i co się miało udać to się nie udało. Kocham tą serię, ale ten film jest nudny, przewidywalny, jumpscerowy, pozbawiony klimatu i duszy. Bardzo mi smutno bo liczyłem na horror roku a może nawet dekady.
w dodatku based on true story - tak based, ze nic sie nie zgadza oprocz osob dramatu(czy tez tragedii)
A mi się ten odcinek podobał, może dlatego że jestem kompletnym ateistą☠.
Polecam obejrzeć ten film z Dolby Atmos, robi wrażenie.
dokladnie tak (te stukanie do drzwi hahah), film jest bardzo dobry i klimatyczny, ale trzeba ogladac na sprzecie, ktory dostarczy Ci fajnych wrazen. Warto obejrzec.
Mam nadzieją że teraz horrory będą robione coraz częściej na Atmosie bo jump scare w dźwięku przestrzennym naprawdę robią wrażenie.
Po pierwsze, wiadomo było, że to będzie najgorsza część serii, nie bez powodu reżyser nie wrócił. Trochę czuć zmęczenie po bohaterach, po samym filmie. Sekwencje straszenia naprawdę są nieliczne i jakoś tak mało odkrywcze. Główna antagonistka jakoś tak nijaka jest i nie dano jej nawet jakichś fajnych scen, nie wspominając o celu działania.
Ale to mimo wszystko wciąż przyzwoity film. Para głównych bohaterów wciąż dobrze ze sobą wypada, wszystko wygląda pięknie, dość intrygująco się zaczyna, gdzieś nigdy nie dociera do tych wyżyn co poprzednie części, nie ma tu jakichś nowych pomysłów na straszenie, ale wciąż jest dobrze.
masakra. takiej katorgi nie przezylem dawno. nie dalo sie tego ogladac inaczej niz na przewijaniu. tym co poszli do kina wspolczuje z calego serca. historia z dupy, nonstop jakis jumpscare o ktorym juz wiedzialem zanim sie wydarzy. ze ksiadz pojdzie do piachu to wiedzialem jak tylko go zobaczylem. typowy hollywodzki szajs a szkoda bo pierwsze 2 czesci dawaly rade
Po co cały film oglądać na przewijaniu ?
Albo film się podoba i oglądamy go cały albo go nie oglądamy w ogóle bo w życiu szkoda czasu na kiepskie filmy więc nie rozumiem Twojej katorgi.
Jeśli go przewinąłeś parę razy i stwierdziłeś że lipa to po co się niepotrzebnie biczowałeś, ktoś Ci kazał czy co ?
Nie caly. Tak od połowy. Jak już dotrwasz do połowy to lecisz resztę na przewijaniu żeby dotrwać do końca. W ten sposób pół filmu oglądasz w 15 min nie tracąc 3 min za każdym razem gdy bohater idzie w stronę skrzypiących drzwi. Szansa że się okaże że film jednak jest dobry to jakieś 10 proc- wtedy znowu oglądasz normalnie. A jak nie cyk w 15 min do końca i można wystawiać ocenę nanfilmwebie z czystym sumieniem :)))
Powiedz mi jak to się dzieje że ja i wiele osób tak filmów nie oglądamy i potrafimy czerpać z kinematografii przyjemność ?
The Conjuring to świetna seria i nie sądzę żebym kiedyś stwierdził że któryś odcinek to dno chociaż zdążają się i te gorsze.
O to chodzi w horrorach że bohater idzie długo w stronę skrzypiących drzwi, a jak nie potrafisz oglądać horrorów to ich po prostu nie oglądaj, po co się męczysz ?
Na dodatek dzisiaj jest mało horrorów które są dobre.
No tak już jest że jeden czerpie przyjemność z szybkich i wściekłych czy jakichś Supermanow a drugi woli film który trzyma w napięciu, rozpierdala końcówka i wnosi coś nowego do kinematografii.
Właśnie dlatego że pierwsze 2 części conjuring były w miarę spoko stwierdzam że 3 to dno. Nie będę pisał że 3 część jest dobra tylko dlatego że pierwsze 2 były spoko.
Nie, nie o to chodzi w horrorach że bohater idzie pół filmu gdzieś tam bo coś tam usłyszał. O to chodzi w horrorach dla ubogich, walonych według szablonu po to tylko żeby zarobić hajs.
Co do ostatniego zdania prawie się zgadzam. Prawie bo dzisiaj nie ma wogole horrorów. Wszystko robione jest według schematów , jest przewidywalne i pełne wypełniaczy czasu . Raz na 5 lat wyjdzie coś co da się oglądnąć