Za sam pomysł polaczenia watków tych dwoch kosmicznych postaci klasykow sci fi dał bym oscara ale gdy obejrzałem ten film i zobaczylem co z tym filmem zrobil Paul.W.S.Anderson to sie zawiodlem ,znam wielu fanów obcego i predatora ktorzy niezgadzą sie z moim zdaniem tylko daltego ze byli fanami wczesniejszych czesci, mi sie podobaly serje predatora i obcego jeszcze przed polaczeniem ale ten film jakby nie bylo niespelnil oczekiwan wielu widzow.
Ja doskonale wiem o czym piszesz, chociaż jestem zagorzałym fanem Obcego jak i Predatora , uważam że ten film to totalna klapa. Jest to jeden z niewielu filmów , który żałuje że obejrzałem na dużym ekranie . Liczyłem na świetne kino akcji w klimatach s-f ale zobaczyłem tylko to 2 . Film momentami , stawał się tak żałosny , że było słychać jęk zawodu widzów w sali kinowe, a scena kiedy predator pokazuje że można użyć pancerza obcego jako tarczy, doprowadziła ludzi do łez( oczywiście ze śmiechu , a może nie tylko) . Tak więc podsumowując , moja ocena filmu to 5 czyli Ok , rozważałem nad 4 ale jednak za sam fakt "Obcy kontra Predator" dałem 5 .