zrobiono przysłowiową sieczkę dla rozwydrzonych bachorów. Chętnie twórców tej podwójnej kompromitacji wpuściłbym do pomieszczenia pełnego jaj Obcych a następnie zamurował drzwi.

wwl1

Ja tam nie uważam, że ten film jest jakiś bardzo zły, ale w niektórych momentach jest po prostu śmieszny..A sieczka to bardziej w AvP 2 .

ocenił(a) film na 2
Morti88

Fakt, jest śmieszny, już jedna z pierwszych scen o tym świadczy, gdy kolo dzwoni do wspinającej się niuni, podczas kiedy dziewczyna za chwilkę spojrzy mu w twarz...Podczas próby odebrania bezsensownego połączenia może przecież spaść, a wtedy jego werbunek okaże się bezprzedmiotowy. Zachowanie bohaterów, gdy ci giną, jest już czystą parodią. Zero emocji, normalnie pluszowe misie :) AvP2 to już jest wynurzenie psychopatów. I jeszcze rozwalili tę blondyneczkę...Wielka szkoda :(

wwl1

Blondyneczka sama się pchała;) a co do emocji to masz rację, zwłaszcza co do Lex, która prawie cały film przeszła z taką samą miną(nie licząc kilku momentów, np kiedy musiała zabic Sebastiana, albo gdy oddawała broń Predowi) mimo, że rzekomo "srała ze strachu". Ale to taki szczegół, po co stawiac na dobre aktorstwo i bardziej logiczną fabułę, skoro "motłoch" i tak to kupi..

ocenił(a) film na 2
Morti88

Ale, głupio zginęła :) Jedna z bardziej kretyńskich scen jakie przyszło mi oglądać w uniwersum Obcego. Na tle ogólnej bezbarwności, pasztetów aktorskich, monotonności wyrazów twarzy, grała całkiem ok, przynajmniej była uśmiechnięta i zachowywała się naturalnie. Dziwne, że taka postać została w tak beznadziejny sposób - wyeliminowana. No ale cóż, to "dzieło" by Strause, a co za tym idzie wszystko jest możliwe. W jedynce jest podobnie, aktorzy nawet w momentach zejścia z tego świata zachowują się tak jakby byli na kozackiej imprezie - maksymalnie wyluzowani. Pełen odlot, Rehab pełną gębą, a to że wokół dzieje się pożoga, trup ściele się hurtowo, to "mały szczegół". IMO takie filmy trzeba olewać, wysłać producentom jasny sygnał, iż takiego kina nie chcemy. W przeciwnym razie od czasu do czasu będą nas zalewały tego typu "dzieła" niczym demony w halloween

wwl1

no przynajmniej blondyna grała, to fakt..ale co do Lex w pierwszej części to porażka, zero zaangażowania..

ocenił(a) film na 2
Morti88

Dokładnie, plastikowa lady, czasami się zastanawiam czy to może za dużo botoksu?
A blondi w dwójce wyszła całkiem spox.

wwl1

Najbardziej nie mogłam z tego, celuje do Sebastiana, robi smutną zapłakaną minkę, zabija go, a za chwilę ma taki sam wyraz twarzy jak na początku..szybko się pozbierała :D

ocenił(a) film na 2
Morti88

Twarda laska :D Na poczekaniu rozwala kolesia, ale co tam, na imprezie wyrwie sobie cały tuzin facetów :) A potem wszystkich BANG, BANG, BANG...I nawet do psychologa nie będzie musiała iść :D A podobno to John Rambo miał być twardy :)

wwl1

Po co tuzin facetów, skoro mogła miec tuzin Predów :D Tak się z tym swoim Predem na siebie patrzyli na tym lodzie, że myślałam że za chwilę padną sobie w ramiona :D a mina u Lex wciąż taka sama :D

Morti88

właśnie trochę za ludzkie miała relacje z predziem:-)

cezarywi

On był za ludzki:) ale to akurat było fajne:D

Morti88

to było dziwne:-P

ocenił(a) film na 2
cezarywi

Widzisz, jakie Predzio sobie niunie kołuje :)

ocenił(a) film na 2
Morti88

Ja liczyłem na rozwinięcie wątku miłosnego :D Najpierw ramiona, potem macanko, na końcu ślimaczek :D Chciałbym to zobaczyć. W drugiej części, ciąg dalszy love story. Lex, tak sobie myślę, że nieco przesadziła z botoksem, wyraźnie miała ochotę na tego Preda...W końcu takie ciacho, towarek nie do odrzucenia, a i facjata konkretna :D

wwl1

weź nie przesadzaj z tymi typu zdaniami proszę:-)

ocenił(a) film na 2
cezarywi

Jakimi "tymi typu zdaniami"? PS. to nie przedszkole, czy też inne kółko różańcowe :)

wwl1

Ja was uwielbiam :P
I też chciałam rozwinięcia wątku miłosnego, normalnie się zawiodłam :P Wtedy to by dopiero była komedia :P

ocenił(a) film na 2
Morti88

Z wzajemnością :D
Wątek love story niewątpliwie urozmaiciłby ten jakże "przejmujący dramat obyczajowy", niepozbawiony "trudnych pytań" oraz "trafnego przesłania".
Predek to kawał pakera, niunia w jego objęciach wyglądałaby bosko :)

wwl1

No to by faktycznie były "trudne sprawy" :D

ocenił(a) film na 2
Morti88

Jestem ciekawy jakby wyglądał pocałunek z języczkiem :) Wszak otwór gębowy Predatora to naprawdę ciekawa kompozycja :D

wwl1

Ciekawa czy Lex miałaby cały czas taką samą minę podczas kopulacji:P

ocenił(a) film na 2
Morti88

:D Szczególnie jakby się spodobała nijakiemu Predalienowi. Trzeba przyznać miał gość podejście do kobiet :)

wwl1

Oj tak, zwłaszcza upodobał sobie ciężarne..wiem! Lex kopuluje z Predem, zachodzi w z nim ciążę, a wtedy do akcji wkracza Predalien :D
Co wy ze mną zrobiliście, jezu :P

ocenił(a) film na 2
Morti88

To by już się ocierało o gwałt zbiorowy :D Współczuję Lex, po tej "balandze" musiałoby ją nieźle boleć gardło. Nie wiadomo kiedy Predalien by zakończył swoje zaloty, a do tego mógłby jeszcze przyprowadzić kumpli :D

wwl1

Uspokój się już :P Ja mam bardzo bujną wyobraźnię więc bez takich mi tu :P

ocenił(a) film na 2
Morti88

Spoko, to tylko jaja, po prostu "dzieła" AvP w społeczności fanów, są właśnie tak odbierane tj. profanacja gatunku.

wwl1

Zgadzam się:D z takich "dzieł" można śmiało robic sobie jaja :D

ocenił(a) film na 2
Morti88

Dla mnie Pred to taki honorowy kozaczek, który lasek siłą nie tyka. Laski, co najwyżej może uwodzić :D

wwl1

:D
Ja was uwielbiam :P
kogo?

ocenił(a) film na 2
cezarywi

Pytanie retoryczne :D
Obcy - jesteśmy, szarmanccy wobec kobiet, morderczy dla swych ofiar :D
Ostatnio przyrządzam krokieciki z bakłażanem, zgadnij z kogo? Z...Parkera :D Wpadniecie?

wwl1

sure zawsze na parkera -dobre mięso niczym kaczka ale brett też niczego sobie trochę jak królik ale ripley bym nie radził trochę za suche ;-)

ocenił(a) film na 2
cezarywi

Dobre, burczy mi w brzuchu, jak tam przedstawia się menu z Lambert? :) Doprawić ją w słodko kwaśnym sosie, byłaby kolacja niekiepska :D

wwl1

i jeszcze trochę śluzu i śliny

ocenił(a) film na 2
cezarywi

Całość doprawiając gałkami ocznymi Dallasa.

wwl1

Jesteście chorzy :P

ocenił(a) film na 2
Morti88

Wiemy :D

wwl1

I tak was lubię:D

ocenił(a) film na 2
Morti88

My Ciebie również :D Zresztą jakby wszyscy byli normalni, świat byłby monotonny :D

wwl1

Ale wiecie, mimo mojej dużej sympatii do alienków, dla mnie liczy się tylko Predzio:D Chyba bałabym się że mnie zjecie:P

ocenił(a) film na 2
Morti88

No co Ty, w życiu nie skrzywdziłbym żadnej dziewczyny, ba nigdy tego nie uczyniłem.

wwl1

Kłóciłabym się:D

ocenił(a) film na 2
Morti88

No problemo, normalka :D Dziewczyny są ekspresyjne :D
PS. Predek jest napakowany, ale my też niekiepsko na pakerni harujemy.

wwl1

tak? tę kupę kości nazywasz harowaniem? :P tylko nie bij :P

ocenił(a) film na 2
Morti88

W życiu, działam jak stary dobry Pred, kobiet nie krzywdzę :) Nasze wizerunki tutaj, to tylko artystyczne kompozycje, na co dzień jesteśmy bardziej przystępni :D

wwl1

I nie ślinicie się tak? :P