Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83396
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Jak dla mnie to 5/10. Znów kolejne "dzieło" skrojone z myslą o kasowym sukcesie. Innej motywacji dla powstania tego filmu nie widzę.
Nie dość, że mnóstwo w nim oczywistych absurdów to jeszcze podkopuje cały kanon filmów o obcym (obcy rozwija się tu w dziwnie szybkim tempie; stadium "imago" osiaga w kilka godzin, poza tym jest wyjatkowo silny i jeden osobnik potrafi zatłuc dwóch predatorów - lol). Akcja rozwija się jak na mój gust za szybo brak tu miejsca na powolne narastanie napięcia które tak cudownie budowało klimat części poprzednich. Ogólnie: fajne były walki miedzy odwiecznymi wrogami ale to za mało żeby na tej tylko podstawie nakręcić cały film.

Aha byłbym zapomniał - największy burak w filmie? (uff nie wiem tylu kandydatów) Pani alpinistka walczy w cieniutkim sweterku na powierzchni lodowca przy temp. z - 45oC i nawet jej para z ust nie leci a już o drżeniu ciała można chyba pomarzyć eeh gorąca z niej laska ;)

ocenił(a) film na 10
Icheb

mnie sie film podobal... ale fakt , te buraki byly zabojcze..., ale na jedna rzecz mam wytlumaczenie... odnosnie sily obcego i jego umiejetnego pozbycia sie predzia... otoz panowie predatory (buehehe) byly jeszcze szczylami, jeszcze z mlekiem pod nosem... oni sie mieli nauczyc jak nie byc kopanym po zadku.... niestety sie tego nie nauczyli