Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253258
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

8/10 Obecność.

ocenił(a) film na 8

Obecność to kolejne bardzo dobre kino grozy za które odpowiada James Wan fajny gość zawsze
robi świetne kino grozy jest młody ale ma smykałke do tego gatunku uważam ze Obecność,Mama i
Martwe zło to tzy najlepsze horrory tego roku sama Obecność na tle takich porażek ostatnich lat jak
np. cała seria paranormal activity wypada genialnie ma klimat,napięcie i nie nudzi ani chwile polecam
dla fanów twórczośći Jamesa Wana pozycja obowiązkowa.

numer6

Mi ten horror bardzo przypadł do gustu. Oglądałem wiele horrorów, zazwyczaj staram oglądać się sam w ciemnym, pustym pomieszczeniu, z odpowiednim nagłośnieniem, by efekt był jak najlepszy. Oglądałem masę horrorów, ale ten naprawdę był najbardziej trzymający w napięciu. Jeden z lepszych horrorów jakie oglądałem, i zapewne na długo takim pozostanie.

ocenił(a) film na 8
numer6

oj tak ... James Wan mimo młodego wieku jest aktualnie moim ulubionym reżyserem horrorów ...

pierwsza, najlepsza Piła, Dead Silence, Naznaczony (wkrótce 2 cz), Obecność ...
co ciekawe nakręci też Szybkich i Wściekłych 7 - jestem pewny że sobie poradzi;
w Holywood widzą że James przynosi MEGA zyski ...

PELE_2005

Choć oglądałem film, to poczekam też na wersję nieocenzurowaną, o ile takowa będzie dostępna w Polsce na DVD. Film jest świetny, a James Wan udowodnił po raz kolejny, że solidny z niego rzemieślnik. Robi dobre horrory, tylko nie wiem, jak mu pójdzie z "Szybkimi i Wściekłymi 7", ale to już dyskusja do innego tematu. Czekam też na drugą część "Naznaczonego".