zdecydowanie najgorsza część "Aliena" i "Predatora", nawet "Predator 2" był lepszy. ale i tak moglo byc gorzej ;]
może byś to jakimiś argumentami poparł bo w taki sposób to ty se mozesz w przedszkolu bajki krytykować , każdy głupi umie napisać ze to był głupi film i tyle ....... ale zastanów sie dlaczego.........
dlatego ze byl typowo amerykanskim filmem, pełen niedorzecznych scen, wręcz śmiesznych. najbardziej mnie rozbawił text powtarzany chyba 3 razy: "wróg naszego wroga jest naszym przyjacielem"...
(ps. wtedy bylem jeszcze tak zdruzgotany poziomem filmu ze nie bylem w stanie nic naisac) ;p pozdrawiam
niedorzecznych???śmiesznych??? no nic nie ma co sie sprzeczac - każdy ma inne zdanie i ma prawo je przedstawiać publicznie , jak dlamnie 8+\10 bez wahania , nie wiem co rozumierz przez słowo śmiesznych scen , a ten text wcale nie jest zabawny - to stare powiedzenie dowódców wojskowych i jest użyty w tym filmie bardzo trafnie pozdro:)
tez ocenilem ten film 8/10 bo lubie filmy o pretatorze i alienie :] tylko ze uwazam ze byl kiepski, nie ma tu zadnej tajemniczosci jak bylo to w innych częsciach. to juz nie jest to.
rzeczywiście klimat to to już nie ten sam jak w poprzednich częściach aliena (ale do końca spaprany nie był) jednak klimat to nie wszystko - a w tym filmie pozostałe rzeczy były świetnie wykonane
Film jest spaprany kompletnie.
Dialogi żenujące...akcja odgrzana i nudna.
No i oczywiśćie dochodzą do tego wołający o pomstę do nieba aktorzy.
Szkoda, że tak zmarnowali dobry pomysł, jakim faktycznie było przeniesienie tego komiksu\gry na ekran.
AVP nie zasługuje nawet na 6\10.
Naprawdę, panowie nie wiem, jak można mu wystawić 8\10, po prostu nie wiem...?
Jestem fanem Aliena i Predka, już sie parę razy wypowiedziałem się na forum na temat tego "filmu".Poczytaj sobie Alienik inne posty to się dowiesz jakie śmieszne i niedorzeczne rzeczy są zawarte w tym "filmie"..Mnie naprawdę boli jak reżyser na spółe ze scenarzystą starają się zrobić ze mnie idiotę..
Tak ja też już napisałem co o tym filmie myśle, chała i oszustwo!!Jak ktoś myśli inaczej to wie na temat alienów i predatorów tyle co ja na temat gwiezdnych wojen, czyli niewiele.
TAKIEGO TEMATU NIE MOŻNA SPIERDOLIĆ, A JEDNAK PAUL POKAZAŁ ŻE MOŻNA I TO JAK!!
Popieram, film jest cieniutki jak zupka z trupka, którego reżyser dobił, próbując z kilku różnych wątków sklecić megahit, co wyszło każdy widzi.
I mam jedno tylko pytanie - po co było osadzać akcję na ziemi, robić ekwilibrystykę aby lokacje były mroczne i tajemnicze i wpychać te biedne króliczki doświadczalne, skazane na rzeź, pod lodowiec, do piramidy, która na pierwszy rzut oka wygląda mizernie, dopiero w ujęciu na schodach widać, że reżyser wymyślił sobie, iż jest ona gigantyczna. A o klimacie powiem tylko, że leży i kwili w pieluszki; powinien jakiś kreatywny twórca lalek Barbi powinien stwożyć nową serię z dwoma żeńskimi "bphaterkami" + jako dodatek piesek Alien i kotek Predi :) Pozdrawiam
padło tu gdzieś, że nie można spieprzyć takiego tematu jak AvP... Zgadzam się, ale nie zgadzam się, że jednak zostało to zrobione.
To co widziałem dziś w kinie, było chyba najgorszym, co można było zrobić z tematem Alien vs Predator, co nie zmienia faktu, że tragiczny film nie był... Mogło być megacudownie, a było tylko nieźle...
było okropnie !!!! najgorszy film roku, ocena 1 , rezyser sie zblaznil, tak głupiego filmu juz dawno nie widzialem. Poprostu masakra i zmarnowany taki temat rzeka jak alien i predator. OMFG!!
Film ALIEn VS. PREDATOR nie był najleprzy,myślałem że film będzie miał klimat tak jak gra (dla tych co nie grali - gra była mroczna i trzymała w napięciu nie przez akcję,tylko przez swoją mroczność).W filmie liczy się tylko akcja szkoda można było połączyć akcje z mrocznym klimatem wtedy film ten był by kultowy. Film oceniam na 4 poniewarz jednak był ciekawy mimo widocznych wad. Napewno będzie sequel (kto obejrzałfilm będzie wiedział dlaczego) mam nadzieje że AVP2 (jak powstanie) będzie duż lepszy.
Też czekam na sequel ale musi go robić ktoś inny(poprostu musi)!!!Bo jak sie częścią drugą zajmie ten sam kolo co jedynką to na pewno bedzie tak że na statku pełnym wyszkolonych predatorów w pojedynke zrobi rzeź(bo takie cioty ten gość z predatorów zrobił że szkoda gadać) a biednym łowcom z pomocą przyjdzie z pomocą jakaś plastikowa lala z lodowca.KPINA.Gdzie te czasy gdzie Predator wybijał stówe Obcych i to przy pomocy samej dzidy:)No nic pozostaje wierzyć że zmieni sie reżyser i scenarzysta.