Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252802
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

.a tutaj nic tylko powielanie tych samych schematów. Zawiodłem się. naciągane 6/10

użytkownik usunięty
belamyszkow

bo sie gnoje podniecaja takim gownem. popatrz, malo kto docenia arcydziela pokroju egzorcysta, cos, lsnienie, omen, dziecko rosemary. te hipstery nadaja sie do tarcia chrzanu lokciem. pojecie o kinie maja takie, jak ja o kosmosie, do tego dochodzi propaganda tego kitajca, ktory wprowadzil nowa fale horrorow. owszem, naznaczony niezly horror, swiezy pomysl, wykonanie fajne, kilka momentow naprawde mocnych i dopracowanych. ale kur wa. klimat filmow carpentera nigdy nie zostanie wskrzeszony. kto ma cos do starych horrorow niech sie zglosci do mnie, skasuje kazdego gnoja je banego.

ocenił(a) film na 5

Stare horrory mają to coś czego nowe nigdy mieć nie będą i dlatego mogę na nie nalać co najwyżej jak widzę że jakiś gnojek dał takiemu horrorowi 10 to mam ochotę mu przyjebać przez takich ludzi którzy chu.ja się znają na filmach w topie jest większość nowego badziewa a klasyki które są warte każdej chwili na ich obejrzenia są strącane na margines ta dzisiejsza młodzież zalewa gównem świat filmu chcą tylko oglądać pedałków jak Robert Pattison i gołe panienki ale mam dla was wszystkich złotą radę wejdzie sobie lepiej na Red tube bando onanistów ! mogę wejść z tobą w spółkę do kasacji takich gnojów.

użytkownik usunięty
D3Mania

dobrze gadasz. widze, ze masz wysoko oceniony film 30 dni mroku. w mojej opinii ten film bije na leb ta obecnosc. jest naprawde dobrym horrorem, jednym z lepszych ostatnich lat. gnoje po nim bardzo jada, nie wiem czemu. najlepiej przedstawione wampiry w historii kina. krwawe, brutalne, dzikie, niebezpieczne jak skur wysyn. az sobie go dzis odswieze.

użytkownik usunięty

Horrory o wampirach albo zombie to są komedyjki a nie horrory , a te 30 dni w mroku to żenada jakich mało . Obecność jest równie zajebista i straszna jak stary Egzorcysta .

użytkownik usunięty

smalec, co ty pleciesz chopie. wymien mi chociaz jeden dobry argument, ktory dobitnie pokaze, ze obecnosc jest arcydzielem.

użytkownik usunięty

Konkretny argument ? - Obecność jest tak samo straszna jak Egzorcysta a niektóre sceny wgniatają w fotel ze strachu .

użytkownik usunięty
D3Mania

Ja mam 30 lat skończone i dla mnie Obecność jest równie straszna jak stary Egzorcysta a na przykład starego Omena przebija we wszystkim oprócz muzyki .

użytkownik usunięty

"horrory o wampirach albo zombie to komedyjki..." nie wiem jak ty, ale ja nie ogladam horrorow, jak dwie amerykanskie nastolatki pod kocem i piszcze kiedy duch wyleci zza firanki. trylogia o zombie romero jest klasykiem, wprowadza cos nowego do kina grozy i jest oryginalne, bo pierwsze. porownywanie obecnosci do egzorcysty jest nie na miejscu. ten 2 bije na glowe w zasadzie wszystkie filmy z gatunku horror. obecnosc jest sztampowa, kolorowa, wszyscy piekni, wypicowani, oglada sie to tak samo, jak te paranormal activity, z gory wiadomo, jak film sie skonczy. nic nie przebije juz lsnienia, cos i egzorcysty.

użytkownik usunięty

Ja się boję duchów straszliwie i dlatego ten film mnie tak przestraszył. I wcale Egzorcysta aż tak na głowę go nie bije, obydwa stoją na tym samym poziomie. A co do Lśnienia to nie jest horror tylko thriller i w dodatku przeciętny . A coś to obrzydliwy film mozna się pożygać patrząc na tą obślizgłą istotę .

użytkownik usunięty

no gusta miszczu. co zrobisz. nic nie zrobisz.

ocenił(a) film na 5

30 dni mroku bardzo mi się podobało oglądałem go wiele razy i również go uważam za najlepszy film o wampirach i chyba jedyny dobry bo druga część była po prostu żałosna a wiesz smalczyk130 pewnie wyrwał jakąś nastolatkę i dlatego "Obecność" mu się tak podoba ten film można obejrzeć jak najbardziej ale nie ma w nim niczego czym można by się zachwycać.Ogólnie Wszystkie Horrory dla mnie są nie straszne lecz stare horrory jak Egzorcysta mają niepowtarzalny klimat i muzykę taki właśnie film można nazwać horrorem.

ocenił(a) film na 7

Niektórzy gusta mają. Smalce nie ;)

ocenił(a) film na 7

Jak dobrze wiemy wiek nijak ma się do dojrzałości i inteligencji. Daj znać jak wyjdziesz z mentalnego przedszkola ;d